کد خبر: ۱۶۷۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس قوه قضائیه:

سند ایران و چین؛ نقطه عطفی در مناسبات

رئیس قوه قضائیه گفت: سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین می‌تواند چشم‌انداز مهمی را در مناسبات دو کشور رقم بزند.

سند ۲۵ ساله ایران و چین می‌تواند چشم‌انداز مهمی را رقم بزند

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، صبح امروز به وقت محلی، با «ژانگ جون» رئیس دیوان‌ عالی جمهوری خلق چین که عالی‌رتبه‌ترین مقام قضایی چین محسوب می‌شود، دیدار و گفتگو کرد.

وی در جریان این دیدار، با قدردانی از طرف چینی به سبب میزبانی اجلاسیه قضایی سازمان شانگهای، خطاب به رئیس دیوان عالی جمهوری خلق چین گفت: سوابق کاری شما نشان می‌دهد که کلیه مراتب درجه‌های قضایی و تخصصی را طی کرده‌اید و اکنون به بالاترین مقام قضایی در چین نائل شده‌اید؛ از این لحاظ ما با هم شباهت داریم و من نیز در سلسله مراتب مسئولیت‌های قضایی در نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران خدمت کرده‌ام.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به سند راهبردی ۲۵ سال میان ایران و چین و چشم‌انداز مناسبات دو کشور، گفت: سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین می‌تواند چشم‌انداز مهمی را در مناسبات دو کشور رقم بزند.

محسنی‌اژه‌ای با اشاره به میراث تمدنی گرانبهای دو کشور ایران و چین، تصریح کرد: بهره‌مندی دو کشور ایران و چین از تمدنی دیرین و میراث تمدنی گرانبها، کمک شایانی به ارتقاء سطح روابط و مناسبات تهران و پکن در حوزه‌های مختلف خواهد کرد.

 وی بیان کرد: سطح روابط و مناسبات میان ایران و چین رو به پیشرفت است و هر دو کشور خواهان استقرار و تثبیت صلح و امنیت جهانی هستند. 

رئیس قوه قضاییه افزود: مجموع مشترکات میان ایران و چین و مجموعه تحولات و مناسبات میان دو کشور، اقتضا می‌کند که همکاری‌ها و معاضدت‌های قضایی و حقوقی میان تهران و پکن افزایش یابد.

محسنی‌اژه‌ای با اشاره به استانداردهای دوگانه و بعضاً چندگانه کشورهای مستکبر غربی در مواجهه با رخدادهای جهانی گفت: برخی از کشورهای مستکبر غربی در مواجهه با سلسله پدیده‌ها و رخدادهای جهانی از جمله در قبال موضوعات تروریستی و حقوق بشری، رویکردهایی دوگانه و بعضاً چندگانه اتخاذ می‌کنند و تعریفی خودساخته از این قبیل پدیده‌ها و رخدادها ارائه می‌دهند و سعی می‌کنند این تعریف خودساخته را به کل جهان دیکته کنند؛ قطعاً نباید این‌گونه باشد و ما باید در مقابل این رویکرد غربی‌ها بایستیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشورهای عضور سازمان شانگهای جهت توسعه مناسبات قضایی و حقوقی، اظهار کرد: کشورهای عضو سازمان شانگهای در زمینه‌هایی از قبیل مقابله با جرائم سازمان‌یافته، سایبری، قاچاق، پولشویی و تروریسم نیازمند همکاری‌های گسترده‌تر و اتخاذ روش‌های روزآمدتری هستند.

 رئیس قوه قضائیه  اظهار کرد: ما باید بتوانیم در حوزه مسائل اجتماعی، هر چه بیشتر از ظرفیت‌های مردمی بهره بگیریم و توطئه‌هایی که برخی دولت‌های مستکبر غربی در صدد پیاده‌سازی آن‌ها در جوامع و کشورهای مستقل هستند را با همکاری یکدیگر، خنثی کنیم.

محسنی‌اژه‌ای در جریان این دیدار با اشاره به جنایات فجیع رژیم صهیونیستی در غزه بیان کرد: رژیم صهیونیستی طی بیش از یک سال و نیم در غزه، فجیع‌ترین جنایات را رقم زده است. این رژیم در غزه مرتکب جنایت جنگی شده و به صورت هدفمند، غیرنظامیان، آوارگان، بیماران و کودکان را مورد هدف قرار داده است. ما باید بتوانیم از ظرفیت بالای سازمان شانگهای جهت توقف جنایات مستمر و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه بهره بگیریم.

همچنین در این دیدار «ژانگ جون» رئیس دیوان عالی جمهوری خلق چین و عالی‌ترین مقام نظام قضایی این کشور، ضمن خوشامدگویی به حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، لحظه ورود رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران به هانگژو را لحظه‌ای ماندگار و به‌یادماندنی توصیف کرد.

وی با بیان اینکه کشور ایران دارای جایگاهی مهم و استراتژیک است و ما خواستار داشتن روابط و مناسباتی بلندمدت با ایران هستیم، تصریح کرد: همکاری‌های قضایی، بخش مهمی از روابط و تعاملات دو کشور ایران و چین را تشکیل می‌دهد؛ در سال‌های اخیر شاهد توسعه روابط قضایی ایران و چین بوده‌ایم و امیدوار هستیم که این روند همچنان استمرار داشته باشد.

عالی‌ترین مقام نظام قضایی چین عنوان کرد: ما نیز همچون رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی‌ ایران خواستار ارتقاء سطح روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چین و ایران هستیم و در این زمینه برای هرگونه همکاری، اعلام آمادگی می‌کنیم.

وی با اشاره به دیدارهای مختلفی که با مقامات قضایی ایران از جمله رئیس دیوان عالی و معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران داشته‌، این دیدارها را مفید ‌و سازنده توصیف کرد.

عالی‌ترین مقام نظام قضایی چین همچنین با اشاره به پیشرفت‌های دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، خواستار ارائه دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای درخصوص ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دستگاه قضایی چین شد.

وی در ادامه، با اشاره به قرابت فکری خود با رییس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد: امروز جهان با چالش‌های جدی، مهم و جدیدی نظیر یکجانبه‌نگری، استفاده از برخی فناوری‌ها علیه بشر، تروریسم، نقض حقوق بشر و فعالیت جریانات سازمان‌یافته روبروست که در خصوص آنها نمی‌توان به صورت یکجانبه تصمیم گرفت و ما ناگزیر هستیم که در این قبیل موارد، با خرد جمعی تصمیم‌گیری کنیم و به پیش برویم.

عالی‌ترین مقام نظام قضایی چین در همین رابطه گفت: برخی کشورهای غربی که دارای حس برتری‌جویی بر دیگر کشورها هستند، همواره در موضوعات مختلف، تنها منافع خود را در نظر گرفته‌اند؛ این موضوع، خلاف عدالت، امنیت و انصاف است و ما قطعا مخالف چنین رویکردی هستیم.

وی‌ در پایان خطاب به محسنی اژه‌ای گفت: «چن ونچینگ» عالی‌ترین مقام سیاسی و حقوقی چین بخاطر دیدار با شما از پکن به هانگژو آمده و ما امیدواریم که دیدار وی با شما، دیداری مثبت و مفید باشد.

انتهای خبر/

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان