کد خبر: ۱۶۶۲۳۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

اختلال روان‌پریشی چیست

 یک روان‌شناس گفت: هر کسی بیش از ۲۴ ساعت ارتباطش با واقعیت قطع شود و چند روز طول بکشد، اختلال روان‌پریشی خوش‌خیم گذرا دارد.

 

اختلال روان‌پریشی چیست؟

به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از روابط‌عمومی رادیو سلامت، «حافظ باجغلی»، روان‌پزشک در برنامهٔ «با من بگو» در پاسخ به این سؤال که اختلال روان‌پریشی چیست؟ افزود: اختلال روان‌پریشی به اختلالاتی گفته می‌شود که ارتباط فرد با واقعیت موجود قطع می‌شود؛ یعنی صداهایی می‌شنود که دیگران نمی‌شنوند، چیزهایی می‌بیند که دیگران نمی‌بینند.

 وی ادامه داد: این افراد، رفتار و صحبت‌های نامتعارف و نامتناسب دارد؛ بدین معنا که نوع لباس پوشیدن و رفتارهایشان به شکلی عجیب و غریب است. آن‌ها کلماتی بیان می‌کنند که برای خودشان معنای خاصی دارد؛ حتی بعضی وقت‌ها کلمه‌سازی می‌کنند و تمام این موارد مربوط می‌شود به علائمی که ارتباط بیمار با دنیا قطع شده است.

 باجغلی با اشاره به درمان اختلال روان‌پریشی ادامه داد: در درجه اول اگر علائم بیماری، کمتر از ۲۴ ساعت طول بکشد آن را اختلال نمی‌دانیم. از این رو، علائم را طبیعی در نظر می‌گیریم؛ بنابراین هر کسی کمتر از بیست و چهار ساعت ارتباطش با واقعیت قطع شود، اختلال روان‌پریشی دارد؛ اما خوش‌خیم و گذراست.

 این روان درمانگر در پایان اظهار کرد: ولی اگر این مسئله از۲۴ ساعت عبور کند و چند روز طول بکشد؛ و این علائم، چه با درمان و چه بدون درمان برطرف شود، این را نیز اختلال روان‌پریشی خوش‌خیم می‌دانیم که به آن اختلال روان‌پریشی گذرا می‌گویند.

انتهای خبر/

نظرات بینندگان