گزارش شیرازه از صحن علنی شورا:
ساختمانهای لوکس شهرک برف فروشان،نمونه هایی از متروپل آبادان/ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر شیراز کم نیست
خواست خدایی افزود: مشابه این ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر شیراز کم نیست نمونه آن ساختمانهای لوکس شهرک برف فروشان در بلوار حسینی هاشمی است که بهجهت قرارگیری در خط گسل زلزله هر لحظه در معرض بزرگترین فاجعهها است
به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، افسانه خواست خدایی رئیس کمیسیون نامگذاری شورای ششم عصر امروز ۸ خرداد ماه در شصت و دومین جلسه علنی شورای شهر شیراز در نطق پیش از دستوری اظهار کرد: امروز حدود ۲۰ سال است که از زمان صدور مجوز اولیه هتل آسمان میگذرد، هتلی که پایه و بنیادش بر اساس تخلف و چالش بنا شد، هتلی که سرمایهگذار آن معتقد است که با امضای همه مسئولان وقت مجوزات لازم مجموعه را با این ارتفاع و شرایط را گرفته است و در نهایت این مجوزهای شهرداری بود که هتل آسمان را بر پا کرد.
وی ادامه داد: امروز حادثه متروپل زنگ خطری برای مدیران شهری بهجهت عدم رعایت استانداردها در ساخت و ساز و ضرورت هوشیاری همه مسئولان است، هتلی که پساز آتشسوزی هر لحظه در معرض فروریختن است، آسمانخراشی که به دلیل مخدوش کردن جلوههای بصری غرب ارگ کریمخان زند هیچ جایگاهی در بین گردشگران نخواهد داشت، کسانی که برخلاف ضوابط و چارچوب اقدام به صدور مجوز نموده و با زیر پا گذاشتن حفظ حریم آثار تاریخی در برابر این نوع تخلفات اغماض کردند، مسئولانی که چشم خود را در مقابل عدم مقاومسازی، افزایش ارتفاع غیرمجاز، آسیبپذیری و در معرض آتشسوزی قرار گرفتن، بستهاند قطعا باید به مردم پاسخگو باشند.
خواست خدایی افزود: مشابه این ساخت و سازهای غیرمجاز در شهر شیراز کم نیست نمونه آن ساختمانهای لوکس شهرک برف فروشان در بلوار حسینی هاشمی است که بهجهت قرارگیری در خط گسل زلزله هر لحظه در معرض بزرگترین فاجعهها است امروز شهرداری باید به جدیت جلو اینگونه تخلفات را بگیرد و انگیزه مالی را با حفظ جان شهروندان معامله ننمایند.
رئیس کمیسیون نامگذاری شورای ششم اظهار داشت: علاوه بر آن امروز در اداره کل حقوقی شهرداری شیراز پرونده هایی تحت رسیدگی است که مشکلات شهرداری در این پرونده ها هزاران میلیارد آسیب مالی به شهرداری تحمیل می کند، پرونده هایی نظیر بالن های داغ، هتل آسمان و سوفلی که همگی تدبیر شهرداری در انعقاد عاقلانه قراردادهای حقوقی، پرورش نیروهای متخصص جهت دفاع از پرونده ها، اصلاح و احیاء چارت سازمانی اداره کل حقوقی را می طلبد.
وی افزود: برادر انقلابی، ایجاد انگیزه و خدمت صادقانه در مناطق جهت خدمتگذاری هر چه بهتر به مردم مستلزم نگاه همهجانبه به مشکلات در مناطق شهرداری است و در عمده سخنان مقاممعظم رهبری مدظلهالعالی بهکرات مسئله جوانگرایی و اتکا به توان جوانان متخصص و نخبه کشور تاکید شده است، لذا وقت آن رسیده که به مدیران جوان انقلابی که در مجموعه شهرداری شاغل هستند اعتماد کنید و موجبات بدبینی و ایجاد روحیه یأس و ناامیدی بین نخبگان شاغل در شهرداری را از بین ببرید.
خواست خدایی در ادامه اظهارکرد: استفاده از توان و ظرفیت بانوان نخبه و متخصص شهرداری در پستهای مدیریتی را نیز در نظر بگیرید. ضمن اینکه در خصوص لیست منتشر شده جهت تبدیل وضعیت استخدامی از شهرداری محترم تقاضا می شود توضیحات لازم جهت در اولویت قرارگرفتن این افراد را به شورا ارائه دهند.
متروپل زنگ خطری برای نظارت بر ساختمانسازی باشد
مهدی طاهری رئیس شورای شهر شیراز نیز در صحن علنی شورای شهر شیراز ضمن تسلیت به مردم داغدار آبادان درباره این حادثه اظهار کرد: آبادان همیشه پارهای از ایران و از تن ما بوده، هست و خواهد بود.
وی خطاب به مردم آبادان گفت: هر بار با اندوه شما گریستهایم و آرزوی روزی را داشتهایم و داریم که شادی دوباره به شهر مقاوم، خون گرم و محفل صمیمی شما رجعت کند و در خانه تکتک مردم این شهر ساکن شود.
طاهری عنوان کرد: حادثه دلخراش ریزش ساختمان متروپل آبادان و درگذشت و جراحت جمعی از هموطنان، موجب تأثر و تأسف بسیار شد و قلوب مردم ایران اسلامی و مردم فهیم شیراز مقدس را داغدار کرد.
رئیس شورای شهر شیراز ضمن بیان تسلیت به دلیل جان باختن تعدادی از مردم آبادان و حضور امدادگران از دیگر نقاط ایران در این منطقه افزود: از تلاش همه امدادگران، آتشنشانان و واحدهای پزشکی، انتظامی و نظامی که به مدیریت این حادثه و خدمت به آسیبدیدگان شتافتند، تشکر میکنم و امیدوارم این واقعه تلخ، زنگ خطری برای برنامهریزی مجدانه در جهت رفع این معضل بسیار بزرگ و جلوگیری از اقدامات غیرکارشناسی در پروژههای ساختمانسازی محسوب شود.
در ساختار سازمان فاوا بازنگری جدی شود
مهدی نصیری، عضو شورای شهر شیراز نیز در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: پرداختن به مفهوم شهرسازی از دیدگاه شهرهوشمند افزایش کیفیت شهری، حفظ منابع و انرژی برای نسلهای آینده را در بر دارد و هدف شهر هوشمند ارائه خدمات بهتر به شهروندان با استفاده از انرژی کمتر است.
وی افزود: هوشمندسازی با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش بهرهوری، کمک به رشد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را به ارمغان میآورد در بخش عمومی با سرمایهگذاری بخش خصوصی میتوان اقتصاد هوشمند و درنتیجه کارآفرینی را ایجاد کرد. دسترسی شهروندان به امکانات و خدمات عمومی و بخشی از امکانات خصوصی با زیرساختهای هوشمندسازی میسر است.
نصیری اضافه کرد: همچنین باتوجه به کمبود منابع با ایجاد بستر هوشمندسازی کسب و کارهای جدید ایجاد میشود و رویکرد جهانی برای پیشرفت پایدار سبب شده کسب و کارهای جدید ایجاد شود.
عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه براساس آمار شهرنشینی در ایران اکنون تقریبا ۷۵ درصد است، عنوان کرد: قرار گرفتن شرکتهای فعال فناوری اطلاعات و ارتباطات در صدر ارزشمندترین شرکتهای دنیا گواه این است که وابستگی مدیریت شهری به هوشمندسازی روز به روز بیشتر میشود.
وی با بیان اینکه معیارهای میزان هوشمندی شامل حکمرانی هوشمند، شهر الکترونیک، شهروند هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل ونقل هوشمند و ... است، تصریح کرد: در هر معیار یک معاونت، سازمان یا اداره در شهرداری وجود دارد که نیاز است توجه جدی به موضوع هوشمندسازی داشته باشند همچنین توجه به ایجاد در آمد پایدار از کسب و کارهای جدید نیاز به زیرساخت مناسب هوشمندسازی دارد.
نصیری عنوان کرد: باتوجه به ضرورتهای اشاره شده وجود یک سازمان قوی به عنوان سازمان همکار تمام بخشهای شهرداری ضرورتی اجتناب ناپذیر است که چالشهای هر بخش را احصا، راهکار مرتبط با آن را با کمک هوشمندسازی ارائه و درنهایت با ارائه روشهای نوآورانه در راستای برطرف کردن چالشها تلاش کند اکنون سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان سازمانی که در سابق اداره انفورماتیک نامیده میشده، متولی این کار بوده است از شهردار تقاضا میشود برای افزایش سرعت و دقت در هوشمندسازی در ساختار سازمان فاوا بازنگری جدی شود.
وی بیان کرد: ایجاد و اصلاح فرآیندهای مرتبط با هوشمندسازی در کنار اصلاح ساختار یک ضرورت است و عدم توجه به آنها آیندهای برای کلان شهر مقدس شیراز شاید متصور بود
عدالتمحوری در اشتغالزایی
سید ابراهیم حسینی، عضو دیگر شورا نیز در نطق پیش از دستور خود خواستار عدالتمحوری در اشتغالزایی شد و اظهار داشت: با وجود سیل جوانان بیکار، برخی به دنبال جذب الگوهای خاص و اشخاص با ژن خوب هستیم، آیا این نمک پاشیدن بر زخم مردم نیست؟ آیا نباید به مردم حق داد که بایت این مسائل از ما عصبانی باشند؟
وی با بیان اینکه ما معتقدیم زمانیکه کسی وارد این شهر مقدس میشود از نشاط اجتماعی، رفاه عمومی، عدالت در توزیع فرصت ها و امکانات ، از رفتار مسئولین، رضایتمندی مردم ،از امید به آینده مردم مخصوصا جوانان باید احساس نماید که وارد سومین حرم اهل بیت "ع" گردیده است، عنوان کرد:فراموش نکنیم که همه جای شیراز سومین حرم است، باید به فکر آبادانی و پیشرفت تمام بخشهای شهر شیراز با محوریت حرم احمدبن موسی "ع" باشیم. برکت وجودی حرم در همه نقشهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مردم می بایست محسوس باشد که متاسفانه در حال حاضر چنین نمیباشد.
انتهای پیام/س
نظرات بینندگان