کد خبر: ۱۶۷۵۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم عنوان کرد:

آغاز برداشت کلزا از مزارع جهرم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم از برداشت دانه روغنی کلزا در سطح ۱۸ هکتار خبر داد.

آغاز برداشت کلزا از مزارع جهرم
 با نزدیک شدن به فصل برداشت محصولات کشاورزی، شهرستان جهرم شاهد آغاز عملیات برداشت دانه‌های روغنی کلزا است. این محصول راهبردی که نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی دارد، امسال نیز با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از روش‌های مکانیزه در حال برداشت است.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم در این خصوص در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: عملیات برداشت دانه روغنی کلزا از هفتم اردیبهشت آغاز و تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

وی گفت: سطح زراعت کلزا در شهرستان به میزان ۱۸ هکتار «۱۱ هکتار اراضی بخش کردیان و ۷ هکتار بخش مرکزی» است که از این میزان که پیش‌بینی می‌شود کل سطح زیر کشت قابل‌برداشت باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم افزود: از این سطح ۱۳ تن دانه روغنی کلزا تولید و به بخش خصوصی جهت تحویل به مراکز خرید شهرستان‌های هم‌جوار تحویل داده خواهد شد.

زمانی ابراز کرد: برداشت کلزا به‌صورت مکانیزه با استفاده از دستگاه کمباین مجهز به هد مخصوص انجام می‌شود که باعث کاهش قابل‌ملاحظه ریزش دانه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مراکز خرید در شهرستان اقدام به خرید کلزا می‌کنند، بیان کرد؛ قیمت تضمینی خرید کلزا ۴۱۰ هزار ریال با ۲درصد ناخالصی و ۱۰درصد رطوبت تعیین شده است.

با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و استفاده از فناوری‌های نوین در برداشت، انتظار می‌رود این فصل برداشت با بازدهی مطلوبی همراه باشد و گامی مؤثر در جهت افزایش تولید دانه‌های روغنی در کشور برداشته شود. همچنین، تعیین قیمت تضمینی می‌تواند انگیزه‌بخش کشاورزان برای توسعه کشت این محصول باشد.

قابل ذکر است کلزا با نیاز آبی کم و قابلیت درآمدزایی بیشتر برای کشاورزان، انتخاب مناسبی برای توسعه کشت در منطقه است. از دیگر مزایای این محصول، سازگاری با محیط، تناوب زراعی بالا، کنترل علف‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاومت به سرما، برداشت زودهنگام برای کشت دوم و تولید روغن با کیفیت بالا «حدود ۴۰ درصد» است. 

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان