خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم
به گزارش گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، دکتر عباس شاهسونی گفت: مازوت یک سوخت سنگین است که نیروگاهها برای تولید برق استفاده میکنند. مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دیاکسید گوگرد» و ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون به ویژه بلک کربن میشود. سوزاندن مازوت سبب افزایش آلایندههای هوا میشود که برای سلامت انسانها خطرناک است.
وی افزود: البته غلظت آلایندهها در شهرها فقط محدود به مصرف مازوت نمیشود، بلکه در کنار آلایندههای ناشی از مصرف مازوت، آلایندههای سایر منابع نیز وجود دارند. افزایش آلایندهها سبب به خطرافتادن سلامت انسانهایی میشود که در مواجهه با آنها قرار دارند.
مصرف مازوت به طور کلی سبب افزایش غلظت آلایندههای هوا میشود و افزایش غلظت آلاینده ذرات معلق در زمانهای پایداری جو موجب کاهش کیفیت هوا میشود.
شاهسونی با بیان اینکه مصرف این سوخت سنگین سبب تولید گاز «دیاکسید گوگرد» میشود و این گاز، دستگاه فوقانی تنفس را تحتتأثیر قرار میدهد، عنوان کرد: گاز دیاکسید گوگرد، حلالیت بسیار بالایی دارد که سبب تنگی نفس و خسخس کردن سینه میشود. گاز دیاکسید گوگرد همچنین سبب تشدید بیماریهای قلبی و تنفسی میشود و باعث تشدید علائم در افراد مبتلا به آسم میشود.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: مصرف مازوت علاوه بر تولید گاز دیاکسید گوگرد، تولید ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در هوا و بهخصوص بلک کربن میکند که این ذرات برای کلیه مردم بخصوص بیماران قلبی - عروقی، سالمندان، کودکان و زنان باردار و بیماران تنفسی و افراد مبتلا به دیابت ایجاد مشکلات بیشتری میکند.
ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در غلظتهایی که در محدوده ناسالم برای تمام گروهها هستند، سبب افزایش مرگهای زودرس میشوند همچنین سبب افزایش بیماریهای ریوی و قلبی - عروقی و مراجعات به مراکز بهداشتی و درمانی میشود.
وی گفت: همچنین گاز دیاکسید گوگرد میتواند سبب اختلالات تنفسی مانند تنگینفس و خسخسکردن سینه بهویژه در افراد مبتلا به آسم شود با توجه به موارد بالا و اولویت سلامت مردم در دولت چهاردهم، کارگروه آلودگی هوا نسبت به ممنوعیت و کاهش مصرف مازوت در بعضی از نیروگاههای کشور اقدام کرده است.
وی گفت: دسترسی به هوای پاک با دو روش میسر است؛ کنترل و مدیریت منابع، یکی از روشهای دسترسی به هوای با کیفیت است. استفاده از سوختهای پاک مانند استفاده از گاز طبیعی در نیروگاهها یا استفاده از دستگاههای کنترلی نظیر اسکرابر به عنوان یکی از روشهای کنترل و مدیریت منابع به حساب میآیند.
وی گفت: البته باید توجه کرد که منابع متعددی از جمله متحرک نظیر خودروهای فرسوده، موتورسیکلتها، کامیونها و همچنین سایر منابع ثابت در تولید آلایندهها در کلانشهرها نقش دارند اینطور نباید تصور کرد که فقط آلاینده ناشی از مازوت در کشور وجود دارد
دکتر شاهسونی تصریح کرد: منابع متعددی از آلایندهها در کلانشهرها وجود دارد و مصرف مازوت، یکی از منابع آلایندهها است. بررسی غلظت دیاکسیدگوگرد و ذرات معلق در شهرهایی که مصرف مازوت در آنها ممنوع شده بود، نشاندهنده کاهش غلظت آن در بازه مشابه سال گذشته است.
وی تأکید کرد: مردم عزیز کشور با کاهش مصرف برق و کاهش دمای منازل به میزان حداقل دو درجه سانتیگراد میتوانند کمک بزرگی به پایداری سوخترسانی به نیروگاهها با گاز طبیعی کرده و کاهش مصرف مازوت در نیروگاهها کنند.
انتهای خبر/
منبع: وبدا