آمریکا؛ بزرگترین بازیگر عرصه تروریسم سازمانیافته
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، بررسی و بازخوانی جنایتها و اقدامهای خصمانه آمریکا در زمینهها، حوزهها و موضوعهای متعدد در برهههای زمانی مختلف موضوع مهمی است.
وجود بیش از ۱۰۰ مورد جنایت در نیم قرن، در کارنامه سیاه آمریکا، مدعی خودخوانده حقوق بشر و مبارزه با تروریسم باید همواره مورد توجه باشد تا زاویه دید بهتری برای شناخت این کشور و واکاوی سیاستهای اعلامی آن وجود داشته باشد.
از این رو در سلسله گزارشهایی ابعاد مختلفی از جنایتهای آمریکا که با عنوانهای کشور معتاد به اعمال تحریم، بزرگترین زندانبان جهان، مدعی دروغین مبارزه با تروریسم، اصلیترین بازیگر تروریسم سازمانیافته، ... شناخته میشود، بررسی و بازخوانی میشود.
در نخستین مورد از پرونده ویژه سیاهه جنایتهای آمریکای مدعی حقوق بشر، اقدامهای تروریستی این کشور علیه ایران بررسی میشود.
درهم تنیدگی سیاستهای آمریکا در قبال ایران با سیاستها، اقدامها و رویکردهای تروریستی
آمریکا یا بزرگترین بازیگر عرصه تروریسم سازمانیافته و دولتی، بهعنوان کشوری که خصومت آن با جمهوری اسلامی ایران طی بیش از چهار دهه گذشته بهخوبی نمایان شده، تاکنون جنایتهای مختلفی را علیه کشور و مردم ایران انجام داده است.
با وجود این، فهرست جنایتهای ضدایرانی آمریکا محدود به سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیست و این کشور در مقاطع مختلف تاریخی با هدف دستیابی به هدفهای نامشروع، جاهطلبانه و غیرقانونی خود، بیتوجه به ماهیت و نوعیت روابط خود با حکومت مستقر، از انجام اقدامهای ناقض حقوق مردم ایران ابایی نداشته است.
جنایتهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران بهدلیل داشتن فاکتورها و مولفههای اقدامهای تروریستی در طیف گستردهای از این نوع اقدامها قابل بررسی هستند؛ بخش مهمی از این جنایتها در قالب تروریسم سازمانیافته علیه ایران انجام شده است.
تروریسم اقتصادی، تروریسم پزشکی و دارویی، تروریسم فیزیکی، تروریسم آموزشی، ... از دیگر انواع تروریسمی هستند که در بررسی جنایتهای آمریکا علیه ایران میتوان نمونههای مختلفی از آنها را یافت.
در عین حال، پشتیبانی از گروههای تروریستی ضدایرانی، از طریق صدور اجازه تاسیس دفتر، جلسههای مشترک و حمایت مالی به بخشی ثابت از دستورکار ضدایرانی آمریکا در سالهای پس از انقلاب اسلامی تبدیل شد.
آمریکا همچنین با راهاندازی شبکههای تلویزیونی و رادیویی ضدایران با بودجههای کلان دولتی و حمایت همهجانبه و آشکار و رسمی از اغتشاشهایی که تروریستها در ایران رقم زدند، تعهد خود به عاملان شهادت بیش از ۲۳ هزار ایرانی را مورد تاکید قرار داد.
۱. تروریسم دولتی آمریکا علیه ایران
تروریسم دولتی پدیده جدیدی نیست و نسخه مدرن آن در نیمه دوم قرن نوزدهم ظاهر شد؛ در تعریف تروریسم دولتی آمده است: این نوع تروریسم از وجوهی شبیه تروریسم غیردولتی است، زیرا شامل اعمال خشونتآمیز علیه افراد یا گروههای خارج از یک درگیری مسلحانه است؛ وجه تمایز تروریسم دولتی با غیردولتی این است که طراحان و عاملان اجرای خشونت ترور، از اعضا و مقامهای یک دولت (رژیم) هستند.
مهمترین نمونههای تروریسم دولتی را میتوان در اقدامهای تروریستی آمریکا دید؛ رژیم صهیونیستی را باید یکی از اصلیترین بازیگران استفادهکننده از حمایتهای غرب بهویژه آمریکا در اجرای تروریسم سازمانیافته (دولتی) دانست.
روث بلیکلی، دانشمند علوم سیاسی بر این باور است که تروریسم دولتی نه تنها در مورد نابودی افرادی است که هدف قرار گرفتهاند، بلکه با فرصت ایجاد شده از آسیب برای ایجاد وحشت در دیگران هدایت میشود.
در همین چارچوب، دولتهای متوالی در آمریکا علاوه بر اینکه در ایران دست به اقدامهای غیرقانونی و تروریستی مانند کودتا در سال ۱۳۳۲، عملیات نظامی در طبس در سال ۱۳۵۹ و کودتای نافرجام نوژه در سال ۱۳۵۹، زدند، از گروهها و گروهکهای تروریستی و عاملان اقدامهای جنایتکارانه علیه کشور و مردم ایران حمایت کردهاند.
برای تروریسم دولتی آمریکا علیه ایران مصادیق و نمونههای متعددی را میتوان ذکر کرد که ازجمله آنها عبارتند از:
الف) کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ را میتوان یکی از شکلهای غیرنظامی تروریسم دولتی آمریکا علیه ایران دانست.
دولت آمریکا با رقم زدن کودتای ۲۸ مرداد علیه دولت مصدق، ضمن نقض قواعد و قوانین داخلی و بینالمللی، خسارتهای گستردهای را به کشور و مردم ایران وارد کرد.
کودتای ۲۸ مرداد یا عملیات آژاکس یا به گفته کارشناسان کودتای آمریکایی، اقدامی تروریستی با هدف سلطه بر خلیج فارس بهمنظور عبور دادن نفت ارزانقیمت بود.
ب) یکی از مفتضحانهترین اقدامهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تروریسم دولتی، عملیات موسوم به پنجه عقاب در چهارم اردیبهشت ۱۳۵۹ است.
آمریکا با اجرای بهاصطلاح عملیات نظامی که نقطه آغاز پایان آن در صحرای طبس رقم خورد، قصد داشت به زعم خود بازداشتشدگان آمریکایی تسخیر لانه جاسوسی این کشور در ایران آزاد و حمله هوایی تنبیهی را علیه کشورمان انجام دهد.
ج) کودتای نوژه یا خشنترین کودتای قرن بیستم، طرح آمریکا در چارچوب توهم سرنگون کردن نظام تازهتاسیس جمهوری اسلامی ایران بود.
این کودتا که در ۱۸ تیر ۱۳۵۹ با کشته و دستگیر شدن برخی از عاملهای آن خاتمه یافت، برگ دیگری از تروریسم دولتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است.
د) درپی حمله نیروهای آمریکایی به سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس در ۲۹ فروردین ۱۳۶۷، رزمندگان کشورمان به مقابله با این اقدام پرداختند؛ بیش از ۵۰ رزمنده جمهوری اسلامی ایران بر اثر حمله تجاوزکارانه آمریکا به ناوشکنهای سهند، سبلان و جوشن به شهادت رسیدند.
ه) یکی دیگر از نمونههای تروریسم دولتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، همکاری این کشور با گروهکهای تروریستی برای هدف قرار دادن مدافعان حرم بود.
اقدامهای ماجراجویانه آمریکا در منطقه غرب آسیا و بهصورت خاص در سوریه سبب نزدیکی بیش از پیش آن با گروهها و گروهکهای تروریستی شد؛ این گروهکها در سایه حمایت آمریکا به مانع و چالش در مسیر مبارزه مستمر و چند دههای با تروریسم در منطقه تبدیل شدند.
آنها با دریافت حمایتهای مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی دست به اجرای اقدامهای جنایتکارانهای علیه نیروهای ضدتروریسم زده و شماری از آنها را به شهادت رساندند.
و) حمایت آمریکا از رژیم بعث عراق در جریان ۸ سال جنگ تحمیلی سبب رقم خوردن اقدامهای جنایتکارانهای شد که در چارچوب تروریسم دولتی آمریکا قابل بررسی هستند.
آمریکا با حمایت و پشتیبانی و ارسال سلاح به صدام برای آغاز جنگ با ایران در سال ۱۳۵۹ و تداوم جنگ، به یکی از اصلیترین بازوهای اقدامهای تروریستی وی علیه ایران تبدیل شد.
نمونهها و مصادیق متعددی برای این دست از جنایتهای تروریستی با مشارکت آمریکا در جریان جنگ تحمیلی وجود دارد که ازجمله این موارد میتوان به بمباران مدرسههای شهر بروجرد اشاره کرد.
این حمله جنایتکارانه و تروریستی رژیم بعث که با شواهد مدارک مستدل با حمایت آمریکا صورت گرفت، به شهادت شماری از شهروندان و دانشآموزان بروجرد منجر شد.
حمله آمریکا به سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس در سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۶۷، مشارکت مستقیم در جنگ صدام علیه ایران و هدف قراردادن هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس با ۲۹۰ قربانی در سال ۱۳۶۷ نمونههایی از همراهی آمریکا با صدام در جنگ جنایتکارانه او علیه ایران هستند.
ز) آمریکا بهعنوان حامی، تامینکننده بودجه و هموارکننده مسیر جنایتهای تروریستی در سراسر جهان بهویژه در غرب آسیا و علیه جمهوری اسلامی ایران، نقش آشکار و غیرقابل انکاری در رقم خوردن اقدامهای تروریستی دارد که علاوه بر هدف قرار دادن شهروندان ایرانی، به شهادت شمار قابل توجهی از مدافعان امنیت کشورمان نیز منجر شده است.
یکی از مهمترین موارد یادشده، واقعه تروریستی گروهک تروریستی تحتالحمایه آمریکا موسوم به جیشالظلم روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ در خاش استان سیستانوبلوچستان است؛ بر اثر حمله انتحاری یک خودروی بمبگذاریشده به اتوبوس کارکنان سپاه پاسداران در جاده خاش – زاهدان، ۲۷ مدافع امنیت کشورمان شهید و ۱۳ نفر مجروح شدند.
انفجارهای انتحاری گروهک تروریستی جندالشیطان در ۲۴ آذر ۱۳۸۹ که به شهادت دستکم ۳۸ شهروند ایرانی منجر شد، نمونهای دیگر از تروریسم دولتی آمریکا از طریق حمایت از گروهها و گروهکهای تروریستی است.
حمله گروه تروریستی داعش به رژه نیروهای مسلح در اهواز در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ و حمله تروریستی ۲۶ مهر ۱۳۸۸ گروهک تروریستی جندالشیطان به بخش پیشین استان سیستانوبلوچستان نیز از این دست هستند.
ح) یکی از غمانگیزترین مصادیق تروریسم دولتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در پرونده شهدای غواص قابل مشاهده است.
این پرونده حاوی یکی از تلخترین و جنایتکارانهترین جلوههای عناد آمریکا علیه مردم ایران است؛ جنایتی که سه دهه پیش رقم خورد؛ پیکر ۱۷۵ شهید غواص دفاع مقدس با دستان بسته در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ کشف و تفحص شد.
دلیل رقم خوردن این جنایت رژیم بعث، اطلاعاتی بود که آمریکا در اختیار صدام قرار داده و سبب لو رفتن عملیات رزمندگان ایرانی شده بود.
ط) حمله تروریستی داعش به چهارم آبان ۱۴۰۱ به حرم مطهر شاهچراغ (ع) نمونه جدیدی از تروریسم دولتی آمریکا از مسیر تغییرناپذیر حمایت واشنگتن از گروهها و گروهکهای تروریستی با هدف سوءاستفاده از آنها برای دستیابی به هدفهای نامشروع است.
۲. حمایت آمریکا از گروهک تروریستی فرقان
پس از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران در آبان ۱۳۵۸، اسناد متعددی درباره حمایت آمریکا از گروهکهای تروریستی بهدست آمد.
یکی از این گروهکها، فرقان بود که آیتالله مطهری را در اردیبهشت ۱۳۵۸ به شهادت رسانده بود.
۳. ترور مستقیم مقامهای ایرانی
آمریکا نهتنها از گروهها و گروهکهای تروریستی در ارتکاب و انجام اقدامهای جنایتکارانه حمایت کرد، در برخی موارد خود بهعنوان بزرگترین بازیگر تروریسم دولتی وارد عمل شد.
اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی، در سفر دیپلماتیک وی به عراق از آن جمله است.
۴. آمریکا حامی گروهک تروریستی پاک
گروهک تروریستی موسوم به پاک ازجمله گروههای تروریستی است که علاوه بر تجزیهطلبی، با پشتیبانی آمریکا و اروپا در اقدامهای جنایتکارانه علیه مردم کشورمان دست دارد.
حسین یزدانپناه، سرکرده این گروهک در سال ۱۳۹۵ به آسوشیتدپرس گفته بود گروهش در چارچوب جنگ علیه داعش، توسط مشاوران آمریکایی و اروپایی آموزش استفاده از اسلحه و مواد انفجاری دیده است.
به ادعای او، این گروهک فقط در سال ۱۳۹۵ تعداد ۶ عملیات در داخل ایران انجام داد.
۵. آمریکا، پشتیبان همیشگی منافقین
آمریکا همواره بزرگترین عامل حمایت از گروهک تروریستی منافقین بوده است؛ توافقنامه آمریکا با منافقین در ابتدای سقوط صدام، چنان غیرقابلتصور بود که وزیر خارجه وقت فرانسه آن را ناقض قوانین بینالمللی دانسته بود.
پس از خروج گروهک تروریستی منافقین از فهرست تروریستی آمریکا در سال ۱۳۹۱، زمینه همکاری صدها شخصیت آمریکایی با منافقین مهیا شد و در عمل با خروج منافقین از فهرست، چراغ سبزی به شخصیتهای غیرآمریکایی در سراسر دنیا برای ارتباط با منافقین داده شد.
افتتاح رسمی دفتر لابیگری منافقین در واشنگتن در سال ۱۳۹۲ نشانهای از حمایت آمریکا از منافقین است.
فهرست اقدامهای حمایتی آمریکا از گروهک تروریستی منافقین بسیار طولانی است که از جمله آنها میتوان به سخنرانی سرکرده منافقین در جلسه استماع گروههای پارلمانی حامی منافقین در کنگره در اردیبهشت ۱۴۰۲، تشکیل گروه موسوم به گروه پارلمانی زنان ایرانی توسط کنگره آمریکا در حمایت از منافقین در اردیبهشت ۱۴۰۲، مجوز برگزاری نمایشگاه توسط منافقین در ساختمان سنا در فروردین و خرداد ۱۴۰۲، قطعنامه ۱۶۶ نماینده از ۲ حزب دمکرات و جمهوریخواه در حمایت از منافقین با سخنرانی مجازی او در بهمن ۱۴۰۱، برگزاری کنفرانس توسط منافقین در واشنگتن درباره اغتشاشات در آذر ۱۴۰۱، سخنرانی مقامهای پیشین آمریکایی مانند جان بولتون در نشست سالانه منافقین در آلبانی در مرداد ۱۴۰۱، حضور مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا در آلبانی و دیدار با رجوی در اردیبهشت ۱۴۰۱، حضور مایک پنس، معاون سابق ترامپ در نشست منافقین در آلبانی در آبان ۱۴۰۰، ... اشاره کرد.
۶. پژاک زیر چتر همیشگی آمریکا
وقتی نخستین عملیات کشورمان علیه مواضع تروریستهای پژاک در شمال عراق در سال ۱۳۹۰ صورت گرفت، آمریکا بدون اشاره به تروریست بودن این گروه، از ایران خواست تا عملیاتش را متوقف کند.
اذعان فرماندهان پژاک در سال ۱۳۸۶ در گفتوگو با اینترنشنال هرالد تریبیون به مذاکرات با آمریکا نشان میدهد واشنگتن برخلاف ظاهرسازی درباره تروریست بودن پژاک، از آن حمایت میکند.
محافظ بیریار گابار، عضو کادر مرکزی پژاک در مرداد ۱۳۸۶ مدعی شده بود گروهش تعداد ۱۰۸ ایرانی را به قتل رسانده است.
۷.حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی در به شهادت رساندن دانشمندان هستهای ایران
مقامهای آمریکایی مانند پاتریک کلاسون، دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن، اعتراف کردند که این کشور به ترور دانشمندان هستهای ایران بهعنوان یکی از راههای مقابله با ایران مینگرد.
آمریکا برای دست یافتن به این هدف شوم خود با رژیم صهیونیستی و گروهکهای تروریستی برای ترور دانشمندان هستهای ایرانی همکاری کرده است.
۸. حمایت آمریکا از تروریستهای جداییطلب
با افزایش فعالیتهای خشونتآمیز برخی از گروهکهای تروریستی دارای تمایلات تجزیهطلبانه در ایران، آمریکا بهعنوان حامی آنها وارد صحنه شد.
براساس اعترافهای عبدالمالک ریگی، سرکرده گروهک تروریستی جندالشیطان که اقدام به بمبگذاری در اماکن عمومی و مذهبی ایران و حمله به مقرهای پلیس در کشور را در کارنامه دارد، سیا از سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳) پس از برقراری ارتباط با اعضای این گروهک تروریستی و تصمیم شورای گروهک برای داشتن رابطه مستقیم با آمریکا، ملاقاتهای متعددی را برنامهریزی کرد.
موضوع رابطه آمریکا با گروهک تروریستی ریگی، در رسانههای غربی از جمله رویترز در آوریل ۲۰۰۷ (فروردین ۱۳۸۶)، اِیبیسی در آوریل ۲۰۰۷ (فروردین ۱۳۸۶)، ... بارها مورد بررسی قرار گرفت و افشاگریهایی درباره آن انجام شد.
۹. حمایت آمریکا از گروهک تروریستی تندر
گروهک تروریستی تندر جایگزین گروهک تروریستی ریگی برای اجرای وظیفه کشاندن اقدامهای تروریستی از مناطق مرزی به عمق ایران از سوی آمریکا شد.
موضوع ارتباط گروهک تروریستی تندر در اظهارات نزدیکان این گروهک نیز تایید شده است.
سرکردگان و اعضای این گروهک با وجود سندها و مدارک آشکار درباره ارتکاب اقدامهای تروریستی علیه ایران، آزادانه در آمریکا زندگی و تردد میکنند.
۱۰. حمایت آمریکا از گروهکهای تروریستی ورشکسته ضدایرانی
آمریکا از گروهکهای تروریستی دیگری مانند کومله نیز حمایت میکند.
سرکردگان این گروهک ضدایرانی ارتباط نزدیکی با مقامهای آمریکایی دارند و حتی از کانالهای مختلف این کشور تامین بودجه میشوند؛ گزارشهای مختلفی درباره دیدار مقامهای سیا آمریکا با سرکردگان این گروهک وجود دارد.
موضوع ارتباط مداوم و مستمر عبدالله مهتدی، سرکرده گروهک تروریستی و تجزیهطلب کومله با آمریکا نیز مسئله جدیدی نیست و هر دو طرف بارها از تعاملات و تبادلات متقابل با یکدیگر بهصورت علنی سخن گفتهاند.
گروهک تروریستی موسوم به خلق عرب یا همان ستون پنجم ارتش صدام در زمان جنگ تحمیلی نیز مورد حمایت آمریکا قرار دارد.
الاحوازیه دیگر گروهک تروریستی ضدایرانی با کارنامهای خونین است که از حمایتهای آمریکا برخوردار است.
۱۱. حمایت آمریکا از جیشالظلم
گروهک تروریستی جیشالظلم، بهصورت مستقیم با سیا و موساد در ارتباط است؛ پشت پرده این گروهک تروریستی عبدالرئوف ریگی، برادر عبدالمالک ریگی قرار دارد.
براساس گزارشها، این فرد در سالهای اخیر ارتباط خود را با افسران اطلاعاتی آمریکا تقویت کرده است.
۱۲. آمریکا موسس و پشتیبان داعش
شواهد و مدارک متعددی نشان میدهند که آمریکا در شکلگیری و پشتیبانی از داعش نقش اصلی را داشته و ادعای واشنگتن در جنگ با داعش رفتاری مزورانه و منافقانه است.
این گروهک تروریستی در سایه چنین حمایتهایی دست به اقدامهای جنایتکارانهای علیه مردم ایران زده است.
۱۳. تروریسم پزشکی و دارویی آمریکا علیه ایران
آمریکا با اعمال تحریمهای دارویی علیه جمهوری اسلامی ایران، مرگ صدها شهروند ایرانی را رقم زد.
این کشور با اعمال فشار بر دیگر کشورها به بهانه ضرورت پیروی از تحریمهای اقتصادی اعمالشده علیه جمهوری اسلامی ایران، رنجهای گستردهای را بر بیماران خاص ایران تحمیل کرد.
این در حالی است که یکی از ابعاد کمتر مورد توجه از مجموعه اقدامها و رویکردهای تروریستی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تروریسم پزشکی است؛ این نوع تروریسم بر اثر اعمال تحریمهای دارویی، درمانی و البته آموزشی علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شد.
تحریم دارویی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، شمار قابل توجهی از بیماران ایرانی بهویژه مبتلایان به بیماریهای خاص و صعبالعلاج را هدف قرار داد و در موارد متعددی به جان باختن آنها منجر شد.
فقط در یک مورد، اعمال تحریمهای دارویی علیه جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت ۱۳۹۷ به جان باختن چندین نفر از بیماران خاص در کشورمان منجر شد.
بیماران ایبی (پروانهای) را میتوان یکی از اصلیترین گروههای قربانی تحریمهای دارویی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران دانست.
شکایت بیماران پروانهای علیه آمریکا به دلیل اعمال تحریمهای یادشده سبب شد دادگاه حقوقی روابط بینالملل دستور توقیف محموله آمریکایی کشتی ADVANTAGE SWEET را در خلیج فارس صادر کند.
۱۴. تروریسم شیمیایی ادامهدار آمریکا
آمریکا در کنار شمار دیگری از کشورهای غربی در دوره ۸ ساله جنگ رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران از تامینکنندگان تسلیحات شیمیایی بود و پس از آلمان در رده دوم قرار داشت.
براساس آمارها، ۱۸ شرکت آمریکایی در تامین تسلیحات شیمیایی برای عراق در جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران مشارکت داشتند.
البته آمریکا در ادامه با اعمال تحریمهای مختلف و متعدد علیه جمهوری اسلامی ایران، تروریسم شیمیایی خود را ادامه داد؛ تحریمهای اعمالشده بر تامین دارو و درمان، قربانیان تسلیحات شیمیایی در کشورمان را با پیامدهای دشوار و مرگباری مواجه کرده است.
۱۵. حمایت آمریکا از گروه تروریستی القاعده
آمریکا بهعنوان حامی گروهها و گروهکهای تروریستی در سراسر جهان، حمایت از گروه تروریستی القاعده را نیز در کارنامه دارد.
القاعده را میتوان میراث تروریستی شوم و ماندگار آمریکا در منطقه غرب آسیا نیز توصیف کرد؛ چراکه شماری از گروهها و گروهکهای تروریستی فعال در منطقه غرب آسیا را میتوان مولود منحوس این گروه خواند.
گروه تروریستی که به اذعان مقامها و رسانههای آمریکایی با تسلیحات آمریکایی برای انجام اقدامهای جنایتکارانه تجهیز میشد تا هدفهای نامشروع این کشور را از مسیری غیرقانونی تامین کند.
انتهای خبر/