کد خبر: ۱۶۲۴۸۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۳ - ۳۰ دی ۱۴۰۲

منابع آبی که در بیرم ته کشید و فریادی که شنیده نشد

زخمی که امروز در بیرم به‌عنوان بحران آب نمود پیدا کرده میراث دو دهه بی‌تدبیری و عزم جدی در ۶ بخش تشنه‌کام جنوب استان فارس است، با آنکه همه نشانه‌ها حکایت از وقوع چنین بحرانی برای آن منطقه به‌ویژه در بیرم و تبدیل آن به غیزانیه فارس داشت؛ اما ظاهراً متولیان اعتقادی به علاج واقعه قبل از وقوع نداشته که اگر داشتند امروز آب در بیرم در گیرودار اعتبار و زمان رو به خشکی نمی‌گذاشت.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، آنچه که این روزها در بیرم به‌عنوان بحران آب قد علم کرده است نتیجه سهل‌انگاری و بی‌تدبیری‌هایی است که بیش از دو دهه ادامه داشته، پرونده آبرسانی به بیرم قصه دیروز و امروز نیست، این رنج نزدیک به ۲۰ سال است که بر زندگی مردمان این شهر جنوبی خیمه زده است.

بیرم این شهر جنوبی استان فارس با جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار نفر، اسیر وعده‌هاست، در ادوار مختلف دولت‌ها و مجلس حکایت بی کیفیتی آب شرب و افت فشار این آب مطرح شد؛ اما سطح عملکردها از دادن وعده، پاس‌کاری، بهانه‌هایی همچون کمبود اعتبار، گیرودار انتقال آب از سد سلمان و دریا فراتر نرفته است.

باید مسئله بحران آب در بیرم را گوشزد کرد تا مسئولین باتدبیر و دوراندیشی جلوی بحرانی که امروز قد علم کرده است را بگیرند؛ اما گویا عزم مسئولین برای زدودن این بحران جدی نبود که اگر عزم‌ها جدی بود امروز بیرم یک هفته بدون آب را سپری نمی‌کرد!

منابع آبی که در بیرم ته کشید و فریادی که شنیده نشد

با روی کار آمدن دولت سیزدهم همچنان مطالبه‌گری و پیگیری برای پایان‌دادن به دو دهه بی‌آبی بیرم ادامه یافت، دولت سیزدهم با رویکرد خود در آبرسانی به خوزستان توانست به یک رنج کهنه پایان دهد و همان روزها بود که نور امیدی در دل مردمان بیرم روشن شد که شاید بالاخره در این دولت رنج بی‌آبی بیرم به پایان رسد، اما در ظاهر امر تا کنون سرعت عمل به وعده آبرسانی به بیرم با حرکتی لاک‌پشت گونه همراه است.

۶۰ متر لوله پیدا نمی‌شود؟
حسین‌زاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم در مجلس شورای اسلامی تلاش‌های بسیاری برای رفع این معضل حوزه انتخابیه خود در سطح کلان انجام داده و بارها از وضعیت آبرسانی به بیرم و پایین‌بودن کیفیت آب در این منطقه انتقاد کرد، او با بُردن یک بطری آب از وضعیت واقعی شهر بیرم به مجلس در نطق علنی خود در مجلس از پایین‌بودن کیفیت آب که سبب وقوع بیماری‌های سرطانی برای مردمان این خطه شده است گلایه کرد و چنین گفت که آیا در این کشور ۶۰ متر لوله پیدا نمی‌شود تا به رنج بی‌آبی در بیرم پایان دهد؟

 بحران محسوس و عزمی که جدی نبود
امروز که بحران آب در بیرم قد علم کرده و علاوه بر کیفیت آب، کمیت آن نیز زیر سؤال رفته و چهار چاه آبرسانی این شهر خشک شده است باید این سؤال را از مسئولان و متولیان امر پرسید که آیا وقوع این بحران برای بیرم قابل‌پیش‌بینی و محتمل نبود؟ چگونه باوجودآنکه همه نشانه‌ها حکایت از اتفاق‌افتادن قریب‌الوقوع این بحران را می‌داد هیچ عزم جدی از سوی مسئولین برای جلوگیری از این بحران مشاهده نشد؟ چرا مسئولین قبل از وقوع واقعه به فکر علاج نبوده‌اند؟

حقیقت آن است که بحران آب در بیرم جدی گرفته نشد چه آن روز که آمار بیماری‌های گوارشی و سرطانی بر اثر مصرف آب پُر نیترات در بیرم بالا رفت و چه امروز که شهر یک هفته بدون قطره‌ای آب در حال سپری‌کردن روزگار است، مسئولین از راهکارهای خود برای رفع بحران بیرم گفتند، راهکارهایی که کوتاه‌مدتش حفر چاه و تعبیه آب‌شیرین‌کن بوده و میان‌مدتِ تحقق‌نیافته‌اش انتقال آب از سد سلمان و بلندمدتِ نیامده‌اش انتقال آب از خلیج‌فارس.

راهکار کوتاه‌مدت این روزها دیگر جوابگو نیست؛ چراکه چهار حلقه چاه آبرسانی در بیرم خشک شده است و حفر چاه جدید بیش از دو هفته به طول خواهد انجامید، آب‌شیرین‌کن‌ها نیز حکایت تلخی دارند که برای برخی از آن که توسط بخش خصوصی است مردم باید پول بپردازند و آنکه توسط دولت تهیه شده است گاهی درست و گاهی خراب است!

انتقال آب از سد سلمان فارسی و دریای خلیج‌فارس نیز به گفته مسئولین گرفتار پیچ‌وخم اعتبارات است، اعتباراتی که پس از ۲۰ سال هنوز تأمین نشده است!

وزیر قول داده است

محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در این مورد اظهار داشت: ما مشکل آبرسانی به بیرم را پیگیری می‌کنیم، در حال حاضر امکان اینکه شخصأ به بیرم سفر کنم میسر نیست؛ اما مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس را موظف کردیم که در بیرم حضور پیدا کند.

وی افزود: برای حل مشکل آب بیرم ۲ راهکار کوتاه‌مدت و میان‌مدت را داریم، راهکار کوتاه‌مدت تعبیه آب‌شیرین‌کن‌ها است که مقرر شد مابه‌التفاوت هزینه‌ای که بخش خصوصی در تعبیه آب‌شیرین‌کن‌ها انجام داده است توسط وزارت نیرو تقبل شود تا بار پرداخت هزینه مالی از دوش مردم برداشته شود، برای راهکار میان‌مدت هم انتقال آب از دریای خلیج‌فارس به بیرم و دیگر بخش‌های بی آب جنوب فارس را مدنظر داریم که باید اعتبارات لازم تأمین شود.

به گزارش شیرازه، بحران آب همچنان در شهر بیرم جدی است و راهکاری مانند آبرسانی به‌وسیله تانکر به بیرم چندان گره از مشکلات مردمی که آب نیاز اصلی زندگی‌شان است باز نمی‌کند، پایان‌دادن به این بحران یک عزم جدی می‌طلبد تا رنج غیزانیه دوم کم شود.


انتهای خبر/

منبع: فارس
نظرات بینندگان