حالت تاریک
شنبه, 24 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
دعوت به توبه و هشدار بحران آب
شیرازه گزارش می‌دهد؛

دعوت به توبه و هشدار بحران آب

در خطبه‌های نمازجمعه مرودشت و استهبان، امامان جمعه مردم را به توبه و اصلاح مصرف آب فراخواندند و خواستار توجه مسئولان به بحران منابع و معیشت کشاورزان شدند.

 به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در خطبه‌های این هفته نمازجمعه شهرستانهای مرودشت و استهبان، امامان جمعه با اشاره به بحران بی‌سابقه آب در کشور، مردم را به توبه و استغفار برای نزول رحمت الهی فراخواندند و مسئولان را به تدبیر در مصرف منابع، تأمین نهاده‌های دامی و اصلاح الگوی کشاورزی توصیه کردند.

همچنین بر اهمیت گسترش فرهنگ مطالعه در میان جوانان و مشارکت آگاهانه ملت‌ها در انتخابات منطقه تأکید شد.

مردم برای بارش نزول الهی به درگاه الهی توبه و استغفار کنند

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی خاوری امام‌جمعه  مرودشت بر ضرورت ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در جامعه تأکید کرد و گفت: با کتاب مأنوس باشیم و بعد از مأنوس شدن خود آن را در اختیار دیگران نیز قرار بدهیم.

وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده منابع آبی کشور و نابسامانی‌های محیط زیستی، نسبت به بی‌توجهی عمومی و سوءمدیریت در قبال نعمت الهی آب ابراز نگرانی کرد.

خاوری افزود: امرار و معاش بخش عمده‌ای از مردم این شهرستان از طریق دامداری و کشاورزی است؛ لذا به‌تبع موضوع خشکسالی آسیب بسیار جدی را به شهرستان خواهد زد و از سوی دیگر از عده‌ای از مردم تقاضا داشت که در مواقع تنگنای و سختی‌ها تکیه‌گاهشان به‌جای توبه به درگاه خداوند متعال، حساب و کارت‌بانکی‌شان نباشد.

امام‌جمعه مرودشت با بیان اینکه مردم و مسئولان باید جهت بارش نزول الهی به درگاه الهی توبه و استغفار نمایند، تصریح کرد: باید تقوای الهی را در قبال نعمت آب رعایت نمود و فرهنگ عمومی ما باید در زمینه الگوی کشت، شیوه‌های آبیاری و طراحی صنایع اصلاح شود.

 خاوری در ادامه تأمین نهاده‌ها و خوراک دام را برای دامداران بسیار مهم دانست و تصریح کرد: متأسفانه در چند سال اخیر و سال گذشته کل کشور گرفتار این مشکل شد، به همین منظور دامداران و کشاورزان با مشکل جدی روبرو هستند و تأمین علوفه برای دامداران بسیار مهم است؛ لذا مسئولان ذی‌ربط تدبیری شایسته و عاجل در زمینه حل مشکلات نهاده‌های دامی بکار گیرند.

خطیب جمعه مرودشت در ادامه به‌ضرورت ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در بین نسل جوان اشاره کرد و افزود: متأسفانه فضای مجازی عمده وقت نسل جوان را گرفته و این موضوع آسیب‌زا و خطرناکی است از سوی دیگر با اشاره به جایگاه مهم کتاب، کتاب‌خوانی و اهدای کتاب، هیچ مقوله و وسیله‌ای جای کتاب را نمی‌گیرد.

امام‌جمعه مرودشت اشاره‌ای به مشارکت آگاهانه مردم عراق و انتخابات مجلس کرد و گفت: عواملی از بیرون از کشور عراق سعی داشتند با دخالت‌های خود نتیجه انتخابات مجلس کشور عراق را برهم زنند و از سوی دیگر مقتدا صدر با تحریم این انتخابات قصد ضربه‌زدن را دشت ولی همگان متوجه شدند که این دور با مشارکت باشکوه مردم و حتی ۱۲ درصد بیشتر از دور قبل برگزار شد و یک نتیجه شگفت‌آوری را رقم زدند.

برداشت‌های بی‌رویه آب منابع را تهدید می‌کند

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر ساجدی امام‌جمعه استهبان درباره انتخابات اخیر عراق گفت: حضور گسترده مردم در این انتخابات نشان داد جریان‌های شیعی و نیروهای مقاومت همچنان از حمایت بخش قابل توجهی از جامعه برخوردارند.

ساجدی افزود: این مشارکت می‌تواند زمینه‌ساز تقویت امنیت و وحدت در عراق و نیز خروج کامل نیروهای آمریکایی از این کشور باشد.

وی در بخش دیگری از خطبه به خبر دیدار ابومحمد جولانی با دونالد ترامپ اشاره کرد و اظهار داشت: فردی که سال‌ها به‌عنوان یک چهره نزدیک به القاعده شناخته می‌شد، اکنون با تغییر ظاهر و مواضع خود به دیدار رئیس‌جمهور پیشین آمریکا می‌رود.که این موضوع نشانه رویکرد منفعت‌محور آمریکا در منطقه است.

خطیب جمعه استهبان با اشاره به سخنان اخیر تاکر کارلسون، مجری سابق شبکه فاکس نیوز، گفت: حتی برخی چهره‌های رسانه‌ای آمریکا نیز نسبت به سیاست‌های واشنگتن در قبال منطقه و حمایت بی‌وقفه از اسرائیل انتقاد دارند.

ساجدی افزود:این نارضایتی‌ها بیانگر افزایش شکاف‌های داخلی در آمریکا است.

وی در ادامه با انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی گفت: متأسفانه برخی رسانه‌ها واقعیت‌های کشورهای منطقه مانند سوریه و لیبی را نادیده می‌گیرند و به بزک چهره غرب می‌پردازند.

امام‌جمعه با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور اظهار داشت: بحران آب در بسیاری از مناطق جدی است و دولت و مردم باید برای اصلاح الگوی مصرف و جلوگیری از برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی همکاری کنند.

ساجدی تأکید کرد:تداوم خشکسالی و کاهش سطح آب می‌تواند به باغ‌ها و اراضی کشاورزی آسیب جدی وارد کند.

وی درباره وضعیت اقتصادی نیز گفت: فشار گرانی‌ها بر مردم افزایش یافته و تنها راه‌حل، تقویت اقتصاد و تولید داخلی است. او افزود که اجرای سیاست‌های کلان اقتصادی و نظارت جدی مسئولان می‌تواند مشکلات معیشتی را کاهش دهد.

امام‌جمعه استهبان در بخش پایانی خطبه به دستاوردهای اخیر دفاعی اشاره کرد و اظهار کرد: رونمایی از شناور پرسرعت جدید و پهپادهای پیشرفته نشان‌دهنده توان بالای جوانان کشور در حوزه صنایع دفاعی است. وی تأکید کرد که تقویت توان بازدارندگی، امنیت کشور را ارتقا خواهد داد.

انتهای خبر/ 224224

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!