حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
همکاری‌های منطقه‌ای، فناوری و گردشگری در اولویت است
دومین روز نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی فارس؛

همکاری‌های منطقه‌ای، فناوری و گردشگری در اولویت است

در دومین روز از نخستین نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی فارس، مسئولان و فعالان منطقه بر تقویت همکاری‌های دیپلماتیک، توسعه فناوری‌های نوین، و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری و اقتصادی تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، امروز دوم خردادماه ۱۴۰۴ دومین روز از نخستین نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی فارس برگزار شد.

جزئیات همکاری منطقه‌ای و توسعه اقتصادی فارس، در سایه اتحاد و دیپلماسی موفق‌خواهد شد

حسین علی امیری استاندار فارس ضمن ابراز قدردانی از زحمات و همکاری‌های صورت گرفته، و موافقت جناب آقای دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه، برای برگزاری اولین همایش منطقه‌ای دیپلماسی استانی در استان فارس تشکر کرد و از تلاش‌های شبانه‌روزی و مسئولانه جناب آقای دکتر جلال زاده که نقش کلیدی در تحقق این رویداد داشتند، تشکر و قدردانی کرد.

وی همچنین با تقدیر از سفرای کشورهای حوزه خلیج‌فارس و عراق، استانداران، مدیران و فعالان اقتصادی، بر اهمیت توسعه روابط منطقه‌ای، سرمایه‌گذاری مشترک و بهره‌برداری از ظرفیت‌های دیپلماتیک تأکید کرد.

امیری حضور پررنگ مسئولان استانی و ملی در این همایش را نشانگر اهتمام به سیاست‌های اقتصادی و توسعه منطقه‌ای دانست و از تلاش شبانه‌روزی معاون استاندار و شهردار شیراز نیز قدردانی نمود.

در ادامه، استاندار فارس بر ضرورت استفاده از فرصت‌ها و کاهش اثرات تحریم‌های ظالمانه تأکید و گفت که کشورمان، در مسیر دفاع مقدس و مقاومت، پیروز میدان است. امیری با بیان اینکه استقلال سیاسی و اقتصادی از اهداف اصلی نظام است، افزود: «موفقیت در عرصه‌های داخلی و منطقه‌ای، مستلزم اتحاد، همت جمعی و همکاری همه دستگاه‌ها و فعالان است.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر برگزاری نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی کشور در شهریورماه اشاره کرد و هدف از آن را معرفی ظرفیت‌ها، رونق تولید، جذب سرمایه‌گذار خارجی و گسترش همکاری با کشورهای حوزه خلیج‌فارس و عراق دانست. امیری بر اهمیت برقرار کردن پروازهای مستقیم شیراز و کشورهای همسایه و نقش سفارتخانه‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق تأکید کرد و خواستار بهره‌گیری هر چه بهتر از این فرصت‌ها شد.

در پایان، امیری بر ادامه مسیر همایش‌ها و برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای تأکید داشت و بر همکاری تمامی بخش‌ها برای تحقق توسعه پایدار و کاهش اثرات تحریم‌ها تأکید کرد. این نشست مهر تأییدی بر عزم ملی و منطقه‌ای برای تقویت پشتوانه‌های اقتصادی و دیپلماسی کشور بود.

فرصت‌های بی‌نظیر توسعه فناوری و همکاری با همسایگان در انتظار بهره‌برداری

سید علی حسینی معاون سازمان همکاری‌های بین‌المللی فناوری، اعلام کرد: ایران در حوزه فناوری و تکنولوژی از صنعت یک و دو عبور کرده و وارد صنعت چهارم شده است، در حالی که دنیا در زمینه‌هایی مانند هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی دارد.

وی افزود کشورمان فرصت تاریخی و کوتاهی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها دارد و کشور عربستان از لحاظ فناوری و سرمایه‌گذاری پتانسیل بالایی دارد، اما در چند سال گذشته عمدتاً روابط فناوری خود را با کشورهای حوزه خلیج‌فارس نظیر امارات، عمان و قطر توسعه داده‌ایم.

حسینی همچنین به نقش وزارت خارجه در ایجاد فرصت‌های همکاری با عربستان اشاره و گفت: طبق اظهارات دکتر عراقچی، وزارت خارجه نقش یخ‌شکن را در مسیر توسعه روابط فناوری میان ایران و عربستان ایفا می‌کند. از سال ۱۳۹۵، ایران و استان فارس برنامه‌هایی در حوزه فناوری را آغاز کرده‌اند که یکی از این برنامه‌ها، پروژه «کانکس» است که ارتباط بیش از ۱۰ هزار متخصص ایرانی مقیم خارج با مراکز علمی و فناوری شیراز را برقرار کرده است.

وی به اقداماتی مانند راه‌اندازی مرکز نوآوری «کوانتوم» در دانشگاه شیراز و پروژه‌های مشترک با کشورهای حوزه خلیج‌فارس اشاره کرد و افزود: در حوزه هوش مصنوعی، مسئولین کشور به اهمیت این حوزه پی برده‌اند و قصد دارند در آن قوی وارد شوند.

حسینی بر لزوم سرمایه‌گذاری کلان در زیرساخت‌های هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: کشورمان با داشتن نیروی متخصص داخلی و خارجی، این فرصت را دارد که در حوزه فناوری حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.

وی ادامه داد در چند ماه گذشته، چندین فرد برجسته خارجی که در سال‌های گذشته در ایران نبوده‌اند، با همکاری وزارت خارجه وارد کشور شده‌اند و تلاش می‌شود از تجربه و دانش آنها در حوزه‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شویم.

حسینی به نمونه قطر اشاره کرد و گفت: در حوزه استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر، کشورهای حوزه خلیج‌فارس جزو ۱۰ کشور برتر دنیا هستند و صندوق‌های خطرپذیر و ثروت کشورهایی مانند عربستان و قطر، امکانات مناسبی برای تأمین منابع مالی فراهم کرده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد ایران با داشتن فارغ‌التحصیلان مهندسی و نیروی انسانی استعدادمند از دانشگاه‌های تراز اول، تنها باید این ظرفیت‌ها را معرفی و بهره‌برداری کند تا در توسعه فناوری‌های نوین به جایگاه مناسبی برسد.

فارس؛ قطب گردشگری تاریخی و سلامت کشور در انتظار توسعه زیرساخت‌ها و همکاری‌های منطقه‌ای

محسن ضیایی مدیرکل سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به اهمیت میراث‌فرهنگی و ظرفیت‌های گردشگری این استان، گفت: فارس با ثبت بیش از ۳ هزار و ۲۲۸ اثر تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی و ۱۳ اثر ثبت جهانی، یکی از قله‌های افتخار در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور است.

وی افزود: در عید نوروز امسال، پنج اثر تاریخی استان فارس تعداد زیاد بازدیدکنندگان در کشور را به خود اختصاص دادند که تخت‌جمشید با ثبت ۵۰۲ هزار بازدید در بازه ۱۳ تا ۲۵ فروردین، رکورددار است. پس از آن، حافظیه، سعدی، ارگ کریم‌خان و پاسارگاد در رتبه‌های بعد قرار دارند.

ضیایی تصریح کرد: حدود ۸۴ منطقه نمونه گردشگری در فارس ثبت شده و شهرستان سپیدان به عنوان شهرستان ویژه گردشگری کشور در سفر مقام معظم رهبری معرفی و تأیید شده است.

 مدیرکل سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس همچنین به نقش گردشگری سلامت و توریسم‌درمانی در فارس اشاره و گفت: شیراز با داشتن ۸۸ دفتر خدمات سفر و ۲۲ بیمارستان تخصصی، یکی از قطب‌های مهم گردشگری سلامت در کشور محسوب می‌شود و مورد استقبال بسیاری از گردشگران قرار دارد.

وی از مشکلات موجود در حوزه گردشگری پزشکی سخن گفت و تأکید کرد: عدم نظام‌مند بودن جذب گردشگران سلامت، کمبود و به‌روزرسانی تجهیزات بیمارستانی، عدم امکان انتقال مبالغ مالی از طریق گردشگران و مشکلات مربوط به صدور ویزا، از جمله چالش‌های این حوزه است.

ضیایی افزود: پیگیر راه‌اندازی سامانه جامع گردشگری در استان هستیم که تاکنون در مشهد و خراسان اجرا شده است و فارس دومین استانی است که قصد دارد این طرح را عملیاتی کند.

مدیر میراث‌فرهنگی فارس درباره مشکلات دیگر اظهار داشت: ضعف قوانین و مقررات در حوزه جرائم پزشکی، پیگیری مجوزهای خطوط هوایی بین شیراز و عراق، به‌ویژه پروازهای مستقیم شیراز - بصره و ایجاد دفاتر کنسولی در آثار گردشگری فارس برای کشورهایی مانند عمان، قطر و افغانستان، نیازمند توجه است.

ضیایی همچنین بر ضرورت کاهش هزینه‌های کنسولگری و روادید فرودگاهی برای گردشگران سلامت و بازارهای هدف، همراه با تهیه و ارائه بسته‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری سلامت تأکید کرد.

در پایان، وی از تلاش‌ها برای برقراری پروازهای مستقیم شیراز - دوشنبه و همکاری با کشورهای همسایه، از جمله تاجیکستان، سخن گفت و آرزو کرد با عنایت خداوند، این برنامه‌ها به اجرا درآید و توسعه هر چه بیشتر در حوزه گردشگری و میراث‌فرهنگی فارس محقق شود.

تقویت همکاری‌های اقتصادی و توسعه پروژه‌های منطقه‌ای در اولویت است

 محمدکاظم آل‌صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق بر اهمیت تبادل اطلاعات و گسترش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

وی حجم مبادلات تجاری دو کشور و موانع سرمایه‌گذاری را مطرح و بر ضرورت آگاهی کامل از پروژه‌ها و تسهیلات سرمایه‌گذاری تأکید کرد. او همچنین بر افزایش فعالیت‌هایی در حوزه تجارت دیجیتال و رفع مشکلات بروکراسی تأکید داشت.

آل‌صادق بر لزوم توسعه همکاری‌های مشترک در تولید، صدور خدمات فنی و مهندسی و پروژه‌های شهرک‌های صنعتی و مناطق آزاد تأکید کرد و بر اهمیت فعالیت در حوزه بازسازی عراق و تأمین نیازهای مسکن این کشور اشاره کرد.

سفیر ایران در عراق همچنین، موضوع کاهش تعرفه‌ها برای کالاهای مشترک کشورهای عضو اتحادیه عرب و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن و ساخت و ساز در عراق، از دیگر محورهای مورد بحث قرار گرفت.

در پایان، وی بر لزوم تشویق بخش خصوصی و فعال‌سازی پروژه‌های سرمایه‌گذاری، بهره‌مند شدن از فناوری‌های نوین و رفع مشکلات قانونی تأکید کردند تا بتوان در قالب سیاست‌های حسن همسایگی و منطقه‌ای، توسعه پایدار و تعاملات بهتر با کشورهای همسایه را محقق ساخت.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!