کد خبر: ۱۶۶۴۴۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۹ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
آنچه در اجلاسیه مجمع بسیج قیروکارزین گذشت:

بررسی چالش‌ها و راهکارهای توسعه قیروکارزین

در اجلاسیه مجمع بسیج شهرستان قیروکارزین، مسائل کلان شهرستان از جمله مشکلات کشاورزی، بهبود زیرساخت‌ها و توسعه بیمارستان مطرح و راهکارهای اجرایی ارائه شد.

بررسی چالش‌ها و راهکارهای توسعه قیروکارزین

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، اجلاسیه مجمع بسیج شهرستان قیروکارزین با حضور مدیر مجامع بسیج سپاه فجر استان فارس، فرماندار قیروکارزین، حجت‌الاسلام طالبی امام جمعه موقت شهرستان، جانشین سپاه شهرستان، رئیس دادگستری، فرمانده نیروی انتظامی و دیگر مسئولان و همچنین کارگروه‌های تخصصی ۶ گانه مجمع بسیج در محل سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد.

جانشین سپاه قیروکارزین در ابتدای این مجمع پیروزی شکوهمند و درخشان جبهه مقاومت و جنبش حماس بر رژیم غاصب صهیونیستی را مورد تقدیر قرارداد و اظهار کرد: این پیروزی در شرایطی رقم خورد که رژیم صهیونیستی با بهره‌گیری از امکانات نظامی و پشتیبانی گسترده و استفاده از هشتاد هزار تن بمب علیه مردم بی‌دفاع و مظلوم غزه، در نهایت مجبور به ترک این منطقه شد و به شکست خود اذعان کرد.

بررسی چالش‌ها و راهکارهای توسعه قیروکارزین

محسن زارعی تأکید کرد: رژیم صهیونیستی نه‌تنها به هیچ‌یک از اهداف شوم و ازپیش‌طراحی‌شده خود نائل نشد، بلکه در بازپس‌گیری اسرای خود نیز ناکام ماند و نتوانست جنبش حماس را که با اراده‌ای استوار و عزم پولادین در مقابل اشغالگران ایستاده است، از بین ببرد.

وی از حضور مسئولان شهرستان و کارگروه‌های تخصصی بسیج و اساتید در جلسه مجمع بسیج شهرستان قدردانی کرد و پس از گزارشی در خصوص عملکرد و برگزاری جلسات مجمع بسیج شهرستان و کارگروه‌های مربوطه و هیأت‌های اندیشه‌ورز در شناسایی مسائل اساسی و ارائه راهکارهای علمی و عملی موارد حائز اهمیتی ایراد نمودند و عامل همه موفقیت‌ها در عرصه‌های مختلف را تبعیت محض از ولایت‌فقیه مطرح نمودند.

لزوم ارائه راهکار برای دغدغه‌های کشاورزان 

امام جمعه موقت شهرستان نیز با تأکید بر دغدغه‌های کشاورزان و باغداران منطقه، از وجود استرس، نگرانی و اضطراب شدید در میان آنان ابراز نگرانی کرد و اظهار کرد: این مسائل نباید نادیده گرفته شوند، بلکه باید با رویکردی دقیق و کارشناسانه مورد بررسی قرار گیرند تا راه‌حل‌های مناسب و عملی برای آن‌ها ارائه شود.

طالبی با اشاره به وضعیت مسیرهای مواصلاتی شهرستان که به عنوان یک شاهراه ارتباطی رسمی شناخته می‌شود، عنوان کرد: شرایط نامناسب و مشکلات متعدد این مسیرها، آن را به یکی از معضلات جدی برای مردم تبدیل کرده است.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در زمینه عملیات اجرایی این مسیرها تصریح کرد: مشکلات موجود همچنان ادامه دارد و رانندگان به دلیل ناهمواری‌های متعدد، با چالش‌های زیادی مواجه هستند که امنیت و آسایش سفر را از آنان سلب کرده است.

امام جمعه موقت شهرستان با اشاره به وضعیت نامناسب بیمارستان شهرستان، اظهار کرد: این مرکز درمانی حتی در حد یک درمانگاه نیز خدمات‌رسانی نمی‌کند و همین امر موجب نگرانی شدید مردم منطقه شده است.

طالبی خواستار ورود جدی علوم پزشکی استان و وزارت بهداشت به این مسئله شد و تأکید کرد که باید تدابیر فوری و اساسی برای بهبود شرایط بیمارستان اتخاذ شود.

به گزارش «شیرازه»، در ادامه جلسه مجمع بسیج شهرستان، مسئولین هر کارگروه تخصصی به بیان مصوبات و پیشنهادها خود پرداختند.

پیشنهادهای کارگروه اقتصاد

کارگروه اقتصاد و زیربنایی بر حل مشکلات آب کشاورزی شهرستان تأکید کرد و پیشنهاداتی مانند دعوت از سرمایه‌گذاران با ارائه مشوق‌های تشویقی، احداث مزرعه پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی، و برنامه‌ای برای مبارزه با آفت نخیلات و کنترل سوسک سرخرطومی مطرح شد. همچنین حمایت از صنایع کوچک از طریق اختصاص وام و ارائه راهکارهای عملی برای رفع چالش‌های این حوزه موردتوجه قرار گرفت.

پیشنهادهای کارگروه بهداشت

در بخش بهداشت، سلامت و محیط‌زیست، اجرای طرح توسعه بیمارستان امام محمدباقر علیه‌السلام و رفع کمبود متخصصان در شهرستان به عنوان اولویت‌های اصلی مطرح شد. همچنین برنامه‌هایی برای ارتقای سطح بهداشت و سلامت عمومی و توجه به مسائل محیط زیستی ارائه گردید.

پیشنهادهای کارگروه آموزش و تربیت

کارگروه آموزش و تربیت بر برگزاری دوره‌های آموزشی سواد رسانه‌ای و هوش مصنوعی تأکید کرد و راه‌اندازی دارالقرآن بسیج و دیگر مراکز آموزشی برای ارتقای سطح قرآن‌آموزی در شهرستان را پیشنهاد داد. بهبود کیفیت آموزش در مدارس و مراکز آموزشی نیز از دیگر برنامه‌های این کارگروه بود.

پیشنهادهای کارگروه فرهنگی اجتماعی

در حوزه فرهنگی اجتماعی، نظارت بیشتر بر پاساژها، تالارها و اماکن عمومی برای اجرای طرح عفاف و حجاب و همکاری مسئولین و خیرین برای تکمیل ساخت مرکز ترک اعتیاد جدید شهرستان موردتوجه قرار گرفت. این اقدامات با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی شهرستان طراحی شده‌اند.

پیشنهادهای کارگروه زنان و خانواده 

کارگروه زنان و خانواده پیشنهاداتی مانند اختصاص ورزشگاه آزادی به مدت دو روز در هفته برای استفاده بانوان و فراهم کردن امکان دورکاری برای مادران دارای فرزند زیر شش سال را مطرح کرد. این اقدامات با هدف تشویق به فرزندآوری و بهبود شرایط زنان و خانواده‌ها در شهرستان طراحی شده‌اند.

هدف اصلی مجمع؛ رشد و توسعه‌ای متوازن و پایدار

فرماندار شهرستان قیروکارزین در این مجمع اظهار کرد: هدف اصلی از این نشست‌ها دستیابی به رشد و توسعه‌ای متوازن و پایدار برای شهرستان است که در تمامی ابعاد از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیربنایی به‌صورت هماهنگ پیش برود.

مسلم رحیمی گفت: اقدامات بسیاری برای بهبود وضعیت شهرستان انجام شده است، اما همچنان مشکلاتی باقی‌مانده که نیازمند همکاری و هم‌فکری بیشتر در سطوح مختلف است.

وی با اشاره به نقش برجسته کشاورزی در شهرستان، به تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر این بخش حیاتی اشاره کرد و افزود: شهرستان ما به‌عنوان یک منطقه کشاورزی با ظرفیت‌های فراوان، از تغییرات آب و هوایی متضرر شده و این تأثیرات، به‌ویژه در کاهش منابع آبی و کاهش تولید محصولات کشاورزی قابل‌توجه است.

فرماندار شهرستان قیروکارزین با تأکید بر این نکته که به دلیل تغییرات اقلیمی، در حال از دست دادن این ظرفیت‌ها هستیم، به اهمیت مدیریت منابع آبی اشاره کرد که کاهش منابع آبی و تغییرات اقلیمی، ضرورت اصلاح الگوی کشت و جایگزینی گونه‌های مقاوم در برابر کم‌آبی را بیش از پیش آشکار می‌کند.

رحیمی گفت: سدهای کشور دارای چهار نوع تخصیص آب با اولویت‌های مشخص هستند که شامل تأمین آب شرب به عنوان اولویت نخست، صنعت در اولویت دوم، محیط‌زیست در اولویت سوم و کشاورزی در اولویت چهارم می‌شود. این تخصیص‌ها در سطح ملی و در برخی موارد بین‌المللی اِعمال می‌شود.

وی افزود: تاکنون تمامی حق‌آبه‌های مربوط به سد «سلمان فارسی» به طور کامل حفظ شده و تمامی ظرفیت‌های شهرستان، حتی از ظرفیت‌های زیست‌محیطی، در راستای حمایت از کشاورزان و مردم منطقه به کار گرفته شده است. 

فرماندار شهرستان قیروکارزین ادامه داد: با این وجود، برنامه‌ریزی‌ها برای حرکت به سمت اجرای طرح‌های آبخیزداری در دستور کار قرار گرفته است تا مدیریت پایدار منابع آبی و بهره‌وری بهینه از این سرمایه ملی تضمین شود.

رحیمی همچنین با اشاره به وضعیت بیمارستان شهرستان و مذاکرات انجام‌شده طرح توسعه آن با مسئولین دانشگاه علوم پزشکی، ابراز امیدواری کرد که در جلسات آتی به ارائه راهکارهای اجرایی بپردازند.

وی به پروژه‌های متعدد در حال اجرا در حوزه راه‌سازی اشاره کرد و گفت: اقدامات لازم برای مسیرهای مواصلاتی شهرستان در حال انجام است و پیمانکاران فعال با حمایت و پیگیری‌های مستمر در تلاش برای بهسازی راه‌ها هستند.

مدیر مجامع بسیج سپاه فجر استان فارس در این مراسم از تلاش‌های اعضای مجمع بسیج شهرستان در پنج کارگروه تخصصی قدردانی کرده و اظهار کرد: این کارگروه‌ها مسائل و چالش‌های شهرستان را مورد بررسی قرار داده و راهکارهای لازم را جهت بهبود وضعیت منطقه ارائه داده‌اند. این پیشنهادها امروز در اجلاسیه به مسئولان شهرستان ارائه شد تا در راستای حل مشکلات و پیشبرد اهداف شهرستان اقدامات مقتضی انجام گیرد.

چهار مصوبه نهایی 

در ادامه، جلال نوروزی، رئیس مجمع بسیجیان شهرستان، چهار مصوبه نهایی از کارگروه‌ها را اعلام کرد که شامل احداث مزرعه پنل‌های خورشیدی، رفع مشکلات برق چاه‌های کشاورزی، بهبود جاده‌های مواصلاتی به شهرستان «به‌ویژه مسیر قیر به مبارک‌آباد»، طرح توسعه بیمارستان امام محمدباقر علیه‌السلام و برگزاری دوره‌های آموزش سواد رسانه‌ای و هوش مصنوعی می‌شود.

این مصوبات با هدف ارتقای زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و آموزشی شهرستان تصویب شدند. در پایان، قرائت بیانیه مجمع توسط علی‌عسکر محمدی دبیر مجمع قرائت شد.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان