خط قرمز دولت، «معیشت مردم» است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در این نشست که عصر روز سهشنبه در ساختمان مرکزی سازمان برنامهوبودجه کشور با حضور معاونان و رؤسای سازمانهای وابسته و پژوهشکدهها برگزار شد و مدیران سازمان برنامهوبودجه کشور بهصورت آنلاین در آن حضور داشتند، پس از ارائه گزارشهای مربوط به هر حوزه توسط معاونان سازمان، معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه سازمان برنامهوبودجه کشور «دانشگاه» است گفت: در این دانشگاه پویا و پرتحرک سعی میشود هر جهشی که در دنیا رخ میدهد به زبان برنامهریزی تعریف شود و من خودم را همکار شما میدانم و به آن افتخار میکنم.
عارف در این جلسه با بیان اینکه سال گذشته سال خاصی بود که کل فرآیند انتخابات در آن در کمتر از دو ماه رخ داد و میتوانست هر دولتی را با گرفتاریهای مختلف روبرو کند گفت: اما به لطف خداوند و نگاه مقام معظم رهبری و تلاش تمامی اعضای دولت، موفقیتهای بسیاری حاصل شد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه سازمان برنامهوبودجه و اعضای اقتصادی دولت بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، سیاستهای کلی نظام و راهبردهای مقام معظم رهبری که در اولین جلسه دولت و بیانیه گام دوم بیان فرمودند یک برنامه چهارساله را آماده کردند که در این برنامه خطقرمز دولت، معیشت مردم است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: شرط اصلی برنامه هفتم پیشرفت آن است که به معیشت مردم آسیبی وارد نشود. تأکید کردهایم که هر برنامه دولت پیوست معیشتی داشته باشد.
عارف در ادامه افزود: در اسفندماه، در راستای طرح کالابرگ الکترونیکی دو سبد کالابرگ به مردم ارائه شد که این نگرانی وجود داشت که قدرت خرید مازاد، آثار تورمی برجای بگذارد اما خوشبختانه بهخاطر انسجامی که وجود داشت این اتفاق نیفتاد. راهبرد ما پایدار نگهداشتن یا پایداری نسبی سیستم اقتصادی است.
وی در ادامه گفت: در مهار تورم شاهد آن هستیم که هر ماه تورم نقطه به نقطه از ماه قبل پایینتر آمده است.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: با وجود آنکه راهبرد کلیمان این است که نگاه بسته و قیم مآبانه را از اقتصاد برداریم اما به دلیل شرایط کشور ستاد تنظیم بازار را تشکیل دادیم تا آرامش مردم حفظ شود.
عارف در ادامه تصریح کرد: دولت با دو موضوع گرانفروشی و احتکار روبرو بود که با هر دو مورد با جدیت و قدرت اما بدون ایجاد جنجال برخورد کردیم. دولت به آزادسازی اعتقاد دارد اما باید بررسی میکردیم که آیا شرایط برای آزادسازی فراهم است یا بالاجبار باید یک مهار و کنترل را داشته باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که عملکرد دولت در ارائه دو نوبت کالابرگ خوب بوده است و کمبود و نارضایتی ای نداشتهایم که نشانگر آن است که بدنه کارشناسی دولت به میدان آمدهاند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه افزود: ما سازمان برنامهوبودجه کشور را صاحب پروژهها میدانیم و سایر دستگاهها معین یا مجری برنامه هستند. صاحب پروژه باید تعهدش بیشتر از مجری باشد. با دستگاهها تعامل خوبی داشته باشید چون همه ما یک هدف داریم.
عارف با تشکر از بودجه خوبی که برای سال ۱۴۰۴ تدوین شده است، گفت: ما معتقدیم اگرچه اصلاحاتی باید صورت گیرد اما راهبرد دولت، توجه بیش از پیش به اقشار آسیبپذیر است.
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در گزارشی که به ایشان ارائه شد محورها را تأیید کردند اما مسئلهای که بر آن تأکید بسیاری داشتند مسئله «پیگیری» بود. این نقش و وظیفه را باید جدی بگیریم و بحث پیگیری و نظارت بر مصوبات را باید عمیق نگاه کنیم و گزارش دستگاهها باید دقیق و معتبر باشد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری گفت: برنامه هفتم احکام خوبی دارد، اما وقتی که به منابع میرسیدیم انگار به مانع رسیدهایم، اما با نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، «سرمایهگذاری» مسئله سال شده است و حالا نوبت ماست که ببینیم با چه تدبیری میتوانیم سرمایههای زیرفرشی را بهسوی تولید جذب کنیم. سرمایهگذاری اعتماد میخواهد و باید اعتماد سرمایهگذار را جذب کرد.
عارف با بیان اینکه تولید، موضوع بسیار مهمی است گفت: اما منظور ما، صرفاً تولید سختافزار نیست اکنون، «نرمافزار» مزیت ماست و بعد از آن خدمات فنی و مهندسی مزیت دارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: منظور ما از بازار نیز بازار ۸۰ میلیونی نیست، بازار ۳۰۰ میلیون نفری ای است که در حوزه تمدنی ایران و حوزه اوراسیا قرار دارد.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه تصریح کرد: باید طوری کار کنیم که در آخر سال بتوانیم هم گزارش خوبی خدمت مقام معظم رهبری و مردم ارائه کنیم و هم اینکه آثارش را در برنامه خودمان ببینیم.
عارف در خطاب به مدیران سازمان برنامهوبودجه گفت: با آرامش و قدرت کارکنید و در خدمت نظام و مردم باشید.
انتهای خبر/