شاخص کل بورس در انتظار کانال ۳ میلیونی؟!
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» و به نقل از اکوایران، در بازار دیروز بازار ۴۴ درصد مثبت و ۵۶ دیگر منفی بودند؛ به عبارتی دیگر ۳۶۴ نماد مثبت معامله شدند و ۴۵۶ نماد دیگر منفی بودند.
در این بین ارزش صف خرید نسبت به معاملات روز گذشته ۹۳ درصد منفی بود، ولی ارزش صف فروش هم ۳۴۲
درصد افزایش یافت.
رونق معاملات بازار با تغییر مدیریت نهاد ناظر
در این خصوص ابراهیم ساجد - کارشناس بازار سرمایه گفت: سال ۱۴۰۳ یکی از پر اتفاق ترین سالهای اخیر برای کشور و جهان بوده است؛ بطوری که کمتر تحلیلگری پیش بینی این حجم از تغییرات را داشتند. همچنین حجم بالایی از این رویدادها تأثیر منفی بر بازار سهام داشتند که در کنار ضعف مدیریتی باعث افت بالای قیمت سهام و ابزارهای مبتنی بر آن شدند.
وی در ادامه افزود: با مشخص شدن حزب برنده در انتخابات ایالات متحده، بسیاری از کارشناسان انتظار تغییر روند منفی بازار سهام را نداشتند، اما شاهد آن بودیم جریان پول بسیار قوی در کنار انتشار حجم بالایی از اخبار مثبت پیرامون بازار باعث بازگشت رونق معاملاتی به بازار شد؛ بطوری که شاخص کل بازدهی ۲۵ درصدی و صندوقهای اهرمی بطور متوسط بازدهی ۶۰ درصدی داشتند.
با این رشد مناسب بازار در کوتاهمدت و شوک مثبت آن شاهد رسیدن شاخص کل به محدوده مقاومتی بودیم که خوشبختانه با حجم بالای معاملات در این محدوده و عدم تشکیل صفهای فروش سنگین میتوان به ادامهدار بودن روند صعودی امیدوار بود، هرچند روند صعودی احتمالی شارپ نبوده و باید ارزندگی سهام در معاملات آنها موردتوجه قرار بگیرد.
منتظر شاخص ۳ میلیون واحدی باشیم؟!
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: پتانسیلهای رشد بازار که میتوان به آنها امید داشت شامل کاهش محسوس نرخ بهره، افزایش نرخ دلار مؤثر برای شرکتها، عدم حبس قیمتی برای نرخ محصولات شرکتهایی که نیاز به اخذ مجوز برای افزایش قیمت هستند، ورود بخشی از محصولات خودروسازان به بهابازار کالا، اتخاذ دستورالعملها و بخشنامههای مؤثر بر افزایش سود شرکتها؛ همانند تخفیف نرخ گاز و برق، تخفیف مالیاتی، کاهش بهره مالکانه و همچنین سیاستهای حمایتی مؤثر در مواقع ایجاد فشار فروش بر بازار میتواند محرک بازار برای ادامهدار شدن رشد بازار باشد.
ساجد در نهایت گفت: باید توجه داشت ارزش دلاری بازار با میانگین سالهای گذشته خود فاصله داشته و شاخص تا محدوده سه میلیونی نیز با متغیرهای بنیادی حاضر توانایی رشد دارد.
انتهای خبر/