زندگی شگفتانگیز ملخها و تأثیرات آن بر کشاورزی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، ملخها، یکی از حشرات شگفتانگیز طبیعت، در شرایط عادی بهصورت بیضرر و غیرمزاحم در مزارع، باغها، درهها و کوهها زندگی میکنند. اما هنگامی که شرایط خاصی به وجود آید، این حشرات بهسرعت تکثیر شده و بهصورت دستههای عظیم به پرواز در میآیند و با فرود آمدن بر زراعتها و باغها میتوانند خسارات قابلتوجهی ایجاد کنند.
به گفته دانشمندان، ساختار بدن ملخها بسیار پیچیده و ویژه است. این حشره دارای دو زوج چشم مرکب و سه چشم بسیط است که چشمهای مرکب آن از ۴ هزار بخش تشکیل شده است. سینه ملخ از سه حلقه و شکم آن از ده حلقه مشابه تشکیل شده است. ملخها دو زوج بال دارند؛ یک زوج بالهای سخت در جلو که به محافظت از بالهای لطیف پرواز کمک میکند و به هنگام استراحت به حالت چیندار زیر بالهای سخت قرار میگیرد. پاهای عقب آنها برای جهش و پرش طراحی شدهاند.
ملخها در فصل تابستان یا بهار تخمریزی میکنند. تخمها توسط ملخ ماده از انتهای دم او خارج شده و در سوراخهای زمین قرار میگیرند. نوزادان بعد از خروج از تخم بیشتر خوراکی حریص هستند و تمام آنچه در دسترس داشته باشند را میخورند. به همین دلیل، شناخت محل تخمریزی ملخها برای جلوگیری از خسارات بیشتر از اهمیت بالایی برخوردار است.
ملخها انواع مختلفی دارند از جمله ملخهای دریایی، ملخهای مراکشی و ملخهای ایتالیایی که بیشترین خسارت را به زراعتها وارد میکنند. جالب است که ملخها در طول دوره زندگی خود، از زمان خروج از تخم تا پرواز کامل، ۶ بار تغییر شکل میدهند. در نهایت، تودههای ملخ میتوانند بهقدری گسترده شوند که هزاران کیلومترمربع از آسمان را بپوشانند و بهاینترتیب، چالشی جدی برای کشاورزان ایجاد کنند.
به نظر میرسد درک و مدیریت این حشرات مهم بهویژه در زمانهای بحرانی، ضروری است تا از خسارتهای احتمالی به کشاورزی جلوگیری شود.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴