کد خبر: ۱۵۵۶۴۵
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۸ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱
مسجد نصیرالملک یکی از مساجد طراز انقلاب اسلامی؛

حمایت ۴ میلیاردی موقوفه نصیرالملک از ۱۰۳ هیئت و موکب در عزاداری حضرت اباعبدالله حسین (ع)

طهماسبی با اشاره به حمایت و پشتیبانی موقوفه غیرمتصرفی نصیر الملک از هیئات عزاداری حضرت اباعبدالله حسین (ع) عنوان کرد: این موقوفه اقلام مورد نیاز ۱۰۳ هیئت، مسجد، حسینیه، اتباع متبرکه و موکب در شیراز را تهیه و توزیع کرده است که ارزش ریالی این حمایت ها ۴۰ میلیارد ریال بوده است.
به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه، امروزه، جامعه اسلامی ما همانند دیگر جوامع، از ویژگی‌ها و کارکردهای حقيقي مسجد در صدر اسلام فاصله دارد که براي رسيدن به الگوي مسجد طراز اسلامی نياز به کم کردن اين فاصله‌ها داريم، مسجد طراز اسلامی عهده‌دار نقشهاي مهمي در زمينه عبادي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي و نظامي و... است. برای تبیین جايگاه و شاخصه‌های مسجد طراز اسلامي بايد بازگشتي به صدر اسلام داشت و بررسي کرد که در آن زمان هدف از تشکيل بناي «مسجد» چه بوده و نيات و خواسته‌‌هاي پيامبر(ص) در مورد مسجد چيست؛ زیرا مشخص کردن کارکرد مسجد در صدر اسلام مي‌تواند بهترين الگو در تهيه و تدوين مسجد جامع طراز اسلامي باشد.
حمایت ۴ میلیاردی موقوفه نصیرالملک  از ۱۰۳ هیئت و موکب در عزاداری حضرت اباعبدالله حسین (ع)

 با الگوبرداری از مساجد صدر اسلام می‌توان به مسجد طراز اسلامی در جامعه کنونی دست یافت. یکی از این کارکردها توجه بل مسائل فرهنگی، مذهبی، مناسبتهای دینی، مسائل سیاسی و حتی اقتصادی افرادی است که در اطراف آن مسجد زندگی میکنند.

این رویکرد در مساجد سنتی و قدیمی تری که در گذشته توسط خیران و واقفین ساخته شده همواره مورد توجه قرار گرفته است، به گونه ای که برخی از این خیرین و واقفین برای اداره شدن بهتر برنامه های مسجد محور، تمهیداتی را اندیشیده اند تا در سالهای پس از حیات خودش ان اینگونه فعالیتها به دست فراموشی سپرده نشود.

مسجد نصیرالملک که در سال ۱۳۰۹ توسط حاج حسن علی نصیرالملک در شهر شیراز ساخته شد نمونه بارزی از مساجد طراز انقلاب اسلامی است که هنوز پس از سالها با انجام فعالیتهای فرهنگی و حمایت از هیئات مذهبی و موکب های عزاداری اباعبدالله حسین (ع) توانسته به نیت اصلی بانی خود که همواره انجام امور خیریه است دست یابد.

در این راستا علی طهماسبی، مدیر موقوفه نصیرالملک با بیان اینکه حاج حسن علی نصیرالملک در سال ۱۳۰۹ مسجد نصیرالملک را در کنار حرم سید الحرمین (ع) معروف به امامزاده زنجیری احداث کرد که ساخت آن ۱۲ سال طول کشیده است، گفت: هزینه، مرمت و نگهداری این مسجد و امامزاده و برگزاری مراسم تعزیه خوانی، عزاداری و روضه خوانی حضرت سید الشهدا در ماه های محرم و صفر از پنج هزار هکتار اراضی آن مرحوم در چهار منطقه بیضا، تنگ سعدی، سیاخ‌ دارنگون و فسا تامین می شود.

وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی موقوفه غیرمتصرفی نصیر الملک از هیئات عزاداری حضرت اباعبدالله حسین (ع) عنوان کرد: این موقوفه اقلام مورد نیاز ۱۰۳ هیئت، مسجد، حسینیه، اتباع متبرکه و موکب در شیراز را تهیه و توزیع کرده است که ارزش ریالی این حمایت ها ۴۰ میلیارد ریال بوده است.

طهماسبی با بیان اینکه آقای محمود قوام تولیت این موقوفه را به عهده دارد، ادامه داد: نسبت تقسیم سهام بر اساس نیت واقف ۱۶ سهم است که ۱۲ سهم آن برای عزاداری امام حسین (ع)، ۲ سهم آن برای نگهداری از مسجد و ۲ سهم دیگر برای نگهداری از امامزاده درنظر گرفته شده است.

مدیر موقوفه نصیرالملک با اشاره به برپایی پنج موکب حسینی از موقوفه غیرمتصرفی نصیرالملک در شهر شیراز افزود: موکب کنار پارکینگ حرم شاهچراغ (ع)، موکب شهید اسکندری در گلزار، موکب سهل آباد، موکب قرآن و عترت در دروازه سعدی و موکب بچه های انقلاب در پل معالی آباد، موکب هایی هستند که مستقیما با حمایت موقوفه نصیرالملک اداره می شوند.

طهماسبی با اشاره به سفر پیاده روی اربعین و باز شدن مرزهای عراق بعد از دو سال شیوع بیماری کرونا خبر داد: موقوفه غیرتصرفی نصیرالملک امسال موکب اربعین را در کشور عراق برپا خواهد کرد و میزبان زائران حسینی (ع) در شهر کربلا خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تا دو سال قبل فقط حمایت از عزاداری در دهه اول محرم در دستور کارا قرار داشت که سال قبل دهه آخر صفر را نیز به آن اضافه شد اما امسال از ابتدای محرم تا پایان صفر در دستور کار قرار گرفته است.

طهماسبی در پایان با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ هزار غذا در دهه نخست محرم توسط این موقوفه تهیه و توزیع شد، تصریح کرد: همچنین ۴۰۰ هزار لیوان چایی و اقلام مورد نیاز برای تهیه چایی، قهوه و شربت تهیه و در اختیار موکب ها و هیئات گذاشته شد.

انتهای پیام/س

نظرات بینندگان