گسترش برنامههای پیشگیری و درمان «هپاتیت C»
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در جلسه کمیته دانشگاهی «هپاتیت C» دکتر ایلامی با اشاره به این که ایران یکی از کشورهای با شیوع پایین هپاتیت C است، اعلام کرد که براساس مطالعات، میزان شیوع این بیماری در جمعیت عمومی کشور بین ۰/۵ تا ۱ درصد تخمین زده میشود. در عین حال، در گروههای پرخطر همچون افراد دارای سابقه تزریق مواد مخدر، زندانیان و بیماران همودیالیزی، این میزان به مراتب بالاتر است.
وی افزود: «استراتژی سازمان بهداشت جهانی برای ریشهکنی هپاتیت C تا سال ۲۰۳۰ میلادی، شامل کاهش ۹۰ درصدی موارد جدید ابتلا و ۶۵ درصدی مرگومیر ناشی از این بیماری است.» در همین راستا، دانشگاه علوم پزشکی شیراز برنامههای غربالگری گسترده، افزایش دسترسی به درمانهای جدید ضدویروسی و اجرای کمپینهای آموزشی را در دستور کار خود دارد.
دکتر ایلامی همچنین به چالشهای موجود در مسیر ریشهکنی این بیماری اشاره کرد و گفت: «عدم امکان انجام آزمایش PCR در مراکز ترک اعتیاد و زندانها، هزینههای بالا برای درمان و عدم گزارشدهی دقیق از سوی برخی مراکز غیر دولتی، از جمله موانعی است که نیاز به تدابیر ویژه در رفع آنها داریم.»
این مقام مسئول در دانشگاه بر عزم دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای همکاری با سایر نهادهای مرتبط تأکید کرد و خاطرنشان کرد که این دانشگاه به دنبال اجرای برنامههای مداخلهای و استفاده از روشهای نوین تشخیصی است تا گامی مؤثر در کنترل و ریشهکنی هپاتیت C در استان فارس برندارد.
با توجه به اهمیت این موضوع، انتظار میرود همکاریها و اقدامات بیشتری در جهت شناسایی و درمان هپاتیت C در جامعه پزشکی و بین نهادهای مختلف صورت گیرد تا بتوان به اهداف تعیین شده دست یافت.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴