آغاز کشت خربزه در شهرستان «زریندشت»
کشت و کار یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی کشاورزان در شهرستان زریندشت است و خربزه به عنوان یکی از محصولات راهبُردی این منطقه، توجه خاصی را به خود جلب کرده است. با توجه به شرایط اقلیمی و روشهای نوین کشاورزی، تولید این محصول میتواند نقش مهمی در رشد اقتصادی و تأمین نیازهای بازار ایفا کند.
مهدی یوسفی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: باتوجهبه اینکه محصول خربزه شهرستان از نظر کیفیت، طعم و بازار پسندی مورد توجه است، لذا کشت این محصول از اوایل اسفند تا اواسط اسفندماه در شهرستان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: به دو صورت در شهرستان عملیات کشت خربزه صورت میگیرد، روش اول بهصورت زیر پلاستیکی با دستگاههای خودکار بذرکار مخصوص که همزمان کار پوشش پلاستیک را انجام میدهد و روش دیگر در هوای آزاد است.
مدیر جهاد کشاورزی زریندشت افزود: به دلیل قطعی برق چاههای کشاورزی پیشبینی میشود سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال گذشته کاهش یابد.
یوسفی خاطرنشان کرد: زمین مناسب، استفاده از کودهای دامی پوسیده، فسفاته، پتاسه و کودهای نیتروژندار و نور مناسب، آبیاری منظم از عوامل مؤثر در تولید است که بایستی رعایت شود.
وی بیان کرد: انواع بذرهای خربزه مورد استفاده، «مشهدی»، «ملون گالیا»، «بناب»، «کواری»، «خاتونی» و «محلی» است که میزان مصرف آن به طور متوسط هفت کیلوگرم در هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی زریندشت خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود بیش از ۲۵۰۰ تن محصول خربزه تولید شود که علاوه بر مصرف شهرستان به شهرهای شیراز، تهران صادر شود.
بهعلاوه، یوسفی بر این نکته تأکید کرد که با توجه به نیاز بازار و تقاضای بالا، ارتقاء کیفیت و مدیریت بهینه منابع آبی و خاکی میتواند به افزایش تولید و درآمد کشاورزان کمک شایانی کند.
همچنین، برگزاری کارگاههای آموزشی برای کشاورزان در زمینههای نوین کشت و مدیریت مزرعه میتواند به بهبود وضعیت تولید خربزه در شهرستان زریندشت و افزایش رونق اقتصادی این بخش کمک کند.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴