کد خبر: ۱۶۶۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۰ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس عنوان کرد:

وادادگی و بی‌اراده بودن پهلوی در مدیریت کشور

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس این مسئله را که کشور بیگانه‌ای بدون اطلاع شاه این مملکت وارد کشور بشود و در رابطه با آینده این کشور تصمیم‌گیری کند را به تنهایی نشانه بارز وادادگی و بی‌اراده بودن در مدیریت کشور در دوره حاکمیت محمدرضا شاه دانست.

وادادگی و بی‌اراده بودن در مدیریت کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین عادل حاجی‌پور در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در رابطه با عظمت انقلاب اسلامی و تحولی که ایجاد کرد، تأکید کرد که لازم است فضای قبل از سال ۵۷ را درک کنیم.

عظمت حادثه انقلاب اسلامی

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس این موضوع را دارای چهار بخش دانست که اولین بخش آن، «عظمت حادثه انقلاب اسلامی» است که یکی ناظر به گذشته تاریک و پر از فساد و خیانت و جنایتی است که در کشور اتفاق می‌افتاد.

وی یادآور شد که قبل از انقلاب، در دوران پهلوی روزولت‌ها و چرچیل‌ها می‌نشستند در کشور ما بدون اینکه شاه این مملکت خبردار بشود، در کشور ما حضور پیدا کردند و برای مملکت ما تصمیم می‌گرفتند و این سخیف‌ترین نوع معامله و رابطه با یک ملت بزرگ با یک تمدن ۲ هزار و ۵۰۰ ساله است.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس این مسئله را که کشور بیگانه‌ای بدون اطلاع شاه این مملکت وارد کشور بشود و در رابطه با آینده این کشور تصمیم‌گیری کند را اوج بحران در دوره حاکمیت محمدرضا شاه دانست.

حاجی‌پور تأکید کرد که این مسئله به تنهایی نشانه بارز وادادگی و بی‌اراده بودن در مدیریت کشور است.

جنایت‌های رژیم پهلوی در فارس

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس به سرکوب مخالفان سیاسی از جمله نیروهای مذهبی، ملی‌گراها و چریک‌های مسلح  در دوران پهلوی اشاره کرد.

وی در گفتگو با خبرنگار «شیرازه» به یکی از جنایت‌های رژیم پهلوی در استان فارس اشاره کرد و یادآور شد که در دوران رضاشاه پهلوی، سیاست سرکوب عشایر و یکجانشین کردن آن‌ها به‌شدت در فارس اجرا شد. 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس تشریح کرد: رضا شاه عشایر قشقایی، خمسه و سایر طوایف را تحت‌فشار قرار داد و بسیاری از آن‌ها را تبعید کرد و قدرت این طوایف را سرکوب کرد.

حاجی‌پور همچنین به سرکوب عشایر مختلف فارس در دوران محمدرضاشاه اشاره کرد که از جمله این سرکوب‌ها، سرکوب قیام قشقایی‌ها در دهه ۱۳۴۰ که منجر به اعدام، تبعید و زندانی شدن بسیاری از رهبران عشایری شد.

وی به سرکوب قیام عشایر جنوب  به‌ویژه قشقایی‌ها و بویر احمدی‌ها، در اوایل سلطنت رضاشاه، اشاره کرد که دولت پهلوی با اعزام ارتش به فرماندهی ژنرال امیراحمدی این قیام را به‌شدت سرکوب کرد. این سرکوب با کشتار گسترده مردم و نابودی مناطق عشایری همراه بود.

انتهای خبر/ 224224

نظرات بینندگان