عملیات " بر" دهی در سطح باغات انجیر شهرستان نی ریز پایان یافت
به گزارش شیرازه؛ به نقل از پایگاه خبری نبض نی ریز
داریوش طهماسبی بامدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز در گفتگو با
خبرنگار ما بیان کرد: همه ساله با قرارسیدن فصل تابستان ، عملیات گرده
افشانی در باغات انجیر توسط باغداران و با استفاده از میوههای " بر"
انجیر ، با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی در سطح هشت هزار هکتار از
باغات انجیر دیم شهرستان نی ریز انجام می گیرد .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز، با اشاره به اهمیت توجه در عملیات " بر " دهی گفت : گردهافشانی براساس استانداردهای خاص نسبت به سن درختان با مشاوره کارشناسان صورت میگیرد و به لحاظ فنی، زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به ۹ تا ۱۳ میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است .
داریوش طهماسبی افزود : باروری انجیر خوراکی با گردهافشانی و انتقال گرده از پرچم میوههای درخت انجیر "بر" با زنبور گردهافشان بنام " بلاستوفاگا " به سطح کلاله گلهای خامه بلند در میوه خوراکی انجام میشود.
وی
با اشاره به اهمیت درختان انجیر نی ریز نسبت به سالهای گذشته گفت :
پیشینه " بر " دادن در شهرستان نی ریز به سالهای دور باز میگردد و درختان
کهن انجیر نی ریز میراث چندصدساله مردم این شهرستان است و بیش از 35 درصد
امرار و معاش مردم نیز از طریق باغداری انجیر تامین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز ، انواع ارقام این محصول را دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، قاسمی، دانهسبز، آتشی، فریدونی،آبگزی، فعلسربسته و مهارلویی عنوان کرد و افزود : سطح زیرکشت درخت "بر" انجیر در نی ریز حدود 1 هکتار است که میزان قابل توجهی نیست و باغداران مجبورند میوه ی " بر " را با هزینه ی زیاد از شهرهای اطراف تامین نمایند و همین باعث افزایش قیمت هر کیلو بر انجیر به 60 هزار تومان شده که برای باغداران شهرستان مشکلاتی ایجاد کرده است .