کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات
به گزارش گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، نشست خبری با موضوع «کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات» به همت دانشگاه علومپزشکی شیراز امروز صبح ۴ دیماه ۱۴۰۳ درساختمان مرکزی دانشگاه علومپزشکی شیراز با حضور اهالی رسانه برگزار شد.
اسدسنگابی رئیس صنف نانوایان شیراز با اشاره به اینکه نخستین کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، ۱۲ و ۱۳ دیماه در شیراز برگزار می شود؛ فرهنگسازی و مطالبهگری در خصوص نان را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: در مبحث نان فقط بهعنوان یک قوت سیرکننده نگاه نمیکنیم زیرا بخشی از مواد مغذی مورد نیاز روزانه مردم توسط نان تأمین میشود.
اسدسنگابی گفت: نان ۴۰ الی ۵۰ درصد کالری مورد نیاز روزانه انسان را تأمین میکند که تأمین پروتئین روزانه خصوصاً در اقشار کمدرآمد موضوع نان را با یک موضوع راهبُردی در سطح خانوادهها و ملی ایجاد میکند که باید به آن توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش بیان کرد: ما به آهن، کلسیم و چند مواد ریزمغذی که بسیار در سطح جامعه با کمبود آن مشکل داریم روی نان داریم حساب میکنیم.
رئیس صنف نانوایان شیراز در ادامه افزود: تحقیقات علمی نشان داد که ۵۰ درصد از آهن مورد نیاز روزانه خود را با توجه به الگوی تغذیهای که داریم از نان تأمین میکنیم؛ همین وضعیت در مورد کلسیم ۳۰ درصد در اقشار کمدرآمد حتی تا ۴۵ درصد هم میرسد.
اسدسنگابی گفت: به مقوله نان فقط بهعنوان یک قوت که انرژی روزانه انسان را تأمین میکند نگاه نمیکنیم چراکه؛ نان نقش بسیار مؤثری را در سبد غذایی خانوادهها ایفا میکند.
وی ضمن تشکر از معاونت بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز گفت: اهمیت نان موجب شد تا دانشگاه علومپزشکی شیراز به عنوان یک دانشگاه پیشتاز به این مسأله نظارهگر باشد؛ زیرا نظارت این دستگاه در کیفیت نان بسیار تأثیرگذار است.
رئیس صنف نانوایان شیراز نقش اصحاب رسانه جهت فرهنگسازی اهمیت نان را مهم دانست و افزود: نان کامل در حقیقت میتواند نقش مؤثری را در سبد غذایی خانوادهها ایفا کند؛ زیرا دانشگاه علوم پزشکی شیراز به این عزم رسیده است که بهعنوان یک اولویت آن را مطرح کند.
در ادامه، معاون فناوری مرکز رشد فناوری طب سنتی دانشگاه علومپزشکی شیراز اظهار کرد: در کنگره سبز نان کامل و فرآوردههای غلات بدون اینکه هیچ کاغذی مصرف شود تمام پوسترها به صورت الکترونیک و روی نمایشگر ارائه خواهند شد.
بریزی تصریح کرد: از بزرگان و صاحبنظران در حوزه نان از دانشگاههای معتبر ایران، مراکز تحقیقاتی، مسئولان اجرایی کشور، کارخانجات تولید آرد و نان، صنف نانوایان که به دلیل اینکه سیاست گذاری در حوزه نان کامل حائز اهمیت است دعوت به عمل آمده است.
معاون فناوری مرکزرشد، فناوری و طب سنتی دانشگاه علومپزشکی شیراز بیان کرد: با توجه به اینکه حوزه نان کامل و فرآوردههای غلات خیلی وسیع است، هشت درگاه تخصصی برای آن مشخص گردیده که در کنگره سبز اولویتبندی شده و مطرح میگردد.
بریزی یاد آور شد: درگاه اول با عنوان پتانسیلهای گندم ایران برای تولید آرد و نان کامل باتوجه به اینکه هر گندمی برای تولید نان کامل مناسب نیست و در درگاه دوم فناوری آردسازی و تولید نان کامل و فرآوردههای غلات به صورت تخصصی پرداخته میشود.
وی ادامه داد: درگاه سوم در خصوص تغذیه و اثرات سلامتبخش نان کامل و درگاه چهارم حوزه سیاستگذاری در حوزه تولید و مصرف نان کامل که لازمه اجرای آن این است که سیاستگذاران مختلف در کنار یکدیگر به صورت تخصصی راجع چگونگی اجرای این درگاه و رسیدن به دست مردم صحبت خواهند کرد.
معاون فناوری مرکزرشد، فناوری و طب سنتی دانشگاه علومپزشکی شیراز در ادامه با اشاره به درگاه پنجم گفت: با توجه به ضرورت شناخت و پرداختن به نانهای کامل سنتی و بومی در ایران، این موضوع به صورت تخصصی معرفی خواهد شد.
بریزی گفت: درگاه ششم مربوط به نان کامل و فرآوردههای غلات فراسودمند است.
وی درگاه هفتم را اینگونه معرفی کرد: درگاه هفتم نان و فرآوردههای غلات ویژه بیماران خاص است؛ به طور مثال بیماران سلیاکی که یک درصد جمعیت ما را تشکیل میدهند و باید به آنها هم پرداخته شود و درگاه هشتم عوامل مؤثر بر افزایش کیفیت ایمنی و ماندگاری نان کامل و فرآورده غلات است.
در پایان معاون فناوری مرکزرشد، فناوری و طب سنتی دانشگاه علومپزشکی شیراز گفت: کنگره سبز در روزهای ۱۲ و ۱۳ دی ماه برگزار و این هشت درگاه مورد بررسی قرار گرفته خواهد شد.
سید محمد مظلومی مدیر نظارت و ارزیابی مواد خوراکی آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و دارو معاونت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز اظهار کرد: در سالهای گذشته جامعه ایران از مصرف نان کامل فاصله گرفته و به سمت نان سفید و بیکیفیت سوق پیدا کرده است.
مظلومی بیان کرد: لازم است به سمت تغذیه سالم برویم تا بتوانیم روند افزایشی بیماریهای مزمن و متابولیک مانند دیابت، سرطان، فشارخون، چاقی و اضافه وزن را کاهش دهیم و جامعه را به سمت اصلاح سبد غذایی هدایت کنیم.
وی ضمن اشاره به این مطلب که در کشورهای توسعهیافته به روی تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات بسیار کار شده و ایران در این ماجرا سهم اندکی دارد، گفت: پرداختن به موضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات از اهداف برگزاری این کنگره است.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات یادآور شد: از آنجاییکه مصرف برنج سفید به عنوان یکی از غذاهای مهم سفره مردم ایران مورد توجه قرار دارد لذا تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات در دستور کار قرار دارد.
مظلومی گفت: یک تا دو درصد جمعیت مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند گندم، جو و غذاهای ویژه بر پایه سایر غلات را مصرف کنند؛ در این راستا کارگاههایی در این کنگره برگزار خواهد شد که میتوانند این گروه از بیماران را راهنمایی کنند.
در پایان وی بیان کرد: این کنگره دو روزه در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد و اندیشمندان، اساتید دانشگاه، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در آن حضور خواهند داشت.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴