کد خبر: ۱۶۶۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه مطرح کرد:

مذاکره ابزاری در اختیار سیاست مقاومتی

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه مطرح کرد: جمهوری اسلامی ایران برخلاف آنچه که در ذهن اپوزیسیون خارج‌نشین بوده و معتقد هستند که ایران باید به ورطه مذاکرات بدون هیچ‌گونه حساب و کتاب وارد شود، این سیاست را دنبال نمی‌کند. مذاکره به معنی تسلیم در برابر طرف مقابل نیست.مذاکره می‌تواند ابزاری در اختیار سیاست مقاومتی باشد.

مذاکره ابزاری در اختیار سیاست مقاومتی

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، تأکید کرد: حزب اعتدال و توسعه موافق برقراری مذاکره با آمریکا به هر شکلی نیست، اما طرفدار استفاده از ابزارهایی هستیم که رفع تهدیدات اقتصادی و امنیتی را برای کشور به همراه داشته باشد.

 جواد هروی درباره اینکه مواجه ایران با آمریکا در شرایط کنونی باید در چه سطحی باشد، بیان کرد: به قدرت نشستن ترامپ در دوره دوم، طبیعتاً با دوره اول ایشان کاملاً متفاوت است. ترامپ برخلاف رویه‌ای که در دوره قبلی ریاست‌جمهوری خود داشت، این دوره بسیار سنجیده و با حرکت‌های قوی به میدان آمده است به شکلی که در اولین سخنرانی خود اقدامات دولت بایدن و نگاه حزب دموکرات را کاملاً کنار زد و آنها را زیر سؤال برد.

 ترامپ ۲۰۲۵ به دنبال توسعه ارضی آمریکا است

 وی در ادامه اظهار کرد: ایالات متحده آمریکا نشان داد که به دنبال توسعه ارضی خود است و این روند را در حوزه خلیج مکزیک، کانادا و گرینلند رسماً به زبان آورده است. حتی دولت روسیه نیز بلافاصله به ترامپ تبریک گفت. این نیز نشان‌دهنده توافق ضمنی است که میان آمریکا و روسیه شکل گرفته است.

اما آنچه که وجود دارد این بوده که جمهوری اسلامی ایران برخلاف آنچه که در ذهن اپوزیسیون خارج‌نشین بوده و معتقد هستند که ایران باید به ورطه مذاکرات بدون هیچ‌گونه حساب و کتاب وارد شود، این سیاست را دنبال نمی‌کند. برخلاف آن نیز افکار عمومی جامعه نیز یک نگاه بدبینانه به مذاکرات دارند. همه این نگاه‌ها باید از سیاست خارجی ما به دور باشد.

 جامعه نباید در حسرت مذاکره برای تنش‌زدایی باقی بماند

 سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، تصریح کرد: ما نباید اجازه دهیم که جامعه ما در حسرت مذاکره‌ای بماند که با قدرت‌های جهانی تنش‌زدایی شود. مذاکره برد - برد می‌تواند امید مردم را به قدرت چانه‌زنی جمهوری اسلامی ایران بعد از ۴۵ سال در عرصه جهانی باز گرداند. همه می‌دانند که رفع مشکل اقتصادی مردم به شکل مستقیم از مسیر سیاست خارجی و مذاکرات سنجیده حاصل می‌شود. آنچه که وجود دارد این بوده که نباید از بحث مذاکره و تنش‌زدایی با کشورهای غربی ترسید.

مذاکرات اگر جامع و سنجیده باشد و اگر با احتساب خطوط قرمز انجام شود، می‌تواند یک مدیریت تنش‌زا نیز با خودش داشته باشد. اساساً دیپلماسی ابزاری برای مدیریت تنش‌ها است. اگر دیپلماسی به کار گرفته نشود، تنش‌ها به اقدامات تقابلی کشیده خواهد شد.

 در مواجه با آمریکا باید پیش‌دستانه و پیشگیرانه ورود کنیم

 وی در ادامه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مواجه با آمریکا باید پیش‌دستانه و پیشگیرانه ورود پیدا کرده تا مانع از تشدید اقدامات خصمانه دولت‌های غربی شویم. در برابر این صف‌آرایی دولت‌های غربی در برابر جمهوری اسلامی ایران، ما باید این فضا را شکسته و با مذاکره حساب شده و جامع خودمان را از این ورطه بیرون بکشیم. موانع در ایران بیشتر از جنس بدبینی تاریخی به آمریکا است. این بدبینی به آمریکا نباید به بدبینی به اصل مذاکره بینجامد.

مذاکره به معنی تسلیم در برابر طرف مقابل نیست. خیلی مواقع مذاکره می‌تواند با مدیریت حساب شده خیلی از موانع را بردارد. مذاکره می‌تواند ابزاری در اختیار سیاست مقاومتی باشد.


 وی افزود: ما در حزب اعتدال و توسعه بر اساس آنچه که در شورای مرکزی و دفتر سیاسی صحبت شده است، طرفدار برقراری مذاکره با آمریکا به هر شکلی نیستیم، بلکه طرفدار استفاده از ابزارهایی هستیم که رفع تهدیدات اقتصادی و امنیتی را برای ما به همراه داشته باشد؛ بنابراین سیاست هم زیستی، نه تنها با کشورهای منطقه، بلکه با کشورهای جهان در پیشروی سیاست خارجی ما است. این یک اصل کاملاً روشنی است که در این روزها و لحظات حساس باید در پیش بگیریم.

و لذا مذاکره برای نشان دادن اقتدار هرچه بیشتر ایران، یک امر الزامی است. دولت چهاردهم باید با توجیه صحیح وضع موجود برای مردم، شرایط مذاکره‌ای کاملاً حساب شده و جامع را طراحی کند.

انتهای خبر/

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان