کد خبر: ۱۶۶۳۱۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۳ دی ۱۴۰۳

پایان بی‌ثباتی در لبنان

 جوزف عون با کسب اکثریت آرای نمایندگان پارلمان لبنان در مرحله دوم رأی‌گیری «۹۹ رأی» به‌عنوان رئیس‌جمهور این کشور انتخاب شد.  انتخاب جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید لبنان پس از آن صورت گرفت که لبنان به مدت بیش از دو سال در پی اتمام دوره ریاست‌جمهوری میشل عون، رئیس‌جمهور نداشت.

پایان بی‌ثباتی در لبنان

 به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، مجلس لبنان به‌تازگی موفق شد پس از یک بن‌بست طولانی‌مدت، جوزف عون، فرمانده ارتش این کشور را به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب کند.

 جوزف عون با کسب اکثریت آرای نمایندگان پارلمان لبنان در مرحله دوم رأی‌گیری «۹۹ رأی» به‌عنوان رئیس‌جمهور این کشور انتخاب شد.

 انتخاب عون به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور پس از آن صورت گرفت که لبنان به مدت بیش از دو سال در پی اتمام دوره ریاست‌جمهوری میشل عون، رئیس‌جمهور نداشت.

 در همین رابطه، مصیب نعیمی، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا به بررسی چشم‌انداز رویدادها در لبنان پرداخت.

 نعیمی با اشاره به اینکه چشم‌انداز تحولات لبنان تا حدودی به آتش‌بس میان این کشور و رژیم صهیونیستی مربوط می‌شود، گفت: این آتش‌بس نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است؛ چرا که رژیم صهیونیستی نقض‌های بسیاری داشته است و اگر بعد از ۶۰ روز این آتش‌بس پایدار باشد قطعاً وضعیت به‌خوبی پیش می‌رود.

رئیس‌جمهور جدید لبنان مورد توافق همه گروه‌ها است

 کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه جوزف عون، مورد توافق همه گروه‌های لبنانی بوده است، عنوان کرد: گفته می‌شود در دیداری که با حضور مقام‌های حزب‌الله لبنان و جوزف عون، انجام شده، تفاهم‌هایی حاصل شده و درباره مقاومت لبنان نیز صحبت‌هایی شده است.

حزب‌الله؛ واقعیتی انکارنشدنی در تحولات لبنان

 نعیمی با اشاره به اینکه حزب‌الله لبنان واقعیتی پذیرفته شده در تحولات لبنان است، بیان کرد: حزب‌الله یک واقعیت است و هرکسی رئیس‌جمهور شود این را می‌پذیرد و عون نیز آن را پذیرفته است؛ در جنوب لبنان و در برابر رژیم صهیونیستی تنها عامل بازدارنده حزب‌الله لبنان است.

 کارشناس مسائل منطقه، تصریح کرد: ارتش لبنان هم محدودیت تسلیحاتی دارد و هم محدودیت عملیاتی دارد؛ علاوه بر این فشارهایی که به آن از طرف‌های مختلف اعمال می‌شود، نمی‌تواند آزادی عمل داشته باشد و قدرت و توان آن‌چنان هم ندارد که بخواهد در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی بایستد.

امور داخلی لبنان به مردم این کشور مربوط است

 تحلیلگر مسائل لبنان، معتقد است که آنچه که اکنون هم حزب‌الله و هم جناح‌های مختلف موافقت کرده‌اند، این است که رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی کند و مرزهای لبنان خالی شده و ارتش لبنان در مناطق مرزی مستقر شود و امور داخلی لبنان به مردم خود این کشور مربوط است.

 وی با اشاره به اینکه امور لبنان یک موضوع داخلی است، اظهار کرد: این موضوع هیچ ارتباطی به رژیم صهیونیستی ندارد.

حضور حزب‌الله در تمامی عرصه‌های داخلی لبنان

 نعیمی با بیان اینکه حزب‌الله در تمامی عرصه‌های داخلی لبنان حضور دارد، عنوان کرد: حزب‌الله هم در دولت لبنان حضور دارد و هم در پارلمان این کشور و حتی همین دولت نیز بدون تأیید و موافقت حزب‌الله نمی‌توانست تشکیل شود و این یک امر طبیعی است.

 کارشناس مسائل منطقه، می‌گوید: جوزف عون اگرچه مورد تأیید فرانسوی‌ها بوده و برخی کشورهای غربی نیز وی را به‌عنوان گزینه مناسب تأیید کرده‌اند، اما به‌عنوان فردی که سال‌ها فرماندهی ارتش لبنان را در اختیار داشته، هم با زبان و هم با سازوکار حزب‌الله آشناست.

نفوذ گسترده حزب‌الله در مناطق جنوبی لبنان

 نعیمی با اشاره به اینکه حزب‌الله عنصری اصلی در معادلات جدید لبنان است، تصریح کرد: براساس توافق صورت‌گرفته، رژیم صهیونیستی باید به مرزهای جنوبی لبنان نظری نداشته باشد، اما صهیونیست‌ها ادعای جدیدی را مطرح کرده‌اند که چند کیلومتر در مرزهای جنوبی لبنان منطقه بی‌طرف باشد که هم حزب‌الله و هم دولت لبنان با این موضوع مخالفت کرده‌اند.

 کارشناس مسائل منطقه، عنوان کرد: انتظار می‌رود که با توجه به معادلات جدیدی که ایجاد شده، صهیونیست‌ها این واقعیت را بپذیرند و از مرزهای جنوبی لبنان خارج شوند چرا که این رژیم براساس قطعنامه ۱۷۰۱ باید از مرزهای لبنان خارج شود و منطقه مرزی تا رودخانه لیتانی در اختیار ارتش لبنان و نظارت نیروهای بین‌المللی باشد.

 وی بر این نکته تأکید کرد که تخطی رژیم صهیونیستی از قوانین بین‌المللی ممکن است تنش‌هایی را ایجاد کند، اما نه بهانه و نه شرایط برای آنها وجود دارد.

مقاومت لبنان با قدرت به مسیر خود ادامه می‌دهد

 وی با اشاره به ادامه مسیر حزب‌الله لبنان، گفت: تبلیغات منفی که صورت می‌گیرد بیهوده است؛ حزب‌الله زمانی شکل گرفت که رژیم صهیونیستی در داخل بیروت حضور داشت و هسته اصلی حزب‌الله در آن زمان شکل گرفت.

 کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه تمامی تلاش‌های صورت‌گرفته برای خارج کردن مقاومت لبنان از صحنه راه به جایی نبرد، تصریح کرد: اکنون حزب‌الله جزئی از شاکله اصلی دولت و نظام لبنان است و هیچ نگرانی درباره آینده آن وجود ندارد.

 وی عنوان کرد: اگرچه حزب‌الله لبنان آسیب‌هایی را دیده و تعدادی از فرماندهان خود را از دست داده، اما خود صهیونیست‌ها هم متوجه شدند تنها مرزی که نتوانستند در آن نفوذ و پیشروی داشته باشند، لبنان بوده و شرایط آن با فلسطین و سوریه متفاوت است.

 کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: شاکله امروز حزب‌الله بسیار قوی‌تر از آن زمانی است که حزب‌الله شکل گرفت و صهیونیست‌ها هم بسیار ضعیف‌تر از آن زمانی هستند که مجبور شدند از بیروت خارج شوند؛ همه عناصر قدرت در دست رژیم صهیونیستی نیست.

 نعیمی در پایان گفت: مردم لبنان با تجربه تلخی که داشتند هرگز حاضر نخواهند شد عناصر قدرت داخلی خود را از بین ببرند و هم‌پیمانی و همبستگی میان آنها وجود دارد و دولت لبنان اگر بخواهد حزب‌الله را به‌عنوان عنصری اصلی کنار بگذارد، سقوط خواهد کرد.

 انتهای خبر/

منبع: میزان
نظرات بینندگان