کد خبر: ۱۴۷۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
جمعه‌های مهدوی «شیرازه»؛

شاخص مدیران مهدوی چیست؟

جمعه‌های مهدوی در راستای ارتقا سطح آگاهی عموم جامعه نسبت به امام زمان(عج) در «پایگاه تحلیلی خبری شیرازه» هر هفته روز آدینه منتشر خواهد شد.

به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه، جمعه های مهدوی در راستای ارتقا سطح آگاهی عموم جامعه نسبت به امام زمان (عج) در «پایگاه تحلیلی خبری شیرازه» هر هفته روز آدینه منتشر خواهدشد.

حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین حدائق کارشناس علوم مذهبی و قائم مقام بنیاد مهدی موعود (ع) استان فارس در یادداشتی اختصاصی به تشریح ویژگی مدیران مهدوی پرداخت و نوشت:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

در نوشتار گذشته گفتیم که بر طبق آیه شریفه ۴۱ سوره حج، خداوند چهار اقدام اولیه یک مدیر شایسته مهدوی را اولاً اقامه صلاه و برپا داشتن نماز دوم پرداخت زکات و دستگیری از ضعفا سوم امر به نیکی ها چهارم نهی از بدی ها در جامعه بیان فرمود.

بیشتر بخوانید:
اما یکی دیگر از آیات سیاسی و راه گشای قرآن در این ایام پر التهاب انتخابات آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده می باشد که در مطلع بحث بیان شد آیه ای که از آیات مهدوی قرآن بوده و به آیه ایرانیان در قرآن نیز از آن یاد می شود بعد از نزول این آیه شریفه پیامبر اکرم (ص) دست به شانه سلمان زده و فرمود سلمان و قوم او(ایرانی ها)می باشند؛ در احادیث دیگری نیز یکی از مصادیق و افراد آیه شریفه مذکور را منتظرین امام زمان (عج) در عصر غیبت یاد کرده اند که جمع بین احادیث می‌تواند بیانگر و روشن کننده این سِرّ و رمز باشد که شاید مراد ایرانیانِ منتظرِ امام زمان (عج) می باشد.

خدای متعال به کسانی که ایمان آوردند، می‌فرماید: ای گروهی که ایمان آورده اید هرکه از شما که از دین خود مرتد شود به زودی خدا قومی را برمی‌انگیزد که آنها را بسیار دوست داشته و آنها نیز خداوند را دوست می دارند، نسبت به مومنین متواضع و رئوف بوده و در برابر کافران سَرافراز و مقتدرند در راه خداوند اهل جهاد و تلاش‌ند و از نکوهش و سرزنش ملامت کنندگان هراسی ندارند این فضل خداست که به هر که بخواهد اعطا می کند.

رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) می‌فرمایند: اگر چنانچه بخواهیم جسارت کنیم و عرض بکنیم ملاک انقلابی بودن در این مجموعه‌ها چیست، بنده به نظرم می‌رسد ملاک انقلابی بودن، تقوا است، شجاعت است، بصیرت است، صراحت است، نترسیدن از «لَومَةَ لآئِم» است؛ اینها ملاک انقلابی بودن است. اگر چنانچه ما تقوا داشته باشیم، شجاعت لازم را هم داشته باشیم، صراحت لازم را هم -[البتّه‌] در جایی که صراحت لازم است؛ آنجایی که تَکنیه لازم است، نه؛ آنجا صراحت مضر است- داشته باشیم، اگر توانستیم اینها را انجام بدهیم [انقلابی هستیم‌].

وی در بخش دیگر اذعان دارند: شناخت درست از دشمن داشته باشیم. دشمن یک جبهه است؛ دشمن یک فرد که نیست، یک دولت خاص که نیست، یک جبهه است؛ ما باید این جبهه را بشناسیم و ببینیم چه کسی وابسته‌ی به این جبهه است و از کجا این جبهه، جوری حرکت می‌کند که می‌تواند ما را نسبت به خودش مشتبه کند، جبهه‌ی دشمن را بشناسیم، شیوه‌های دشمنی را هم بشناسیم.

مقام معظم رهبری ادامه می‌دهند: بدانیم [دشمن‌] چه جوری دشمنی می‌کند. گاهی هست که دشمن وارد می‌شود، یک کاری را شروع می‌کند به قصد یک هدف خباثت‌آمیز و ما درست نمی‌دانیم آن هدف چیست؛ ظاهر کار را نگاه می‌کنیم می‌بینیم کار خوبی است و از آن استقبال می‌کنیم؛ درحالی‌که او دارد آن هدف [خودش‌] را دنبال می‌کند. داشته‌ایم؛ از این قبیل در کشور داشته‌ایم و داریم مواردی را که آنها یک کاری را شروع کردند با یک هدفی، ما هم ظواهر کار را نگاه کردیم گفتیم عجب! خب اینکه کار خوبی است، اینکه اشکالی ندارد؛ درحالی‌که اگر بصیرت داشته باشیم، اگر اهداف دشمن را بشناسیم، این‌جوری گول نمیخوریم. (بیانات در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری_۱۳۹۵/۰۳/۰۶)

چند نکته:

اولاً چند نکته نسبت به آیه عرض کرده سپس به ویژگی‌هایی که خدا برای بهترین بندگان خود بیان می کند می پردازیم:

۱_مؤمن بايد به فكر عاقبت خود باشد، چه بسا مؤمنانى كه مرتدّ شوند. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ»

۲_كفر يا ارتداد گروهى از مؤمنان، به راه خدا ضربه نمى‌زند. فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ‌ ...

۳_اسلام رو به گسترش است، تنها به ريزش‌ها نگاه نكنيم به رويش‌ها نيز نگاه كنيم. مَنْ يَرْتَدَّ ... يَأْتِي اللَّهُ‌

۴_در آينده ای نه چندان دور، پرچم اسلام را كسانى بدست خواهند گرفت كه عاشق خدا و مجاهد و با صلابت باشند. يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ‌ ... أَعِزَّةٍ

شاخصه های مدیر اصلح:

همان‌گونه که عرض شد خدای متعال شاخص و خط کشی هایی را در قرآن برای انتخاب اصلح برای همه بندگان بیان کرده که در این بخش به بیان چند مورد دیگر از آنها می پردازیم:

۱_ محبوب خدا

آنچه به عنوان اولین ویژگی در این بخش مطابق با آیه شریفه بایستی بیان کرد این است که خدای متعال میفرماید مدیر لایق و شایسته، محبوب درگاه الهی است چنانچه بخواهیم با تفسیر آیه به آیه قرآن که یکی از شیوه های تفسیر قرآن است مفهوم این کلام الهی را استخراج کنیم با تحقیق اندکی در سایر آیات در می یابیم که خداوند متعال اهل مقاومت در برابر بیگانگان (صف۴) (ان الله یحب الذین یقاتلون فی سبیله)؛ اهل عدل و داد (حجرات۹) (ان الله یحب المقسطین)؛ نیکوکاران (بقره۱۹۵) (ان الله یحب المحسنین)؛ اهل تقوا (فان الله یحب المتقین) (آل عمران ۷۶)؛ عذرخواهان و دست پاکان (بقره۲۲۲) (ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین)؛ اهل توکل (ان الله یحب المتوکلین) (ال عمران۱۵۹) را دوست می‌دارد.

اینک باید تطبیق داد ویژگی‌های فوق را با شخصیت‌هایی که برای انتخاب پیش روی ما قرار دارند.


ادامه دارد.....

انتهای پیام/ح/ر
نظرات بینندگان