دفاع روحانی از ماهواره؛ چـــــرا حالا؟
به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه؛ یکی از ویژگیهای عصر رسانه، این است که صاحبان و خط دهندگان رسانهها میتوانند با برجستهسازی موارد غیرمهم، حاشیههایی بهوجود آورند که مسائل مهم و اولویتدار، کمتر دیده شده و عملا کمتر مورد پرسش مخاطبان قرار گیرند. چنین شیوهای فارغ از اینکه با علم و آگاهی و یا از سر غفلت صورت گیرد، نتیجهاش عدم برقراری ارتباط اصیل میان مخاطب و رسانه است بهگونهای مردم مسائل واقعی خود را دیگر در میان برنامههای رسانهها دنبال نمیکنند.
بررسی عملکرد چند ماهه دولت روحانی نیز، رگههایی از این معضل را نشان میدهد. «حاشیهسازی» حالا به یکی از استراتژیهای دولت تبدیل شده؛ استراتژیای که برخی از کارشناسان بر این باورند آگاهانه پیگیری میشود تا عملکرد دولت در مسائل اصلی مورد مطالبه مردم کمتر دیده شود. به عنوان مثال در حالی که چهار ماه از اولین اکران مستند «من روحانی هستم» میگذشت، ناگهان رسانههای حامی دولت، سخنگوی دولت، خود رئیس جمهور و ... آن را برجسته کردند و موضوعات مهمتری چون چرایی عدم انصراف مردم از دریافت یارانه نقدی کمتر دیده شد. فیلتر شدن یا نشدن واتسآپ حاشیه دیگری بود که کمترین جایگاهی در زندگی روزمره مردم ندارد اما با شدت قابل تاملی از سوی رسانههای حامی دولت پیگیری میشد همانگونه که ماجرای رفع فیلتر فیس بوک توسط وزیر ارشاد این دولت یعنی در سطح عالیترین شخصیت فرهنگی دولت بارها و بارها مطرح شده بود. ماجرای شیر و خورشید که یونسی در شیراز گفته بود، ماجرای گیر دادنهای باجا و بیجا به دولت، ممیزی کتاب و... از دیگر حاشیههایی بوده و هستند که سایهشان هنوز بر سر مسائل اصلی مردم سنگینی میکند. اما در آخرین مورد از طرح مسائل غیرمهم و حاشیهای، اینبار خود رئیس جمهور روحانی وارد عرصه شد. او در چهارمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص ماهواره گفت:
«دیدیدم که ماهواره آمد و مبارزه در پشتبام و بالکن تاثیرگذار نبود و نه ایمان مردم پر زد و رفت و نه هویت مردم از دست رفت... امروز ظاهرا قصه دیگر برپا شده است و آن اینکه با اینترنت جوانان کاربر، ایمیل، موبایل و نسل سوم و چهارمش چه کنیم... من به همه دوستان عرض میکنم به جوانانمان اعتماد کنیم، به نسل جوانمان اعتماد کنیم. جوانان ما دارای فطرتهای پاکی هستند ایرانشان را تمام وجود دوست دارند.»
فارغ از اینکه چه میزان از مردم ایران از ماهواره استفاده میکنند و اثرات فرهنگی سوء آن چه است، این سخنان در حالی مطرح میشود که در شرایط کنونی کمترین بحثی در خصوص مقابله با ماهوارههای نصب شده در منازل مردم در رسانهها وجود ندارد؛ هیچ رسانهای از مبارزه با ماهواره در پشتبام و بالکن نمینویسد و نمیگوید... اما رئیس جهور ترجیح میدهد بحث ماهواره را در همایشی که هیچ نسبتی با موارد فرهنگی ماهواره ندارد مطرح کند و از اعتماد به جوانان در همایش ارتباطات و فناوری اطلاعات سخن بگوید!
ماهواره و خیلی از موارد دیگری که جایی در میان مشکلات اصلی مردم ندارند، به نظر میرسد در سبد حاشیهسازی دولت قرار دارند که به فراخور زمان از آنها رونمایی میشود تا سایهشان بر سر مسائل مردم سنگینی کند.
یک روزی با ویدئو مبارزه کردید وامروز هم با ماهواره
با تکنولوژی نمیشه مقابله کرد
تو هم بشین جلو ماهواره با شکم خالی و بیکاری هی کانال عوض کن و اعتقاداتت به نظام قوی تر بشه !
آنچه به فرموده رهبر و امام عزیزتر از جانمان تهاجم و شبیخون فرهنگیست ایشان آن را منادی فرهنگ می دانند
بگیرید چرا نمی توانید جلو ش را بگیرید
متاسفم که نمی توانید جلو پیشرفت علم را بگیرید
پس لطفا خفه شوید طالبان ها
توصيه مي كنم از این ذوگانگی دوري كنيد نتيجه آن جز بدنامي و خشم خداوند متعال و ملت مظلوم عايد شما نمي شود.
ماهواره خوبه خیلی هم خوبه
تنها کشوری که تو دنیا نتوانسته آنرا هضم کنه ایرانه
افغانستان ماهواره افغانستان صد داره ما باید گدایی کنیم تا بتوانیم یک پخش ماهواره ایی داشته باشیم
تحجر تحجر
شما نمی توانید با علم بجنگید پس کاری کنید که علم با شما رفیق باشه