دومین رویداد هوشمندسازی شیراز
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، دومین رویداد هوشمندسازی شیراز «ریورس پیچ رهش»، امروز سوم دیماه ۱۴۰۳ به مناسبت هفته پژوهش و در راستای رفع نیازهای فناورانه سازمانی در حوزه مدیریت شهری و تقویت اکوسیستم کارآفرینی و دانشبنیان با حضور نمایندگان سازمانها و معاونتهای مختلف و شرکتهای دانشبنیان توانمند کلانشهر شیراز برگزار شد.
در این مراسم حوزههای تخصصی خدمات شهری، پسماند، سیما و منظر شهری، آتش نشانی، سرمایه گذاری، حمل و نقل بار، حمل و نقل ریلی، فرهنگی و اجتماعی، فناوری اطلاعات و ارتباطات مطرح شد.
از جمله برنامههای این رویداد میتوان به تجلیل از برگزیدگان جشنواره ایدهپردازی مردمی شهرداری، رونمایی و آیین امضای پوستر جشنواره جهادگران علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان بسیج علمی، رونمایی و آیین امضای پوستر رویداد استارتآپی معضلات اجتماعی با رویکرد هوش مصنوعی، اجرای برنامه دومین دوره «ریورس پیچ رهش» و ارائه نیازهای فناورانه سازمانی اشاره کرد.
معاون برنامه ریزی شهرداری شیراز ضمن تبریک میلاد فرخنده حضرت زهرا سلاماللهعلیها گفت: امروز ما فردای شماست، ما امروز نیازهای بسیاری زیادی در شهر داریم و شهرداری مرکز نیازها هست.
علی فراشایان با بیان اینکه همین فنآوری و نوآوری که جوانان امروزه انجام میدهند، در دهههای قبل این کار را باساده ترین امکانات موجود و سیستمهای دستی همچون فلاپی، راپید و سیدی انجام میدادیم؛ آن زمان مثل امروزه هوش مصنوعی و وسایل پیشرفته در دسترس نداشتیم.
وی افزود: جوانان گلایهمند هستند از اینکه کار نیست؛ اما باید گفت کار در ایران است؛ ولی در مواقعی راه کار کردن را پیدا نکردیم در حالکه زمینه آن فراهم شده است.
در رویداد بزرگ ریورس پیچ، مسئول واحد علمی پژوهشی و فناوری سپاه فجر استان فارس ضمن تشکر از مجموعههای برگزارکننده این رویداد علمی بزرگ گفت: یکی از دغدغههای ما بهصورت کلی، زیستبوم استان است و باتوجهبه این موضوع شاهد ظرفیتهای قابلتوجهی در استان فارس هستیم.
میکائیلی ادامه داد: امروز ۱۰۰ مرکز دانشگاهی پژوهشی و ظرفیتهای علم خیز در استان فارس و در شهر شیراز داریم که میبایست از آنها بهره ببریم.
وی ضمن اشاره به شعار «ایده تا بازار» اظهار کرد: کسانی که یک ایدهٔ ذهنی دارند والبته گاهیاوقات ایده ذهنیشان به سواد دانشگاهی هم بستگی ندارد، به یک محصول در حوزه تجاریسازی بازاریابی میشود.
مهدی طاهری عضو شورای شهر شیراز در ابتدا به این مطلب اشاره کرد که دو گروه افراد در برخورد با مسائل داریم؛ کسانی که به سمت حل مسئله میروند و میتوانند به خوبی مسئله را تابع زمان مدیریت و پروژه خوبی را ایجاد کنند.
طاهری گروه دوم را اینگونه معرفی کرد: امروز گرفتاری بزرگ ما این است که ذهنهایی وجود دارد که به شدت پروژهمحور هستند و نتوانستند مسئلهمحور باشند.
وی اظهار کرد: امروز گرفتاری بزرگ ما اینست که از مدیر تا غیر مدیر ذهنها پروژهمحور شدهاند و نمیتوانند مسئلهمحور بشوند؛ مدیران عوض میشوند و نهایتا مسئله باقی میماند.
عضو شورای شهرضمن بیان اینکه پروژههای خوبی شکل میگیرد و مسئله و پروژه با هم به صورت موازی جلو میآیند، رقابت می کنند و مسائل باقی میمانند تأکید کرد: اگر میخواهید به نقطه خوبی برسید مسئله را حل کنید.
طاهری با اشاره به اینکه وقتی مسئلهای در ذهنی شکل میگیرد، حداقل در ذهن ۴۰ نفر دیگر هم شکل گرفته است، گفت: برنده این بازی کسی است که تابع زمان را در موقعیت مناسب در مسئله استفاده کند.
وی افزود: اگر در دنیای امروز به دنبال رقابت و کسب قدرت هستید، قدرت در اختیار کسانی است که مسئله را خوب پیدا کردند؛ خوب تحلیل کرده و برای حل مسئله توانستهاند تابع درست زمانی پیدا کنند که بدانند چه زمانی باید مسئله را به نتیجه برسانند و مسئله را به تعدادی پروژه تبدیل کنند تا به نتیجه و محصول برسد.
مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری سپاه فجر استان فارس افزود: در کشور ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان داریم که از این تعداد، استان فارس ۵۰۰ شرکت را به خود اختصاص داده است.
میکائیلی ضمن اشاره به برگزاری ده رویداد علمی مختلف در امسال این نکته را یادآور شد که در مسابقات هوش مصنوعی و رباتیک شاهد ایدههای ذهنی و استعدادهای درخشان بودیم.
وی افزود: در زمینه رسالات و پایاننامههای دانشگاهی در بسیج علمی پژوهشی گامهای مؤثری را برداشتهایم و به دنبال فراهم کردن فضایی برای هوشمندسازی و ایجاد شهرکهای هوشمندسازی هستیم؛ چرا که حد ما نسبت به سایر استانها به خاطر وجود دانشگاههای مختلف در شیراز بالاتر است و لازم است در حوزههای مختلف علوم گامهای مؤثری برداریم.
مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری سپاه فجر استان فارس گفت: امروزه در تمامی فضاها از جمله فضای دانشآموزی، دانشجویی و اساتید طرحها و پروژههای قابلتوجهی را داریم تعریف میکنیم که بتوانیم یک حامی، رفتار هدایتی و حمایتی جدی را برای شرکتهای دانشبنیان داشته و شاهد توجه و کمیسیون بیشتر مسئولین در این موضوع باشیم.
میکائیلی در پایان گفت: در حوزههای دانشبنیانی، علومانسانی، علومتجربی وعلوم آیندهساز گامهای جدید برمیداریم و ترکیب این علوم در فضای هوش مصنوعی میبینیم و اتفاقات جدید در حال رقمخوردن است.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴