عوامل آشفتگی در بازار صیفیجات
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، تنظیم بازار داخلی محصولات کشاورزی بهویژه صیفیجات در فصل سرد سال همواره یکی از مشکلات سالهای اخیر وزارت جهاد کشاورزی است.
در این میان محصولاتی مانند سیبزمینی و پیاز در روزهای اخیر با گرانی افسارگسیختهای روبهرو شدهاند و نکته جالب، غرفههای خالی از سیبزمینی میادین ترهبار است که با سؤال از غرفهداران متوجه شدیم در چند روز گذشته در این میادین سیبزمینی عرضه نشده است.
بررسیهای میدانی از میوهفروشیهای سطح شهر نشان میدهد که قیمت هرکیلو سیبزمینی در تهران تا هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان بالا رفته است.
هرکیلو پیاز نیز باتوجه به کیفیت بین ۳۵ تا ۴۵ هزار تومان فروخته میشود و قیمت گوجهفرنگی تا ۶۰ هزار تومان در واحدهای صنفی عرضه میشود.
قیمت سیبزمینی در فروشگاههای عرضهکننده میوه و صیفیجات در فضای مجازی نیز متغیر است بهطوریکه هر کیلو سیبزمینی باتوجه به کیفیت از ۴۷ تا ۷۰ هزار تومان بهفروش میرسد.
هر کیلو پیاز نیز باتوجه به نوع و کیفیت بین ۴۲ تا ۴۸ هزار تومان عرضه میشود.
تاثیر قیمت ارز از موز به سیبزمینی رسید
اسداله کارگر، رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران در مورد دلایل افزایش قیمت برخی از صیفیجات در بازار اظهار کرد: نوسان نرخ ارز یکی از موضوعاتی است که در روند قیمت انواع میوه و صیفی تأثیر داشته ایندرحالی است که در گذشته نوسان قیمت ارز فقط بر روی محصول وارداتی همچون موز اثرگذار بود.
وی ادامه داد: متأسفانه این رویه غلط که تغییرات قیمت محصولات را به قیمت ارز گره میزنند به بازار میوه و سبزی نیز سرایت کرده و برخی از محصولات با افزایش بیرویه قیمت روبهرو شده است.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: درحال حاضر قیمت بیشتر صیفیجات نیز تحتتأثیر قیمت ارز قرار گرفته؛ چرا که صادرات محصول برای افراد سود بیشتری دارد؛ اما کنترلنشدن این موضوع باعث شده که قیمتها در بازار داخل با افزایش قابلتوجهی روبهرو شود.
کاهش عرضه محصولات عامل مهم در افزایش قیمت
به گفته کارگر در شرایط فعلی باید با کنترل بیشتری صادرات محصولات کشاورزی انجام گیرد تا در نهایت به ضرر مصرفکننده داخلی نشود؛ چراکه کاهش عرضه محصولات یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت صیفیجات است.
وی تأکید کرد: ما هیچ مشکلی با صادرات محصولات کشاورزی نداریم؛ چراکه ارزآوری خوبی دارد؛ اما در شرایطی باید صادرات انجام شود که نیاز داخل برطرف و مازاد عرضه بهطور کنترلشده صادر شود تا کشاورز از این شرایط استفاده کند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران گفت: قرارداد صادرات بسیاری از محصولات از قبل بسته شده است، اما برخی از سودجویان دنبال این هستند که برای صادرات محصولات کشاورزی قراردادها جدیدی منعقد کنند که این موضوع به معضلی در بازار محصولات کشاورزی تبدیل شده است.
ورود سودجویان و واسطهگران به بازار صیفیجات
کارگر معتقد است وقتی محصولی دچار افزایش قیمت میشود سودجویان و واسطهگران هر باری را بدون ارزیابی کیفیت بهصورت یکجا خریداری میکنند که این امر موجب کمبود محصول و افزایش قیمتها میشود.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران در مورد قیمت عمدهفروشی سیبزمینی گفت: باتوجه به افزایش قیمت این محصول در جدول کشف قیمت، عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمت است؛ یعنی واحد صنفی باتوجه به قیمت خرید محصول و سود ۳۵ درصد میتواند محصول خود را عرضه کند.
انتهای خبر/