امکان کاهش قیمت دلار
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، محسن زنگنه گفت، درباره عملکرد مجلس شورای اسلامی درباره بررسی معضلات ارزی در کشور گفت: مجلس علاوه بر جلسه روز سهشنبه هفته گذشته خود که به صورت غیرعلنی و علنی برگزار شد، جلسات متعددی دیگری در رابطه با معضلات ارزی و لزوم تعدیل بازار برگزار کرده است.
جلسات متعددی درباره مسائل ارزی با دولتمردان برگزار کردیم
نماینده مردم «تربتحیدریه و مه ولات» در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز گذشته جمعی از نمایندگان مجلس با رئیسکل بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و امور دارایی درباره بازار ارز، بیان کرد: همچنین جمعی از نمایندگان امروز صبح و در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، جلسهای را با دولتمردان برگزار کردند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پشت پرده بسیاری از جلسات فیمابین دولت و مجلس در رابطه با مباحث ارزی بحثهای کارشناسی جدی انجام میشود، بیان کرد: در این جلسات چالشهای جدی در رابطه با راهکارهای کنترل بازار ارز، سیاستهای ارزی و پولی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه محتوای بسیاری از جلسات در موضوع مذکور به دلیل افزایش التهابات در جامعه شاید نیاز به بازتاب بیرونی نداشته باشد، بیان کرد: با این حال باید بدانیم در کنار همه تأثیرات شاخصهای پولی و غیرپولی، تزریق انتظارات تورمی و التهابات سیاسی به جامعه میتواند در قیمت ارز مؤثر باشد.
زنگنه با بیان اینکه هدف مجلس کمک به معیشت مردم و همچنین به دولت است، ادامه داد: از این رو مردم محتوای پشت پرده بسیاری از بحثهای فی ما بین دولت و مجلس در رابطه با موضوعات ارزی را مشاهده نمیکنند.
لذا در این جلسات، گاهی اوقات مباحث فراتر از گفتگوهای رایج پیش میرود و حتی این مباحث به مشاجره نیز تبدیل شده و هر فرد بر نظری که دارد پافشاری میکند؛ بنابراین مردم نباید تصور کنند که نمایندگان مجلس دور یک میز با دولت نشسته و به اصطلاح با دولت در این بخش به توافق رسیدهاند؛ خیر. شرایط اصلاً بدین نحو نیست و اولویت ما ممانعت از گرانی است.
مجلس با وزرا تعارف ندارد
زنگنه ادامه داد: البته مباحثی همچون طرح استیضاح و سئوال از وزرا از سوی برخی از نمایندگان مطرح شده که این موضوعات از جمله حقوق نمایندگان و مجلس قلمداد میشود.
با این حال باید قبول کنیم که مسائلی از جمله استیضاح و سایر موارد در نقطه آخر قرار دارد، چراکه هدف این است، تا به دولتی که بهتازگی بر سر کار آمده کمک شود، مگر اینکه مجلس به این جمعبندی برسد که مسیر حرکت یک وزارتخانه و وزیر قابلاصلاح نیست و فرد مذکور نیز توانمندی لازم را ندارد، در این بخش دیگر مجلس تعارفی نداشته و به اقدامات نظارتی خود نیز عمل خواهد کرد.
انتقاد از ترویج ترامپ هراسی
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به تأثیر انتخابات آمریکا بر افزایش نرخ دلار در کشور اظهار کرد: به واقع یکی از ایراداتی که در جلسات مختلفی که با دولتمردان برگزار میشود و ما با آن مخالفیم؛ طرح موضوعاتی از قبیل ترامپ هراسی و اینکه اگر ترامپ بر کرسی ریاستجمهوری بنشیند چه اتفاقی رخ خواهد داد، است که این موارد فضاهای نامناسبی را ترسیم میکند.
ترامپ هراسی سرپوشی برای ناکارآمدی برخیها
وی تأکید کرد: حتی گاهی اوقات مسائلی مطرح میشود که شاید خود ترامپ هم به آنها فکر نکرده است؛ بنابراین برخی فکر میکنند که اگر ترامپ بیاید تجارت شرایط جدیدی پیدا کرده و یا اینکه تحریمها به گونه دیگری پیش رفته و ما دیگر نمیتوانیم نفت فروخته و درآمدهای ارزیمان کاهش خواهد یافت.
بنده معتقدم یک بخش زیادی از ترامپ هراسی موجود ناشی از این است که ما میخواهیم ناکارآمدی و عدم تصمیمات بهموقع خودمان را به گردن عوامل بیرونی بیندازیم.
البته شاید درآمدهای ارزی ما در آبان و آذرماه نسبت به ماههای قبل از آن نیز کمتر شده باشد که باید گفت این مسئله ربطی به انتخابات آمریکا ندارد؛ چراکه در شرایط فعلی آب و برق برخی از کارخانهها قطع است و به طبع آن تولید پتروشیمی، فولاد و همچنین سیمان کمتر خواهد شد که این موارد میتواند در میزان صادرات و همچنین میزان درآمدهای ارزی ما تأثیرگذار باشد، بنابراین این موارد به انتخابات آمریکا ربطی ندارد.
انتهای خبر/