کد خبر: ۱۶۷۶۲۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴
مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سرچهان عنوان کرد:

دهه کرامت؛ شناخت کرامت و سپاس از میزبانی

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سرچهان، به تبیین معنای کرامت و افتخار میزبانی ایرانیان در شئون امام رضا علیه‌السلام پرداخت و گفت: دهه کرامت، به عنوان ایام‌الله، با ولادت دو کریم از خاندان کرامت آراسته شده است و باید به عمق معانی این کرامت در زندگی فردی و اجتماعی توجه کنیم.

بر خوان کرم

مجتبی اسمعیل‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» دررابطه با کرامات و افتخار میزبانی ایرانیان درشئون امام رضا علیه‌السلام بیان کرد: از جملۀ این ایام‌الله، دهه کرامت است که آغاز و انجام آن به ولادت دو کریم از خاندان کرامت و مجلای اسم اعظم کریم خداوندی، مزین گشته است.

وی در رابطه با نام‌گذاری این ایام و این دهه در هر یک از ماه‌های قمری بیان کرد: مناسبت‌هایی مـرتبط بـا اهل‌بیت (ع) وجود دارد که می‌توان آن ماه را به نام آن امامان نامید.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سرچهان در ادامه گفتگو به توجه به معانی کرامت در لغت اصطلاح پرداخت و گفت: کرامت در لغت به مـعنی سـخاوت، شـرافت و عزّت است، کرم اگر وصف خدا واقع شود، مراد از آن احـسان و نعمت آشکار خداست و اگر وصف انسان باشد، نام اخلاق و افعال پسندیدۀ اوست که از وی ظاهر می‌شود.

اسمعیل‌زاده در ادامه گفت: به کسی کریم نمی‌گویند؛ مـگر بـعد از آنـکه آن اخلاق و افعال از وی ظاهر شود و هر چیزی که در نوع خود شریف است، شود. تنها انسان است که از کرامت و شرافت ذاتی برخوردار است.

وی با اشاره به آیه‌ی شریفه از قرآن کریم این‌گونه بیان کرد: مهم‌ترین آیۀ مربوط به کرامـت ذاتـی و اکـتسابی عبارت است از: «وَ لَقَدْ کرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَ حَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْنَاهُمْ مـِنَ الطـَّیبَاتِ وَ فـَضَّلْنَاهُمْ عَلَی کثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلاً»؛ «ما آدمیزادگان را گرامی داشتیم و آنها را در خشکی و دریا «بر مرکب‌های راهوار» حـمل کردیم و از انـواع روزی‌های پاکیزه به آنان روزی دادیم و آنها را بر بسیاری از موجوداتی که خلق کرده‌ایم، برتری بخشیدیم.» 

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سرچهان به بیاناتی ارزشمند از مهربانی و فروبردن خشم  اشاره کرد: «کرم آن است که انسان بر  احسان نماید و خشمش را فروببرد آنجایی که گذشت لازمست» 

اسمعیل‌زاده در کلامی، ویژگی فرد کریم را با عبارتی دیگر بیان کرد: «الکریم من یعفو مع القدرة و یعدل مع الأمرة و یکفّ لسانه و یبذل احسانه» کریم کسی اسـت که در حـال اقتدار، از خطای دیگران بگذرد و زمـانی که حـکومت در دسـت اوست، به عدالت رفتار کند و زبانش را نگه دارد و به دیگران نیکی کند. گرچه هر یک از این گوهرهای خزانه کرامت، ظاهراً به‌گونه‌ای متفاوت است.

وی درپایان هم به چندنکته زیبا از افتخار ایرانیان به میزبانی امام رضا علیه‌السلام اشاره کرد وگفت: ما برکتی شامل حالمان شده تا  میهمانی از جنس نور به‌عنوان هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت داشته باشیم.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه سرچهان افزود: باید خود را بلندهمت بدانیم چراکه بلندهمتان و کریمان تاریخ کسانی هستند که زبانشان رها و بی‌مهار، غضبشان خروشان، گذشتشان در حال ضـعف و حـکومتشان هـمراه با ظلم و تبعیض و ستم به زیر دستان نیست و از مرزهای الهی نمی‌گذرند و مـرتکب مـحرمات نمی‌شوند.

اسمعیل‌زاده توصیه کرد که به تأسی از بلندهمتان تاریخ در برطرف‌کردن نقص و عیب خود تلاش کنیم و خوش‌خلق و نیکوکار باشیم؛ چراکه در سایه امام مهربانی‌ها قرار گرفته‌ایم و باید با تبعیت و پیروی از این امام هُمام ادامه‌دهنده راه رضا علیه‌السلام باشیم.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان