کد خبر: ۱۵۴۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۱
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی:

دانشگاه حامی شرکت‌های دانش بنیان باشد

قادری با بیان اینکه قانون تاسیس و حمایت از شرکت های دانش بنیان را مصوب کردیم،گفت: بر اساس این قانون دانشگاه ها می توانند از شرکتهای دانش بنیان حمایت کنند.
به گزارش سرویس اجتماعی شیرازه، جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در نشست هم اندیشی شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی تصریح کرد: حمایت های دانشگاه می تواند به این صورت باشد که فرمول ها و دانش فنی تولید شده را به راحتی واگذار و این فرصت را فراهم کنند که مجموعه های علمی و تخصصی با کمک دانشگاه ها بتوانند در توسعه فناوری ها کمک کنند.

وی افزود: قانون جهش تولید دانش بنیان یکی از کارهای زیربنایی و اساسی مجلس شورای اسلامی بود که کمتر از یک ماه گذشته ابلاغ شد؛ کمیسیون اصلی آن آموزش و کمیسیون فرعی جهش تولید بود که ما کمک کردیم که این طرح کامل شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: با بیان اینکه در قانون مذکور بحث واگذاری زمین و تسهیلات، ورودشان به بازار سرمایه، وثایق یا بحث خرید محصولات به صورت ترک تشریفات مناقصه در نظر گرفته شده است.  

قادری با بیان اینکه طرح تامین مالی تولید و زیرساخت ها در کمیسیون جهش تولید در حال بررسی است، ابراز کرد: در هفته آینده اعضای کمیسیون جهش تولید در سفر به شیراز با حضور فعالان اقتصادی و متولیان خصوصا شرکت های دانش بنیان مسائل و موضوعات قانونی طرح را بررسی خواهند کرد.

وی به تلاش در زمینه اصلاح اساسنامه صندوق توسعه ملی گریزی زد و اظهار کرد: در کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون اقتصادی این طرح ها دنبال و تلاش می شود گیرها و موانعی که در تامین مالی شرکت های دانش بنیان و واحدهای کوچک مقیاس و متوسط مقیاس وجود دارد، برطرف کنیم.

به گفته این استاد دانشگاه؛ در قوانین اصلاح ساختار نظام بانکی و یا ساختار نظام بازار سرمایه تلاش مجلس شورای اسلامی در حمایت از شرکت های دانش بنیان است.

به بیان این نماینده مجلس اعتقاد بر این است که شرکت های دانش بنیان، می توانند فاصله و شکاف تکنولوژی بین ما و کشورهای پیشرفته را برطرف کنند.

قادری با اشاره به اینکه امسال جزو معدود سال هایی است که فقط یک بخش از رشد اقتصادی بنا هست از محل افزایش بهره وری تامین شود، افزود: در حقیقت مجموعه ای که می تواند در افزایش بهره وری کمک کنند شرکت های دانش بنیان است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک طرح تحت عنوان طرح جهش تولید کشاورزی و رفع موانع بخش کشاورزی در مجلس مصوب شده است، ابراز کرد: این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است، امیدواریم اشکالات برطرف شود و بتواند به عنوان یک قانون ابلاغ شود.

به گفته وی در این طرح موارد مختلفی از جمله حمایتی که باید از شرکت های دانش بنیان بشود و ساختار بخش کشاورزی دیده شده است.

همه دستگاه ها و مدیران نسبت به حل مشکلات شرکت های دانش بنیان همکاری کنند

ابراهیم عزیزی دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در این نشست گفت: باید از شرکت هایی که با ایده خوب و با انگیزه در حوزه امنیت غذایی فعالیت دارند، حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه استقلال آزادی و جمهوری اسلامی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در مکتب امام است و به طور قطع به یقین یکی از مسائل مهم استقلال اقتصادی است، افزود: کشوری که برای تامین امنیت غذایی خود نیازمند به خارج از مرزهای جغرافیایی و بیگانگان شود نمی تواند به همه اهداف و آرمان ها برسد.

عزیزی به مشکلات شرکت های دانش بنیان نیز گریزی زد و ابراز کرد: عدم تامین منابع مالی و صدور مجوز ها و نداشتن مکان مناسب، عدم بهره گیری از محصولات تولیدی این شرکت ها مثل هیدروپونیک ها و امکان صادرات محصولات از اهم موارد است.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه همه دستگاه ها و مدیران باید نسبت به حل مشکلات شرکت های دانش بنیان و مجموعه پارک علم و فناوری همکاری کنند، اظهار کرد: عدم وجود اختیارات و انگیزه لازم در بین مدیران برای کمک به شرکت ها موضوع بسیار مهمی است که باید رفع شود.

وی با بیان اینکه فرهنگ سازی برای حمایت از مبحث دانش بنیان لازم است، ابراز کرد: باید برای تولیدات دانش بنیان به طور مثال ماشین آلات استاندارد هایی لحاظ کرد زیرا به نظر می آید کاربردی است. 

ابراهیم عزیزی با یادآوری ظرفیت های موجود برای حل مسائل و مشکلات شرکت های دانش بنیان اضافه کرد: این وظیفه همه است تا برای حل مشکلات شرکت های دانش بنیان تسهیلگری کنند.

کشاورزی در فارس یک موضوع پایه‌ای است 

دیگر نماینده مردم شهرستان های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: کشاورزی در استان فارس یک موضوع پایه و ریشه ای است از این رو تعداد شرکت های دانش بنیان نباید به این میزان باشد.

روح الله نجابت خاطرنشان کرد: شرکت‌های دیگری نیز در حوزه دانش بنیان هستند اما کمتر رغبت به حضور در این عرصه دارند که این موضوع باید بررسی شود. 

نجابت، با تاکید بر اینکه باید مسیر حرکت را در جهت تقویت شرکت های دانش بنیان مشخص کرد، افزود: باید با یک برنامه ریزی به سراغ شرکت ها رفت؛ همانند کارگروه رفع موانع و کارگروه سرمایه گذاری، یک کارگروه خاص شرکت های دانش بنیان باید در استان تشکیل شود.


انتهای پیام/س

نظرات بینندگان