کد خبر: ۱۶۶۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵:۴۹ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
مدیر جامعه‌ بانوان سازمان فضای مجازی سراج فارس مطرح کرد:

دفاع نرم‌افزاری؛ تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی

مدیر جامعه‌ بانوان سازمان فضای مجازی سراج فارس گفت: مصداق دفاع نرم‌افزاری از نظام همان تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی است.

دفاع نرم‌افزاری از نظام؛ تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی

مریم اسدی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: امروزه تصور از فضای مجازی عمدتاً با حضور در شبکه‌های اجتماعی همراه شده و واقعیت ماجرا نیز همین است که عمده مردم فضای مجازی را صرفاً حضور فعالانه در شبکه‌های اجتماعی دانسته و ساعت‌ها از وقت خود را در پلتفرم‌های مختلف داخلی و خارجی به ارتباط با یکدیگر و تعامل اخبار و دیدگاه‌ها می‌گذرانند.

وی افزود: هرچند بیان شد این یک تصور است اما واقعیتی غیر قابل انکار است که در آن اگر شبکه‌های اجتماعی را از مردم بگیریم عملاً فضای مجازی را برای آنان مسدود کرده‌ایم و این همان تصور واقعی آنان از فضای مجازی تعریف شده با شبکه‌های اجتماعی است. شبکه‌هایی که مانند یک تار عنکبوت در هم تنیده شده مردم جهان را فارغ از مرزهای سیاسی به یکدیگر مرتبط می‌کند.

مدیر جامعه‌ بانوان سازمان فضای مجازی سراج فارس عنوان کرد: نکته مهم در شبکه‌های اجتماعی این است که این شبکه‌ها صرفاً شبکه نیستند یعنی فقط یک مسیر تبادل داده و بدون سوگیری و محتوا نیستند؛ بلکه اساس آنان بر مبنای محتوایی است که برای آن ساخته شده‌اند و غالب کاربران نیز بر اساس نوع محتوایی که به آن علاقمند هستند شبکه‌های اجتماعی را انتخاب و از آنها استفاده می‌کنند.

مریم اسدی عنوان کرد: برای مثال کاربران علاقمند به حوزه ویدیو و فیلم کوتاه به سراغ اینستاگرام رفته و کاربران علاقمند به فیلم‌های بلندتر به سراغ یوتیوب، کاربران سیاسی‌نویس متن‌محور توییتر را برای فعالیت خود انتخاب می‌کنند و در آنجا به ارتباط با مخاطب مبادرت می‌ورزند.

وی ادامه داد: از این‌رو اساس حضور در شبکه‌های اجتماعی همان تأثیرگذاری و ارتباط با مخاطب از طریق محتوای تولید شده متناسب با ذائقه جامعه هدف و شبکه اجتماعی حاضر ر آن می‌باشد که همین امر در جنگ شناختی بر علیه مردم کشورمان باعث خسارت‌هایی در سالیان اخیر و در عرصه‌های مختلف امنیتی اقتصادی و فرهنگی شده است.

مدیر جامعه‌ بانوان سازمان فضای مجازی سراج فارس گفت: نکته مهمی که در آن‌چه به نام دفاع نرم‌افزاری از آن یاد می‌شود باید مورد اهمیت قرار گرفته و این مصداق مهم دفاع را به شکل جدی مورد توجه قرار داد؛ مصداقی که اتفاقاً نیاز به مهارت زیاد در تولید محتوا هزینه‌های هنگفت نداشته و صرفاً می‌توان با دادن یک چارچوب فکری معین و مشخص و ایجاد حساسیت شناختی در عاملین دفاع نرم‌افزاری آنان را به افسران جنگ نرم در این حوزه تبدیل نمود.

اسدی افزود: بررسی مصادیق ساده‌ای چون همان شعار بانوی زنجانی که با شعر محلی سترکه، ترامپ را در روز ۲۲ بهمن مورد خطاب قرار داد نشان می‌دهد که چطور می‌توان حتی از محاوره‌های موجود در فرهنگ بومی نیز برای تولید محتوای فوری و کم‌هزینه بهره جست. محتوایی که اگر وجود داشته باشد حتی بدون شبکه انتشار نیز راه خود را باز خواهد کرد.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان