روابط بد اوباما و نتانیاهو به خاطر ایران
روزنامه القدس العربي در گزارشي نوشت: درگيري تازه اي كه ميان اوباما و نتانياهو، بر سر مذاكرات هسته اي با ايران بود، از نگاه نتانياهو به ايران هديه داده شده است. نتانياهو عبارتي به كار برد كه حكايت از دلخوري شديدش از آمريكايي ها دارد. وقتي او اين اظهارات را مي گفت، سناتور جو ليبرمن، كنار او به عنوان شاهد ايستاده بود. نتانياهو نه تنها در سياست خارجي اوباما را مورد عتاب قرار داد بلكه در حقيقت سياست هاي داخلي او را نيز به سخره گرفت، به گونه اي كه پيام تند او در دهان كاركنان كاخ سفيد و اطرافيان اوباما پيچيد. اما اوباما نيز از كلمبيا واكنش شديدي از خود نشان داد و گلوله كلامي او را با گلوله كلامي پاسخ داد.
به گزارش ديپلماسي ايراني، در ادامه اين يادداشت آمده است: انفجار روابط اوباما با نتانياهو، ديگر از عرف ديپلماتيك خارج شده است و جواب يكديگر را در فضاي غيرديپلماتيك مي دهند. اكنون همه مي دانند كه اين دو با يكديگر اختلاف هاي سنگين دارند. منابع آگاه مي گويند كه سفر يك ماه پيش نتانياهو به آمريكا توافقات گسترده بسياري به دنبال داشته است شايد به همين دليل است كه نتانياهو نشست اسلامبول را به چالش مي كشد و اوباما را مورد سرزنش قرار مي دهد. و الا او خوب مي داند كه روند گفت وگوها به گونه اي است كه حتي در نشست دوم نيز توافقي حاصل نخواهد شد و اگر هم بنا باشد نتيجه اي به دست آيد در نشست سوم خواهد بود. منطقي است كه نخست وزير اسرائيل بر سر مذاكره كنندگان با تهران تشر بزند كه گفت وگوهايتان با ايران روشن نيست اما از اين روشن تر اين است كه او خشم باراك اوباما را هم برانگيخته است.
القدس العربي مي نويسد: نيازي به گفتن نيست كه خشم نتانياهو نيز تا اندازه اي به جا است. ايران تلاش مي كند از شدت تحريم ها عليه خودش بكاهد و در كسب دستاوردها در جهان عربي و اسلامي ادامه دهد. در اين هم شكي نيست كه ايران به توقف غني سازي تن نخواهد داد و تاسيسات زيرزميني اش در نزديكي شهر قم را نيز تعطيل نخواهد كرد. با اين حال در چنين فضايي لازم بود اسرائيل خويشتنداري مي كرد و حتي ظاهري هم شده، چيزي بيان نمي كرد تا ديپلماسي چانه زني آمريكا با ايران تا آخر پيش برود اما حقيقتا فضا هم فضاي عادي اي نيست، اسرائيل اين موضوع را درك نمي كند. وقتي نتانياهو به واشنگتن رسيد مشاوران و نزديكانش به او اطلاع دادند كه هدف نهايي اوباما حل برخي مشكلات با ايران است تا قيمت نفت بيش از اين افزايش نيابد تا بر انتخابات پيش روي آمريكا عليه او اثر نگذارد. گفتني است ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل در مصاحبه با سي ان ان تصريح كرده است: مذاكرات، فرصت دادن به ايران است و ما به اين مذاكرات بدبين هستيم. ما هيچ خوش بيني در اين باره نداريم.
داني ايالون معاون نتانياهو نيز گفته است: نبايد در دام فضاي مثبت مذاكرات افتاد.
آلكس فيشمن، تحليلگر روزنامه يديعوت آحارونوت به بي بي سي مي گويد: «آمريكايي ها مي خواهند از طريق ديپلماتيك اين مشكل را حل و فصل كنند. اولويت دوم آنها اين است كه اقدام نظامي اسرائيل عليه ايران را به تاخير بياندازند.»
به گزارش بي بي سي، نرمش بيش از اندازه قدرت هاي بزرگ، نگراني ديگر اسرائيلي ها درباره مذاكرات با ايران است.
انتهای پیام/20