کد خبر: ۱۴۱۶۲۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
واقعیات را بگوییم؛

فارس عقب مانده است؛عقب ماندگی درحوزه تفکر مدیریتی و هم در حوزه ناتوانی در جذب اعتبارات ملی

با گذشت چند ماه از افتتاحیه مجلس یازدهم اما نمایندگان برنامه خاصی برای عملی شدن امور توسعه وجهش اقتصادی ارایه نکرده اند.
درهفته دولت و دهه فجر کارهای دولت بزرگ نمایی می شود. شاید بعضی از این افتتاحیه ها و بهره برداری ها بدون نتیجه و سرانجام مثبت در حوزه اقتصادی باشد چرا که اگر این بزرگ نمایی ها واقعیت داشته باشد باید شاهد تحولی اساسی درحوزه زیر ساخت ها واشتغال ومعیشت مردم باشیم. 
مثلاً همین داستان جلب وجذب سرمایه گذاری های خارجی که از چندین سال پیش تا کنون عنوان می شود و فارس همچنان درحوزه اقتصادی دربخش تولید مشکلات نقدینگی دارد.

همین داستان انرژی خورشیدی که بعدا معلوم شدسر پله اول ایستاده است ویا خط دوم انتقال آب به شیراز که قرار بود شهر را سیراب کند وامروز با قطعی شدید درحوزه آب درمناطق شهری مواجه ایم.

ما اگر در حوزه زیرساخت ها ضعف داریم حداقل باید جلوی روند مهاجرت ها را می گرفتیم که علاجش تاسیس دفتر مهاجر در شهر شیراز و سایر شهرهای بزرگ استان فارس بود. جمعیت شیراز باید با درنظر گرفتن زیرساخت ها افزایش پیدا کند اما بصورت فله ای جمعیت درحال افزایش است و این بدان معناست که کاری به آمارهای واقعی نداریم و هر کسی ساز خودش را می زند.

نقطه سر خط
هرگاه رییس جمهور یا معاونین و یا وزرای دولت قصد شیراز می کنند چنان استقبال و بدرقه ای از این مقام دولتی می شود و مدیران از هنرنمایی خودشان می گویند که مقامات دولتی فکر می کنند به مدینه فاضله سفر کرده اند و شاید دست بگیرشان از استان برخورداری چون فارس دراز می شود. 
اما ماهیت امر چیز دیگری است و شمار پروژه های روی زمین مانده و نبود اعتبارات دولتی از طرفی گواه این مدعاست که فارس عقب مانده است،عقب ماندگی درحوزه تفکر مدیریتی و هم در حوزه ناتوانی در جذب اعتبارات ملی. اعتباراتی که استاندار تلاشگر فارس یک تنه خطاب به مدیران در جلسات مکرر به آن اشاره دارد و مدیران را تهدید به برکناری می کند و باقی قضایا.

واقعیت این است که مدیران در استان قدرت ریسک ندارند.برخی نمایندگان هم بر سر قول قرار خود نماندند چرا که مدیران را بازخواست نمی کنند.
 پیش از انتخابات یازدهم مجلس نیروهای انقلابی که نامزد نمایندگی شدند محور گفتگوی خود با رسانه ها را ناتوانی مدیران استان تعیین کرده بودند که این نوع مدیریت نوعی فرصت سوزی برای فارس است اما حالا، نمایندگان با اشتغال به جلسات پی درپی دید و بازدید در ایام کرونا با همان مدیران در حال فرصت سوزی هستند. 
نمایندگانی که مشکلات را می دادند و اشراف اطلاعاتی به موضوعات فارس دارند اما شرکت در جلسات نمایشی وقت آنان را برای اجرا گرفته و عملا اتفاقی نمی افتد. با گذشت چند ماه از افتتاحیه مجلس یازدهم اما تاکنون نمایندگان برنامه خاصی برای عملی شدن امور توسعه وجهش اقتصادی ارایه نکرده اند. شاید این بدان معناست که چرخ توسعه آنچنان درگل گیر کرده که نمایندگان هم توان خارج کردن آنرا ندارند.

باید نیروهای عملکرا به مجلس راه می یافتند که البته باید دید درصف نامزدهای دوره یازدهم چه کسانی عملگرا و چه کسانی درعالم تئوریک دنبال توسعه طلبی بودند. آنچه در پرونده توسعه اقتصادی لحاظ شده تیترهای درشت فساد در بدنه اجرایی کشور است.درحوزه قوه قضاییه هم تنها مچگیری اتفاق افتاده و تاثیر فعالیت های این قوه بازدارنده نبوده چرا که هرکسی را در راس امور قرار دادند به فکر کلاهی از این نمد برای خودش بود.

 باید در اندیشه یک حرکت بزرگ اقتصادی منهای حوزه سیاست بود. از حوزه سیاست که متاسفانه در صدر قرار گرفته عایدی برای مردم عمل نیامده است. گاهی رییس دولت از اخبار خوش اقتصادی و ایجاد تحول می گوید و در عمل هیچ اتفاقی که نمی افتد هیچ نرخ تورم افزایش پیدا می کند. دولت در سالهای گذشته ونه خاص دولت دکتر روحانی که دولت های گذشته نیز دربی ثباتی اقتصادی وافت ارزش پول ملی کوشیده اند و این بزرگترین نقطه ضعف دولت ها درسالهای اخیر بوده که بین دو جناح سیاسی اصلاح طلب واصولگرا دست بدست شده است وحالا دولت دوازدهم را به بزرگترین بدهکار بانکی با 400هزار میلیارد تومان تبدیل نموده است. غیر از بدهی به بانک ها که محصول عملکرد صرف سیاسی دولت هاست ، تعهدات دولت ها نیز به عنوان میراث به دولت های آتی منتقل می شود آنچه به عنوان ساخت مسکن ویا زیر ساخت ها تعهد می شود وعملی نشده ونخواهد شد.

 باید دید با روند فعلی اداره کشور می توان این دیدگاه را تغییر داد وبا گفتن انشالله همه چیز درست شودو به آینده امیدوار باشیم ؟دراین هفته واین ماه عزیز می توان بی پرده تربا دولتی ها که نبض اقتصاد را بدست گرفته وبه بیراهه رفته اند درقالب امر به معروف سخن گفت ، انتظار است دولتی ها امور را به سامان برسانند وگشایشی درکار مردم ایجاد کنند چراکه تولید مستضعف در فلسفه انقلاب اسلامی جایگاهی نداشته است. 
 
فرزاد وثوقی روزنامه نگار

 

 

نظرات بینندگان