نشست شورای امنیت درباره برجام برگزار شد
به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام و بررسی هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، درباره اجرای این قطعنامه برگزار شد.
رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، گزارش گوترش را در ابتدای این نشست قرائت کرد.
رزماری دیکارلو گفت: آمریکا به برجام برنگشته و تحریمهای یکجانبهای که پس از خروج مجدد اعمال شده بود را لغو نکرده است و معافیتها در مورد تجارت نفت با ایران تمدید نشده است.
اجرای مکانیسم ماشه سازنده نیست
فو تسونگ، سفیر و نماینده چین در سازمان ملل ضمن قدردانی از دیدارهای اخیر ایران و اتحادیه اروپا و همچنین سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران، از امضاکنندگان برجام خواستار ادامه مذاکرات شد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مکانیسم ماشه سازنده نیست، هشدار داد: مکانیسم ماشه شورای امنیت نباید ازسوی تعداد محدودی از کشورها بهعنوان تهدید یا باجخواهی استفاده شود.
تسونگ درباره سفر گروسی به تهران گفت: همکاری ایران و آژانس ادامه دارد و این تحولات دلگرمکننده است و همه باید از این فرصت استفاده کنند.
نماینده چین در سازمان ملل تأکید کرد: واشنگتن بهعنوان مقصر اصلی بحران برجام باید از اقدامهای فشار حداکثری خودداری کند و حسننیت خود را نسبت به ایران نشان دهد.
اروپا خواستار مذاکره با آمریکا و طرفهای برجام شد
استاوروس لامبرینیدیس، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل، از همه طرفها از جمله آمریکا خواست تا مذاکرات درباره برجام را از سر بگیرند.
وی گفت: دیپلماسی بهترین راه برای تضمین ماهیت برنامه هستهای ایران است و برجام به ثبات کل منطقه کمک خواهد کرد.
نماینده اروپا بدون اشاره به اقدامهای مخرب تروئیکای اروپایی، مدعی شد: قطعنامه ۲۲۳۱ همچنان چارچوب گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران است، اما گزارشهای اخیر آژانس حاکی از افزایش سطح غنیسازی ایران و عدم همکاری آن در روند نظارت آژانس است.
تکرار ادعاهای آمریکا درباره موضوع هستهای ایران
رابرت وود، سفیر و معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل، بار دیگر ادعاهای واشنگتن را درباره ایران تکرار کرد.
وی بیان کرد: دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به راهحل مؤثر و پایدار برای نگرانیها در مورد برنامه هستهای ایران است.
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل بدون توجه به اقدامهای مداخلهجویانه و بیثباتکننده واشنگتن در جهان و منطقه، ایران را به ایجاد بیثباتی در منطقه متهم کرد.
فعال کردن مکانیسم ماشه محکوم به شکست است
واسیلی نبنزیا، سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، ضمن انتقاد از رویکرد آمریکا و اروپا در قبال برجام گفت: تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه محکوم به شکست است.
وی به ادعای نماینده اتحادیه اروپا درباره اینکه برجام را نمیتوان منطقی و واقعبینانه تلقی کرد، واکنش نشان داده و یادآور شد: آنها با مقصر جلوه دادن ایران و بیان اظهارات ضدایرانی به دنبال نادیده گرفتن نقض تعهدهای خود در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند.
نماینده روسیه هشدار داد: اقدامهای گذشته علیه ایران نتیجه معکوس داشته است و تلاش برای اعمال مکانیسم ماشه نیز بینتیجه خواهد بود و محکوم به شکست است.
تروئیکای اروپایی به تعامل با ایران ادامه خواهد داد
جیمز کاریوکی، سفیر و معاون نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل، مدعی شد که کشورش و شرکای اروپایی آن مصمم به دستیابی به یک راهحل دیپلماتیک هستند و قصد دارند با ایران برای یافتن راهی سازنده در تعامل باشند.
این مقام ارشد انگلیس، بدون اشاره به بدعهدی آمریکا و اروپا در اجرای برجام، ایران را به دلیل توسعه برنامه هستهای خود مقصر دانست.
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده ایران نزد سازمان ملل در این نشست گفت: ایران هرگونه تهدید مربوط به استفاده از سازوکار موسوم به «اسنپبک» از سوی تروئیکای اروپایی را قویاً رد میکند.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل تأکید کرد: با وجود اتهامهای بیاساس و پیگیری قطعنامهای با انگیزههای سیاسی از سوی تروئیکای اروپایی و آمریکا، ایران متعهد به ادامه همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطابق با تعهدهای خود است؛ صدور قطعنامه توبیخی علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام آژانس، با وجود سفر سازنده و موفق مدیرکل آژانس به تهران در ماه نوامبر، نشان میدهد که تروئیکای اروپایی و آمریکا با هدف تضعیف دیپلماسی، اعتماد و اصول ضروری برای تعامل سازنده، به دنبال پیشبرد یک دستور کار سیاسی هستند.
انتهای خبر/