حالت تاریک
پنج‌شنبه, 12 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
ضرورت مهارت‌محوری همراه با معرفت
پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت مطرح کرد:

ضرورت مهارت‌محوری همراه با معرفت

پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت در نشست با فرهنگیان فارس، اهمیت روایتگری قرآنی و تربیت قلب انسان در سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب را برجسته کرد و بر ضرورت تقویت ایمان و مقاومت در مدارس تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، صبح امروز نشست فرهنگیان فارس در سالن اجتماعات آموزش و پرورش استان فارس با حضور معاون امور استان‌های ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش کشور با موضوع سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم انقلاب و سیاست‌های ابلاغیه رهبر معظم انقلاب برگزار شد.

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسین درودی در سفر به استان فارس شهر شیراز هدف از سفر خود را در راستای برگزاری نشست‌هایی با فرهنگیان این استان با موضوع سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم انقلاب و سیاست‌های ابلاغیه رهبر معظم انقلاب عنوان کرد.

وی افزود: موضوع تعلیم و تربیت در شرایط فعلی جامعه، جریان‌سازی‌های رسانه‌ای و جنگ روایتگری از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها مطرح شد.

معاون امور استان‌های ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و وزارت آموزش و پرورش کشور تصریح کرد: در خصوص جنگ روایتگری که همواره در طول تاریخ وجود داشته است باید گفت پیامبران همواره درگیر این موضوع بوده‌اند.

درودی گفت: قرآن با روایت سرگذشت پیامبران در آیات مختلف، نوع روایتگری توحیدی، فطری، کائناتی و در تراز قرآنی و آرمان‌های اسلامی را به ما می‌آموزد بنابراین روایتگری در خصوص زندگی اجتماعی، مبارزه با ظلم، روشنگری‌ها و...، است.

وی با بیان وجود جنگ روایتگری‌ها، ادامه داد: ضروری است همه متولیان تعلیم و تربیت از سرمایه ارزشمند روایتگری توحیدی در قرآن، بهره‌مند شوند.

 پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: این بیانیه دو بخش دارد گام اول چهل‌ساله و دارای هفت بخش است و گام دوم نیز دارای هفت بخش است که مهم‌ترین آنها، تربیت قلب انسان است؛ بزرگ‌ترین سرمایه برای تربیت قلب انسان، خداوند است زیرا خداوند می‌فرماید قلب انسان تنها جای من است و تنها انسان می‌تواند خداوند را در قلبش دعوت کند.

درودی گفت: انسان با ایثار، خدمت به درماندگان، نیازمندان و دیگران می‌تواند به قلب خود وسعت ببخشد لذا چنین فردی همه انسان‌ها را جزئی از خود می‌داند و برای سعادت آنها تلاش می‌کند بنابراین به همین واسطه ما انسان‌ها از همه موجودات حتی از فرشتگان برتریم.

وی با بیان اینکه خداوند مهمان قلب وسیع است، ادامه داد: شهدا با توجه به تربیت قلبشان گام دوم انقلاب را پایه ریزی کردند و بنیان گذاشتند؛ در جنگ ۱۲روزه ما در برابر دشمن صهیونی احساس پیروزی داریم که چرا در این تکانه‌ای که ایجاد شد سابقه دیرینه مردم ایران به همراه محتوای قلبی و توحیدی برگرفته از اولیا الهی، پیامبران و ائمه به میدان آمد و توانستیم بر دشمن صهیونی پیروز شویم.

معاون امور استان‌های ستاد همکاری حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش کشور، گفت: در آیه ۹۷ سوره نحل به حیات طیبه اشاره شده است حیات طیبه به عقل باز می‌گردد و نابود شدنی نیست؛ لذا اگر روح انسانی از حیات طیبه خارج شود و به سمت خباثت برود این روند نیز همواره ادامه دارد زیرا روح مانند جسم از بین نمی‌رود.

درودی ادامه داد: این آیه قرآن در مورد شأن معلم و موضوع سند تحول آمده است؛ لذا بر اساس آن دانش‌آموزی که قلبش را متعلق به همه هستی بداند در تراز اسلام تربیت می‌شود و به حیات طیبه می‌رسد.

وی گفت: ذهن دانش‌آموزان را باید از حافظه محوری به مهارت محوری چرخش کند و مهارت محوری نیز باید باید همراه با معرفت باشد؛ چراکه مهارت بدون معرفت مانند رباط عمل می‌کند.

 پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت اضافه کرد: همه کارهای ما باید به گونه‌ای باشد که منجر به توسعه قلب و وسعت وجودی ما شود؛ دانش آموز باید دنبال کسب مهارت همراه با معرفت باشد در وقایع اخیر، قدرت ایمان مردم بود که بر تجهیزات پیشرفته اسرائیل که نماینده غرب در این ماجرا بود پیروز گردانید.

درودی اظهار کرد: در خصوص این جنگ ۱۲روزه باید بسته‌های آموزشی تدوین شود تا ابعاد مختلف آن برای دانش‌آموزان تبیین شود تا در مدارس با مواضع یک صدایی در برابر دشمن مواجه شویم.

 مدرس ارشد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و پژوهشگر عرصه تعلیم و تربیت، اذعان کرد: نبرد مقتدرانه نظام جمهوری اسلامی در برابر جهان کفر که نماینده آن اسرائیل بود نیاز به روایتگری دارد تا ابعاد قدرت ایمان و باورهای قلبی در قالب بسته‌های هوش مصنوعی و در ساختار مدارس قرار گیرد تا خود تحقیری در بین دانش آموزان از بین برود.

 درودی ادامه داد: اگر خود تحقیری برطرف شود معضل‌هایی مانند خودکشی نیز از بین می‌رود و این بسته‌ها تبیینی به بسته‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تبدیل می‌شوند.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!