برگزاری نخستین جشنواره نان محلی درفسا
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» برای نخستین بار در شهرستان فسا جشنواره نان محلی فسا در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
در این مراسم حسنعلی محمدی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، ثابت اقلیدی مدیر کل میراث و فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، حسین بهمنی فرماندار شهرستان فسا، و مسئولین شهرستان فسا حضور داشتند.
لازم به ذکر است حداقل هزار سال قبل از میلاد مسیح از نان به عنوان غذای اصلی سخن به میان آمده است. ایرانیان نیز با نان و شیوه پختن نان از سدهها پیش از میلاد آشنایی داشتند.
در ایران باستان و تا عصر جدید، زنان کارهای مربوط به پخت نان و نانوایی انجام میدهند؛ قدیمیترین شیوه نانپزی، پختن نان در میان آتش خُرگ «خلواره» و خاکستر بوده که نیازی به ابزارِ خاصی مانند تابه، تنور یا بریزه نداشته و هنوز این شیوه نانپزی در میان برخی گروههای عشایری کوچنده و ایلی ایران بازمانده است.
بویژه در کوچندگان بلوچ در هنگامۀ کوچ افقی شتران از این شیوۀ پخت استفاده میشد.
نان سنتی فسا «نان بِریزِه ای» است که پخت آن از گذشتههای دور تاکنون با اندکی تغییر در میزان استفاده مشتریان و پخت آن از خانگی به تجاری و... به همان شیوه کهن درشهر وشهرستان فسا ادامه دارد.
پختن نان بریزهای در شهر و روستاهای فسا از گذشتههای بسیار دور رایج بوده و شیوه پخت نان بریزهای به سایر شهرستانهای شرق وجنوب فارس وهمچنین سایر شهرهای کشور منتقل شده است.
نان محلی فسا هم برای ثبت پیشقدم شد
در این مراسم محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس: پرونده ثبت مهارت پخت نان بریزه و همچنین خود سازه و ابزار تهیه نان محلی فسا با همکاری کارشناسان اداره کل تهیه و آماده ارائه جهت ثبت این میراث معنوی در فهرست ملی ایران شده است.
همچنین با توجه به ظرفیتی که روستای دستجه فسا در مهارت رواربافی داشت فرایند ثبت این روستا به عنوان روستای ملی صنایع دستی در دستور کار قرارگرفت که به زودی حکم آن از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابلاغ خواهد شد که در این راستا حمایت های نماینده مردم فسا در شورای اسلامی هم شایان تقدیر است.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴