روز قدس؛ نماد حمایت از فلسطین
شیخ عبدالواحد خواجوی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: «دغدغه اصلی امت اسلامی مسئله فلسطین و مسجدالاقصی است. موضوع فلسطین نه تنها به مسلمانان و اسلام مربوط میشود، بلکه مسجدالاقصی بهعنوان اولین قبله مسلمانان، بهویژه برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است. رسولالله (ص) زمانی که از مکه به مدینه هجرت کردند، مدتی رو بهسوی مسجدالاقصی نماز میخواندند.»
وی با تأکید بر اهمیت این موضوع اضافه کرد: «در این ماه مبارک، با دهانی روزه متوجه زجرها و مصائب ملت مظلوم فلسطین از دست استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی میشویم. هدف این رژیمها تنها فلسطین نیست، بلکه دامنگستر خطری برای همه مسلمانان و کشورهای اسلامی است.»
امامجمعه اهل سنت شیراز همچنین گفت: «ما باید به فکر این مظلومان باشیم که تحت ظلم این حامیان حقوق بشر قرار دارند. در حالی که آنها ادعای حمایت از حقوق بشر دارند، خانههای ملت فلسطین را تخریب کرده و آنها را آواره میکنند. فرزندان این ملت در جنگ و تنشهای ایجاد شده شهید میشوند، و بسیاری از غیرنظامیان از خانههای خود بیخانمان میشوند.»
خواجوی از ضرورت همبستگی مسلمانان، چه شیعه و چه سنی، در برابر دشمن مشترک یاد کرد و افزود: «دشمن مشترک ما آمریکا، رژیم غاصب صهیونیستی، و حامیان آنها هستند. بنابراین، ما باید ائتلاف و همدلی خود را تقویت کنیم و از تفرقهانگیزیهای آنها دوری کنیم.»
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که مسلمانان در کنار هم، بهعنوان یک امت واحد، یکدیگر را حمایت کنند و از درخت تنومند اسلام حفاظت نمایند. «انشاءالله، خداوند متعال اسلام و مسلمانان را نصرت دهد و دشمنان اسلام را نابود کند.»
امام جمعه اهل سنت شیراز در پایان با اشاره به نقش مهم جوانان در این مسیر، گفت: جوانان باید پیشگام حمایت از مسئله فلسطین باشند و صدای حق طلبی ملت مظلوم فلسطین را به گوش جهانیان برسانند.
خواجوی افزود: آنها میتوانند با فعالیتهای تبلیغی و آگاهیبخشی در شبکههای اجتماعی و دیگر عرصهها، موجب تقویت روحیه همبستگی بین مسلمانان و آشنایی بیشتر با واقعیتهای موجود شوند. جوانان با انرژی و دغدغهمندی خود میتوانند در راستای احقاق حقوق فلسطین و حمایت از نقش محوری اسلام در دنیای معاصر، تاثیرگذار باشند.
همزمانی ماه مبارک رمضان، شبهای قدر و ایام نوروز
آیتالله علیاکبر کلانتری در گفتگو با خبرنگار «شیرازه»، ضمن تبریک و تهنیت این ایام قرآنی و ماه پر برکت الهی که با ایام نوروز و شهادت مولای متقیان امیرمؤمنان علیهالسلام تلاقی شده است گفت: هم زمانی ماه مبارک رمضان، شبهای قدر و ایام نوروز میتواند مظهر هنر ایرانیان باشد و زیبایی که مناسب ملی و دینی در کنار هم هستند و بتوانیم مابین این دو مراسم بهظاهر نامتناسب مدیریتی کرد که هر دو تأثیرگذار باشد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: در میان فرمایشات نورانی پیامبر گرامی با اشاره به آیه إِنَّ لِرَبِّکُمْ فِی أَییَامِ دَهْرِکُمْ نَفَحَاتٍ أَلاَ فَتَعَرَّضُوا لَهَا به معنای یقیناً از سوی پروردگارتان در طول عمرتان نسیمهایی میوزد سعی کنید خود را در معرض قرار دهید و از آنها استفاده کنید که ایام دهرکم نفحات همان فرصتهای طلایی است.
آیتالله کلانتری همچنین گفت: امام صادق علیهالسلام فرمودند: سرآمد همه ماهها ماه رمضان و قلب این ماهها شب قدر است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموعه آیات احادیث مربوط به شب قدر استفاده میشود که دو امر بسیار حیاتی، تعیینکننده و حائز اهمیت است، این که همه امور سرنوشت یکساله در این شب مقدر میشود و دوم اینکه انجام عبادات و راز نیاز با خدای متعال و صدقه، مهرورزی، خدمت به انسانها و هرگونه عبادت و تربیت در این شب آثاری بهمراتب بیشتر از آثار آن در دیگر زمانها دارد.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان گفت: شب قدر یک شب است اما اینکه ما احیا میگیریم و به آن اهمیت میدهیم سه شب یعنی شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم را در نظر میگیریم. شب قدر یک شب است که به دلیل مصالح و صلاحدید الهی سه شب در نظر گرفته شده که با آمادگی بتوانیم این شب رو درک کنیم و بهرهمند شویم.
آیتالله کلانتری افزود: در حدیث به نقل از امام صادق علیه اسلام که فرمودن: «التقدیر فی لیلة تسعة عشر و الابرام فی لیلة احدی و عشرین و الامضاء فی لیلة ثلاث و عشرین.» برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام میگیرد و تصویب آن در شب بیست ویکم و تنفیذ آن در شب بیستسوم. هر سه شب میتواند نقش ایفا کند و حائز اهمیت باشد و خدای متعال در سوره قدر خیلی صریح و روشن به تعبیر جدی پرداختند که لیله القدر من الف شهر که شب قدر از هزار ماه بهتر است. هنگامی هزار ماه را تقسیم بر دوازده ماه شود میبینم که یک شب قدر بهاندازه یکعمر ۸۰ساله طولانی دارای برکات، اهمیت و دارای آثار فراوان است.
وی گفت: حضور در اماکن معنوی و مقدس، خواندن دعا و قرآن، صلهرحم و رفتن به گلزارهای شهدا است که کارهای زیبا که هیچ منافاتی با ایام اندوهگین شهادت امام علی علیهالسلام ندارد. ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان که در واقع قهرمان معنویت، آزادی، عدالت و بزرگواری هستند که میتواند برای ما سرمشق باشد .
نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: در این ایام عملکرد مهم است که انسان میتواند بادقت، تامل و لطافت افکار و رفتار خود را تنظیم کند که تداخلی پیش نیاید. در ایام حزن و اندوه اهلبیت علیهالسلام ملاقات جایگاهی ندارد و قطعاً ایرانیان هم توجه میکنند و چند روزی از کارهای سرور انگیز به حرمت اهلبیت کنارهگیری میکنیم. اهلبیت علیهمالسلام که اینها برترین، زیباترین، مهربانترین و انسانیترین انسانهای تاریخ هستند.
به حرمت و احترام انسانیت میشود همه چیز را کنترل کرد و هیچگونه تنش هم ایجاد نمیشود.
مقارنت سال جدید و ماه رمضان فرصتی برای تحول معنوی
در ادامه این گزارش، عادل حاجیپور مدیر شورای سیاستگذاری ائمهجمعه استان فارس در گفتگو با خبرنگار «شیرازه» بیان کرد: ایام آغاز سال جدید همانطور که طبیعت دچار تغییر و تحول میشود، باطن و روح انسان هم دچار تغییر و تحول میشود.
وی ادامه داد: این دعای شریفی که در ابتدای هر ماه و در لحظه تحویل سال قرائت و زمزمه میکنیم، یک فریاد بلندی است برای معرفی حقیقتی که انسان باید در برابر آستان الهی تمنا و طلب کند.
مدیر شورای سیاستگذاری ائمهجمعه استان فارس افزود: در این دعا میخوانیم: «حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ». همانطور که در زندگی ظاهری، ما به دنبال اینها هستیم. هر روز یک زندگی متفاوتی را دوست داریم؛ زیباتر، جذابتر و بهتر تجربه بکنیم، در زندگی معنوی و در زندگی الهی خودمان هم دنبال این هستیم که برترینها و بالاترینها رو تجربه کنیم.
حاجیپور افزود: اگر این نشاط معنوی و درونی شکل بگیرد، نشاط اجتماعی آن رنگ و معنای حقیقی خودش را پیدا میکند و یک واقعیت و ظهور زیباتری دارد.
وی در ادامه به این مطلب اشاره کرد که در طول دوران تاریخ این سرزمین، در ایام شهادت امیرالمومنین علی علیهالسلام، بزرگ پرچمدار انسانیت، عدالت و لطافتها و زیباییهای معنوی به میدان آمدند.
مدیر شورای سیاستگذاری ائمهجمعه استان فارس مقارنت این ایام با تحول طبیعت را آغازگر یک تحول معنوی در سطح جامعه دانست و ابراز امیدواری کرد: انشاءالله مجموعههای مختلف مردم، هیئات مذهبی، مساجد و حتی مجموعههایی که فضای تفریحی در دل طبیعت دارند به میدان خواهند آمد و زمینهسازی و میزبانی زیبایی را خواهند داشت که هم نشاط اجتماعی و هم نشاط معنوی شکل بگیرد.
حاجیپور افزود: انشاالله مردم با یک حال و هوای زیبایی، ایام نورانی رمضان را در مقارنت و در همراهی با تحول و تغییر و ورود وصال جدید تمرین و تجربه کنند.
وی گفت: سفره زیبای قرآن پهن است و ماه، ماه ضیافت، رحمت و رضوان و ماه ضیافت قرآن است؛ حیف است انسان از کنار این ضیافت زیبای الهی همینجور عبور کند.
مدیر شورای سیاستگذاری ائمهجمعه استان فارس اظهار کرد: خداوند قرآن را در ماه مبارک رمضان مثال «حبل الله» آویخته و در دسترس انسان قرار داده که انسان به آن چنگ بزند و بتواند پلههای رسیدن به سعادت و راه رسیدن به کمالات نورانی الهی و انسانی را یکی پس از دیگری طی کند.
حاجیپور گفت: این فرصت اگر از دستمان برود جز حسرت چیزی برای ما نخواهد ماند؛ خسرانی که در قدرنشناسی و ناشکری به این نعمت الهی گریبان انسان و دامن انسان را میگیرد
وی افزود: انشاءالله که بتوانیم از این فرصت نورانی ماه مبارک رمضان به ویژه مفاهیم قرآن، معارف نورانی قرآن استفاده کنیم.
مدیر شورای سیاستگذاری ائمهجمعه استان فارس در پایان همگان را تشویق به شرکت در طرح زیبای «زندگی با آیهها» کرد و افزود: با این آیهها، انسان زندگی میکند.
حاجیپور ادامه داد: من یک تعبیری را در رابطه با قرآن و تعریفی از قرآن را معمولاً یادآور میشوم و آن اینکه قرآن کتاب قوانین حاکم بر نظام عالم هستی است.
این آیات در حقیقت قوانین زیباترین زندگی برای انسان در این دنیا و آخرت است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که انشاالله هم خوب قرآن را مطالعه کنیم، هم قرائت کنیم و از بهره ظاهری قرآن بهرهمند شویم و هم از حظ و بهره انس باطنی و انس معنوی با قرآن نهایت بهره را در این ماه شریف و با برکت ببریم.
انتهای خبر / ۲۲۴۲۲۴