کد خبر: ۱۶۶۰۰۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۵ آذر ۱۴۰۳
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید خبر داد:

افزایش بیش از دو برابری تولید در حوزهٔ کشاورزی

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید از افزایش بیش از دو برابری تولید در حوزهٔ کشاورزی خبر داد.

افزایش بیش از دو برابری تولید در حوزهٔ کشاورزی


مهدی بهراد در گفتگو با گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» از مشکلات، موانع و نقاط قوت بخش کشاورزی در حوزه‌های زراعت، دامپروری و زنبورداری شهرستان خرم‌بید خبر داد.

وی بیان کرد: در شهرستان خرم‌بید بالغ بر ۵ هزار نفر در بخش‌های مختلف کشاورزی اشتغال دارند. عمدهٔ فعالیت در حوزهٔ زراعت با سطح زیر کشت بیش از ۷ هزار هکتار محصولات شَتْفی و ۵ هزار هکتار صیفی است. 

لازم به ذکر است محصولات شَتْفی همانند گندم و جو در زمستان کاشت و در تابستان برداشت می‌شوند.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید افزود: در حوزهٔ دامداری ۳۳۰ هزار رأس دام سبک، ۳ هزار و ۲۰۰ رأس دام سنگین، ۸۵ هزار کُلُنی زنبورعسل و ۴۲ واحد مرغداری با ظرفیت جوجه‌ریزی ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه در شهرستان موجود است.

 بهراد همچنین گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب شهرستان و ییلاق گذرانی عشایر در منطقه، این شهرستان به عنوان یکی از قطب‌های تولید گوشت قرمز استان شناخته می‌شود. برای افزایش عملکرد در این حوزه تعدادی مجوز تأسیس دامداری صنعتی هم صادر شده است و چنانچه متقاضی باشد حمایت می‌کنیم.

وی گفت: در دو سال گذشته میزان تولید محصولات زراعی حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است. اولین عامل، همت خود کشاورزان بوده، و دیگر تأکید سازمان جهاد برای توزیع تلفیقی کودهای پایه ازت و فسفات، و تشویق کشاورزان برای استفاده هم‌زمان آن‌ها بوده است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید یادآور شد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کشاورزان شهرستان، کمبود ادوات کشاورزی هم در فصل کاشت و هم برداشت محصول است که این مشکل برطرف و به کشاورزان اعلام شده است هر فردی که شرایط اخذ تراکتور را داشته باشد، جهت دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می‌شود.

بهراد افزود: سموم، آفت‌کُش‌ها و کودهای غیراستاندارد، هزینه‌های کاشت و داشت را بسیار بالا می‌برد و با عملکرد غیرمؤثر کشاورز را مجبور به هزینهٔ چندباره می‌کند و مرجعی برای تعیین مواد استاندارد نیست. بهراد در این مورد تصریح کرد: کودهای پایهٔ یارانه‌دار را شرکت‌های تعاونی ارائه می‌دهند و مورد تأیید است.

وی ادمه داد: در مورد سموم هم بازرسی و نظارت‌هایی در فصل کاشت از سم پخش‌های سطح شهرستان انجام می‌شود تا موارد غیراستاندارد توزیع نشود و اگر موردی باشد جمع‌آوری می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید در مورد این که نهادهٔ مناسب در زمان کشت در اختیار کشاورزان قرار نمی‌گیرد گفت: امسال بخاطر افزایش قیمت، کارگزاری‌ها نتوانستند برای تهیهٔ بذر و کود به‌موقع اقدام کنند؛ اما در جلسه‌ای که با فرماندار محترم شهرستان و مؤسسهٔ مشکات داشتیم با تأمین منابع مالی این بخش، مشکل تا حدودی برطرف شد.

بهراد افزود: یکی از اولویت‌هایی که در حل مشکلات کشاورزان شهرستان وجود دارد ساخت سردخانه بالای صفر برای انبار، ذخیره و نگهداری محصولات کشاورزی و باغی است که تاکنون مجوز احداث چهار سردخانه صادر شده است و همت متقاضیان را می‌طلبد که این کار زودتر به انجام برسد.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان