به ادبیات و هنر مقاومت از نان شب نیازمندتریم/ دعوت از گروه سرود حزبالله لبنان برای حضور در شیراز
آیتالله اسدالله ایمانی سوم بهمنماه در دیدار با اعضای ستاد برگزاری دومین جشنواره سراسری سرودهای حماسی و آواهای انقلابی در شیراز، گفت: بهطور کلی پایدار ماندن حقیقتها و ارزشهای جامعه انسانی و یا به تعبیر دیگری جامعه الهی در قالب هنر میسر است که اگر تبلور این ارزشها در قالب هنر باشد پایداری آن تضمین شده است.
وی افزود: بر همین اساس از آغاز بعثت پیامبران و انبیای الهی یک رابطه مستقیمی بین سخنان آنان و مسئله هنر وجود داشت؛ امروز از زبور داود که صحبت به میان میآید بلافاصله آهنگهایی که داود برای خواندن مزامیر به کار میبرده است به ذهن خطور میکند یعنی آن نیایشها و دعاهایی که حضرت داود داشته در قالب سرودهای خاص جلوه پیدا میکرده است و راز پایداری آن تاحدودی به همین دلیل بوده است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه در زمان پیامبر خاتم هم سرودهای دینی وجود داشته است، گفت: در اولین جنگ که جنگ بدر بود شاهد سرود دسته جمعی پیامبر(ص) و مسلمانان بودیم یعنی آن هنگامی که دشمنان برای شکستن روحیه مسلمانان شعار میدادند و سرود میخواندند پیامبر به یاران خویش فرمود شما هم ساکت ننشینید و جواب دهید.
آیت الله ایمانی با بیان اینکه امروز ابزار و اهرم پیشرفت دنیای استکبار از طریق کارهای هنری است، تصریح کرد: برای ساختن یک فیلم و سریال سرمایههای عظیمی را به کار میاندازند و از بهترین هنرمندان استفاده میکنند تا بتوانند افکار و اندیشههای کودکان خردسال را به سمت و سوی هدفی که خودشان دارند، ساماندهی کنند.
آیت الله ایمانی تأکید کرد: امروز به ادبیات و هنر انقلاب و مقاومت نیازمندیم، نیازی که از نان شب بیشتر و مهمتر است زیرا نسلهای آینده و مخاطب ما نیاز دارند که با این الفبا با آنها سخن گفته شود.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ سرودها در فعال کردن جامعه به ویژه در زمان جنگ تأثیر فوقالعادهای در مخاطبان ایجاد میکرد، گفت: هنر عرضه شده در قالب های مختلف در قبل و حین انقلاب اسلامی تاثیر بسزایی در ایستادگی و مقاومت در برابر طاغوت داشت و همانطور كه قبل از انقلاب فرزندان ما در مقابل طاغوت مقاومت كردند و اين مقاومت را در قالب ادبيات و سرود به جامعه عرضه داشتند در شرایط کنونی نیز باید هرچه سریعتر در عرصه ادبیات و هنر مقاومت سرمایهگذاری کنیم و تاکنون مقداری هم دیر شده است چراکه نبود آن یک نقص برای جامعه اسلامی است.
آیتالله ایمانی با تأکید بر اینکه امروز دنیای اسلام به سرود مقاومت فوقالعاده نیازمند است و باید آنرا به زبانهای مختلف اعم از فارسی، عربی و سایر زبانهای رایج مهیا کنیم و در اختیار جوانان بگذاریم، گفت: جوانان ما باید با این سرودها حرکت کنند و راه بیفتند ضمن اینکه ما برای اقوام خودمان باید سرودهای مختلفی به زبانهای محلی خودشان داشته باشیم که مفاهیم بلند مقاومت در این سرودها گنجانده شده باشد.
منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری همچنین بر لزوم معرفی قهرمانهای میدان مقاومت به وسیله ابزار هنر تأکید و اظهار کرد: چه خدمتی بالاتر از این است که ما بتوانیم شیخ زکزاکی را در قالب سرود به قاره آفریقا به زبان خودشان معرفی کنیم و یا شیخ نمر را بهعنوان نماد مقاومت در مقابل یک حکومت استبدادی و ارتجاعی تا بن دندان مسلح که ایستاد، به جوانان عرب معرفی کنیم.
آیتالله ایمانی بیان کرد: امروز نظام استکباری از چهرههایی نظیر سیدحسن نصرالله، شیخ نمر و شیخ زکزاکی و دیگرانی که در عرصههای مختلف حضور داشتهاند و نماد مقاومت شدند، فوق العاده ناراحت است که چرا باید نماد مقاومت در میان این مجموعه شکل بگیرد و فرزندان امام (ره) در قارههای مختلف و کشورهای گوناگون خودشان را نشان دهند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس در پایان خطاب به اعضای بسیج هنرمندان عنوان کرد: معرفی اینها بستگی دارد به تلاش شما و هنری که در اختیار دارید بنابراین از این ابزار برای مقاومت و پیشرفت در مقابل استکبار جهانی به کار برید.
از سرود شهید همدانی و شهید نمر رونمایی میشود
دبیر دومین جشنواره سراسری سرودهای حماسی و آواهای انقلابی نیز در این دیدار گفت: تاکنون حدود ۲۷۰۰ گروه از سراسر کشور در این جشنواره شرکت کردهاند که توسط داوران متخصص و هیئت انتخاب از این تعداد، ۱۶۰ اثر مورد توجه قرار گرفته است که سهم شیراز در این زمینه بالاست.
محمد گلریز با بیان اینکه این جشنواره در ۴ بخش آیینی، عمومی، محلی و سرود برگزار میشود، گفت: در این جشنواره از دو اثر فاخر به نام شهید همدانی و شهید آیتالله نمر رونمایی خواهد شد.
وی با تصریح اینکه خوانندگان بنامی در این جشنواره حضور خواهند یافت، گفت: ما از آنان تقاضا کردیم تا با حضور در این جشنواره سرودهای ارزشی را بخوانند.
دعوت از گروه سرود حزبالله لبنان برای حضور در شیراز
امیر نصیر بیگی، مدیر امور انجمنهای ادبی و هنری سازمان بسیج هنرمندان کشور نیز در این دیدار گفت: سازمان بسیج هنرمندان از بدو تأسیس همت خود را بر این گذاشته است که نیروهای ارزشی و انقلابی را شناسایی کرده و در جهت توانمندسازی و آموزش آنها اقدامات اساسی را برنامهریزی کند.
وی تربیت نیروهای انقلابی جهت تولیدات فاخر ارزشی را از دیگر اهداف این سازمان دانست و گفت: جشنواره سرودهای حماسی و آواهای انقلابی بر همین اساس پیشبینی شده است و مسئولان موسیقی این سازمان مشتاق هستند تا ارتباط نزدیکی بین حوزههای علمیه و این هنر در حوزه احکام فقهی و شرعی اتفاق افتد و آن چیزی که در طراز انقلاب و نظام است، تحقق پیدا کند.
نصیر بیگی عنوان کرد: این جشنواره با حضور نزدیک به ۵۰ گروه کشوری از استانهای مختلف در بخشهای گوناگون پیشبینی شده است و در کنار آن گروههای سرود مطرح داخل و خارج از کشور نیز چند روز در شیراز برنامههای ارزشی و عمومی را اجرا کنند.
وی بیان کرد: در این راستا یکی از گروههایی که دعوت کردیم گروه سرود حزبالله لبنان است که از گروههای پیشکسوت و با سابقه لبنان در سطح بینالملل است و حضور این گروه قطعاً برای تعامل فرهنگی و ارتباط هنری که نظام انقلاب اسلامی باید با سایر هنرمندان مسلمان کشورهای اسلامی داشته باشد میتواند مفید فایده باشد و قطعاً حضور آنها در مجموعههایی در جوار حرم شاهچراغ(ع) منشأ اثر بسیار خوبی برای سازمان بسیج هنرمندان خواهد بود.