کد خبر: ۱۶۶۰۴۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۲۹ آذر ۱۴۰۳
مدیر جهاد کشاورزی خرم‌بید خبر داد:

 استفاده از زنبور براکون برای حذف آفات مزارع

مدیر جهاد کشاورزی خرم‌بید از به‌کارگیری جدیدترین روش مبارزه با آفات مزارع صیفی شهرستان خرم‌بید با استفاده از زنبور براکون خبر داد.

  استفاده از زنبور براکون برای حذف آفات مزارع


  مهدی بهراد در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» از به‌کارگیری جدیدترین روش مبارزه با آفات مزارع صیفی شهرستان خرم‌بید با استفاده از زنبور براکون خبر داد.
 
 وی با بیان هدف تولید محصول سالم و کاهش مصرف سموم شیمیایی توسط کشاورزان گفت: در سال جاری با استقبال خوب این قشر زحمت‌کش بیشتر سطوح مزارع گوجه‌فرنگی و لوبیا برای مبارزه علیه کرم میوهٔ گوجه‌فرنگی «هلیوتیس» و کرم پیله‌خوار لوبیا از این عامل طبیعی مفید استفاده کردند.
 
  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرم‌بید گفت: از مزایای به‌کارگیری این زنبور علاوه بر صرفه‌جویی اقتصادی در هزینه تأمین سم، از میزان مصرف سموم شیمیایی نیز به میزان چشمگیری کاسته می‌شود.
 
 بهراد اضافه کرد: بیش از پنج سال است که این روش مبارزه بیولوژیکی در شهرستان اجرا می‌شود؛ اما متأسفانه در شهرستان خرمبید امکانات و مرکزی برای تولید این حشرات نداریم و این حشرات در انسکتاریوم‌های «حشره‌خانه» مرکز استان پرورش می‌یابند و از آن‌جا تأمین می‌شوند.
 
  وی تصریح کرد: زنبورهای براکون که در این شیوهٔ مبارزهٔ بیولوژیکی استفاده می‌شوند، دارای این قابلیت هستند که لاروها یا کرم‌های آفات را پارازیته کنند. علاوه بر آن، این زنبور یک «اکتوپارازیتوئید» است؛ بدین معنی که روی بخش خارجی لاروهای آفت تخم‌گذاری می‌کند و لاروهای خارج‌شدهٔ زنبور از لارو میزبان تغذیه کرده و آن را متلاشی می‌کنند.
 
  قابل‌ذکر است این زنبورها به‌واسطهٔ ویژگی حمله به مرحلهٔ تخم میزبان که برخی از آن‌ها از جملهٖ مهم‌ترین آفات کشاورزی هستند، از ایجاد خسارت در همان ابتدا جلوگیری می‌کند که موجب رشد و باردهی بیشتر و باکیفیت‌تر گیاه می‌شود.
 
 در پایان مدیر جهاد کشاورزی خرم‌بید گفت: میزان رهاسازی زنبور براکون در مزارع شهرستان یک میلیون و ۵۰ هزار عدد در سطح ۳۵۰ هکتار گوجه‌فرنگی و ۳۰ هزار عدد در سطح ۱۰ هکتار لوبیا بوده است که حداقل تعداد موردنیاز برای هر هکتار سه هزار عدد است.
 
  بهراد افزود: این روش بسیار اثربخش است و توسط کشاورزان پیشرو در حال انجام است و سایر کشاورزان هم می‌توانند برای اطلاع و استفاده از این روش، به مدیریت و واحد حفظ نباتات شهرستان خرم‌بید مراجعه نمایند.
 
 انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان