دفاع نرمافزاری؛ تحقق تمدن نوین اسلامی
سید محسن هاشمی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، عنوان کرد: مقام معظم رهبری هدف عالی و غایی انقلاب اسلامی را تحقق تمدن نوین اسلامی عنوان کردند که این تمدن دارای دو بعد سختافزاری و نرمافزاری است. در حوزه سختافزاری با مظاهر تمدن و زندگی بشری همچون ساختمان و جاده و صنعت مواجه هستیم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در کنار توجه به این بخش هم سختافزاری تمدن اسلامی جنبه نرمافزاری را بر آن اولویت داده و تأکید زیادی بر توجه و برنامهریزی جهت این جنبه مهم تمدنسازی عنوان میدارند، بهگونهای که وارد مصادیق پوششی و حتی آرایشی بانوان نیز شده و آنها را در راستای تحقق این تمدن نوین از طریق توجه به قسمت نرمافزار تمدن بسیار مهم برمیشمارند.
رئیس سازمان فضای مجازی سپاه فجر مطرح کرد: این جنبه نرمافزاری آنقدر مهم است که ایشان بارها بر آن تأکید کرده و اخیراً نیز برای حراست از این مصادیق به دفاع نرمافزاری اشاره کردهاند، دفاعی که باید آن را ادامه همان دکترین مقام معظم رهبری دانست.
هاشمی افزود: دفاع نرمافزاری در اصل مقابله نرمافزاری با تهدیدات نرمافزاری بوده که باید از طریق نرمافزاری نیز محقق گردد. امروزه با گسترش فضای مجازی و اهمیت محتوا در این فضا به نظر میرسد که تهیه محتوا متناسب با قشر جامعه مخاطب بهترین سیاست دفاع نرمافزاری از نظام است.
وی افزود: سیاستی که هرچند باید توسط حاکمیت و دولت جدی گرفته شود؛ اما با توجه به رویکرد مردمی انقلاب اسلامی و تجربیات ارزنده و موفقیتهای آحاد جامعه در دفاع از نظام و ایران به نظر میرسد اکنون نیز گروههای مردمی بهتر از گروههای دولتی میتوانند در این عرصه نقش ایفا کرده و این سنگر دفاع از نظام را محکم پاسداری کنند.
رئیس سازمان فضای مجازی سپاه فجر گفت: در این وادی راهکارهای اجرایی منوط به یک تشویق گروههای مردمی و فراهمسازی شرایط حضور آنان برای تولید محتوا در ابعاد مختلف آن به شکل خلاقانه بوده، همان چیزی که انقلاب اسلامی را با تولیدات هنری و موسیقیهایی آن به پیروزی رساند.
هاشمی مطرح کرد: در این عرصه باید مخاطب شناسی را از ذهن دور نداشت و محتوای مناسب با مخاطب از نوع جنسیت، گرایشات سیاسی و ساختارهای ذهنی آنان مد نظر قرار داده و از انجام اقدامات تولید محتوایی بدون هدف و چارچوب مخاطب شناسی بر حذر نمود.
وی عنوان کرد: توجه به فناوریهای روز همچون هوش مصنوعی به منظور تسریع در تولید محتوا کیفیسازی نشانگان و نماد درون تصویر و همچنین کاهش هزینههای فعالان این عرصه از دیگر قداماتی است که میتوان با آن به شکل محسوسی به دفاع نرمافزاری همت گماشت.
رئیس سازمان فضای مجازی سپاه فجر گفت: آنچه مورد توجه باید قرار گیرد اینست که اگر تولید محتوا با رعایت آنچه بیان شد، انجام گیرد مطمئناً راه خود را خواهد یافت و هرگونه ممانعت، تحریم و توطئهای نمیتواند در مسیر انتشار آن موفق باشد. نمونه آن را میتوان در همین چند روز قبل و در پی انتشار نمایش انیمیشن ایرانی در قلب رژیم صهیونیستی مشاهده نمود که نشان داد ما نه تنها در دفاع نرمافزاری بلکه در حملات آفندی نرم نیز حرفی برای گفتن داشته و خواهیم داشت.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴