حالت تاریک
سه‌شنبه, 13 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
تحول اداری فارس با حضور چهره‌های ملی
شیرازه گزارش می‌دهد:

تحول اداری فارس با حضور چهره‌های ملی

استان فارس میزبان یکی از مهم‌ترین جلسات تحول ساختار اداری کشور بود؛ جایی که تصمیم‌سازان ملی و استانی گرد هم آمدند تا مسیر نوسازی نظام اداری و افزایش بهره‌وری را برای آینده‌ای کارآمدتر ترسیم کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، جلسه شورای راهبردی تحول اداری استان فارس با حضور علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و به میزبانی استاندار فارس، روز شنبه ۱۰ خردادماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶ در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد.

در این نشست، مهم‌ترین موضوعات مربوط به به‌روزرسانی فرآیندهای اداری، چابک‌سازی ساختارهای سازمانی و اجرای سیاست‌های تحول‌آفرین در حوزه مدیریت منابع انسانی و بهره‌وری سازمان‌ها بررسی شد.

برگزاری این جلسه می‌تواند زمینه‌ساز حرکت جدی‌تر در مسیر تحول اداری و تحقق اهداف دولت در حوزه اصلاحات ساختاری باشد.

 

 محسن پاپری زارعی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس، آخرین وضعیت توسعه و چالش‌های این استان را مورد بررسی قرار داد.
 
 وی با اعلام اینکه فارس، چهارمین استان پرجمعیت کشور با جمعیتی بیش از ۵ میلیون ۱۳۶ هزار نفر است، اظهار کرد: استان فارس با وسعتی بالغ بر ۱۲۲ هزار و ۲۷۲ کیلومترمربع، حدود ۵/۷ درصد از مساحت کشور را در بر می‌گیرد.
 
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس افزود: استان فارس بیشترین تعداد تقسیمات کشوری را در بین استان‌های کشور دارد؛ این شامل ۳۷ شهرستان، ۹۷ بخش، ۲ هزار و ۲۰۲ دبیرستان، ۱۲۶ شهر و بیش از ۴۱ هزار و ۴۴ آبادی است که فارس در تمامی این شاخص‌ها رتبه نخست را داراست.
 
 پاپری ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت و نرخ شهرنشینی که تقریباً ۷۴ درصد رسیده است، شرایط خشکسالی و فشارهای اقتصادی بر کشاورزان، زنگ خطر جدی برای استان است.
 
 وی خاطرنشان کرد: فارس با داشتن سهم حدود ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور در بخش کشاورزی و حدود ۵/۱۵ درصد در ارزش افزوده این حوزه، نقش حیاتی در اقتصاد ملی دارد؛ اما متأسفانه طی دهه‌های اخیر، ارزش افزوده این بخش به علت خشکسالی کاهش قابل‌توجهی یافته است که تبعات آن بیکاری و مشاغل کاذب است.
 
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس تصریح کرد: نرخ بیکاری استان بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، حدود ۶/۶ درصد است و رتبه بیست و هفتم را در کشور دارد، درحالی‌که نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال در استان نزدیک به همین عدد است.
 
 پاپری بیان کرد: سهم اشتغال در بخش‌های خدمات، کشاورزی و صنعت و معدن نیز به ترتیب ۶/۵۳، ۱۶ و ۵/۳۰ درصد است، اما کاهش شدید اشتغال در کشاورزی طی سال‌های اخیر، نیازمند سیاست‌های بازسازی و توسعه است.
 
 وی ضمن اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در حوزه‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری، گفت: فارس با برخورداری از ۱۵ هزار شهید، سومین حرم اهل‌بیت، آثار ثبت‌شده جهانی و بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ اثر طبیعی و تاریخی، یکی از مقاصد برتر گردشگری در کشور است.
 
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس همچنین بر اهمیت توسعه صنایع فناوری، الکترونیک، انرژی‌های نو و لجستیک تأکید کرد و افزود: استان قابلیت‌های بالقوه‌ای در مسیر توسعه اقتصاد دریایی و نقش در گذرگاه‌های بین‌المللی دارد.
 
 پاپری ضمن تأکید بر توانمندی‌های فرهنگی و مذهبی استان و اهمیت حفظ میراث‌فرهنگی، گفت: فارس با جاذبه‌های منحصربه‌فرد و تنوع جغرافیایی، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در صنعت گردشگری کشور به دست آورد و آینده‌ای پویا پیش رو است.

فارس با ظرفیت‌های بی‌نظیر در صنعت، کشاورزی و فناوری، نیازمند نیروی انسانی متخصص است

وی ضمن برشمردن ظرفیت‌های بی‌نظیر استان، به اهمیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در بهره‌برداری و مدیریت این پتانسیل‌ها تاکید کرد. 

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس با اشاره به گستردگی و تنوع زیرساخت‌ها و امکانات، بیان کرد: فارس، خاستگاه صنایع دستی اصیل ایران و شهر آباده، به عنوان شهر جهانی منبت، قطب کشاورزی با تولید محصولات راهبردی مانند گندم، غلات و دارویی است که در رتبه برتر تولید هر یک قرار دارد.

پاپری خاطرنشان کرد: استان فارس دارای ذخایر غنی از سنگ‌های معدنی و شناسایی ۳۷ ماده معدنی ارزشمند است و بیش از ۷۰ شهرک صنعتی از جمله شهرک بزرگ «شبیه‌سازی» شیراز در حال فعالیت است. در حوزه فناوری، فارس دارای صنایع الکترونیک و کارخانه‌های بزرگ در بخش‌های نفت و گاز است که حجم بالایی در صادرات و واردات دارند و یکی از قطب‌های مهم در حوزه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است، خصوصاً با حضور میدان‌های نفتی متعدد و بهترین زیرساخت‌ها برای توسعه نیروگاه‌های بادی و خورشیدی.

وی افزود: استان، یکی از قطب‌های جهانی پیوند عضو و بزرگ‌ترین مراکز درمانی تخصصی و فوق‌تخصصی در کشور است. دانشگاه شیراز، به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های معتبر و کهن کشور، با بیش از ۲۵۰ مرکز آموزشی و پژوهشی و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش محوری در توسعه علمی و فناوری ایفا می‌کند.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس ضمن اشاره به حمل و نقل گسترده، شامل راه‌آهن، راه‌های ترانزیتی، فرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب صریح کرد: این شبکه‌های حمل‌ونقل موقعیت استراتژیک فارس را در مسیرهای ترانزیتی و تجاری کشور تقویت کرده‌اند.

 پاپری تاکید کرد: برای بهره‌برداری بهتر از این ظرفیت‌ها، نیازمند نیروی انسانی متخصص و آموزش‌دیده هستیم. 

وی گفت: تعداد کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان به ۱۵۴،۱۳۷ نفر رسیده است که ۵۷ درصد مرد و ۴۳ درصد زن هستند، و تقریباً ۷۶ درصد آنان دارای تحصیلات عالی هستند.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس درباره توزیع کارکنان افزود: بیشترین تعداد در قالب پیمانی و استخدام دائم است، و تعداد قابل توجهی در حوزه‌های ایثارگری و طرح‌های عمرانی فعالیت می‌کنند. 

وی تهدیدهای سنی نیروهای انسانی را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: بر اساس داده‌ها، تعداد کارکنان زیر ۲۰ سال در استان حدود ۸۰۰ نفر است، در حالی که حدود ۱۲۰ هزار نفر بین ۳۰ تا ۵۰ ساله و بیش از ۲۳ هزار نفر بالای ۷۰ سال قرار دارند. 

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس در پایان ابراز کرد: این آمار نشان می‌دهد، در چند دهه آینده، نیاز به برنامه‌ریزی جهت جذب و نگهداری نیروی جوان و پرتلاش احساس می‌شود تا از پیری زودرس نیروی انسانی جلوگیری شود و استان همچنان در مسیر توسعه پایدار قرار گیرد.

بحران کمبود پرستار در قلب درمان جنوب

دراین نشست، سید بصیر هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اظهار کرد: بیمارستان نمازی با توجه به حجم بالای مراجعات و نقش کلیدی خود در نظام سلامت کشور، با کمبود بیش از ۳۰۰ نیروی پرستار مواجه است و ابراز امیدواری کرد که این مشکل از طریق آزمون‌های استخدامی در آینده نزدیک برطرف شود.

هاشمی با اشاره به اینکه این موضوع باید در سطح مدیریتی خدمات سلامت مورد توجه قرار گیرد، افزود: پیشنهاداتی به وزارتخانه‌های مرتبط ارائه شده تا وضعیت بحرانی بیمارستان نمازی، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های کشور و قطب پزشکی جنوب، به‌طور جدی بررسی و پیگیری شود.

وی همچنین اعلام کرد: در منطقه، هشت دانشگاه علوم پزشکی فعال هستند و در سطح شهر شیراز نیز ۷۰ بیمارستان دولتی و ۳۳ مرکز بهداشت مشغول به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گفت: در سطح استان، کمبود تخت بیمارستانی مشاهده نمی‌شود؛ اما در شهرستان‌ها این معضل وجود دارد. بیمارستان‌های تحت پوشش شیراز مانند جهرم و فسا، مجموعاً با کمبود ۷۰۰ تخت دیگر مواجه هستند.

هاشمی با اشاره به جمعیت بالای بیش از ۱۰ میلیون نفر در استان فارس و تراکم بالای مراجعان به مراکز درمانی شیراز، تأکید کرد: اقدامات بیشتری در این زمینه باید انجام گیرد تا خدمات درمانی پاسخگوی نیاز جمعیت باشد.

وی در پایان به تعداد کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۳۵ هزار کارمند در دانشگاه و مراکز وابسته فعال هستند که از این تعداد، حدود ۱۵ هزار نفر در پست‌های مدیریتی و کلیدی فعالیت می‌کنند.

 رئیس دانشگاه ابراز امیدواری کرد با اجرای راهکارها و برنامه‌های در دست اقدام، رتبه این دانشگاه و بیمارستان نمازی از جایگاه هفتم به رتبه‌های برتر کشوری ارتقاء یابد.

آموزش‌وپرورش فارس در بحران فضا و نیرو

محسن کلاری، رئیس آموزش‌وپرورش استان فارس، در این  نشست با شفاف‌سازی وضعیت موجود، به بیان چالش‌ها و اقدامات در دست انجام در حوزه آموزش‌وپرورش استان پرداخت.

وی با اشاره به کمبود فضا و تجهیزات آموزشی در استان، به‌ویژه در شهرهای پرجمعیت مانند شیراز و مرودشت، اعلام کرد: فضای سرانه دانش‌آموزی در فارس پایین‌تر از میانگین کشوری است، که این مسئله تأثیر مستقیمی بر کیفیت آموزش و نگهداشت دانش‌آموزان دارد.

کلاری افزود: جمعیت دانش‌آموزی استان حدود ۹۴۳ هزار نفر است که بیش از ۳۸ درصد آن‌ها در مناطق پرتراکم متمرکز شده‌اند. در حالی‌که آموزش‌وپرورش استان دارای ۶۵ هزار نیرو است، برای جبران کمبودها به بیش از ۷۶ هزار نیروی جدید نیاز دارد. وی خواستار برنامه‌ریزی جدی برای جذب و استخدام نیروی انسانی شد.

در ادامه، رئیس آموزش‌وپرورش فارس با اشاره به وضعیت مدارس استثنایی استان، گفت: فارس با ۳۳۹ مدرسه استثنایی و بیش از ۴۹۰۰ دانش‌آموز خاص، رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد، اما با مشکلات مالی و کمبود منابع مواجه است. پرداختی‌های مربوط به بازنشستگی و اختلافات حقوقی نیز فشار مضاعفی بر منابع مالی وارد کرده است.

کلاری همچنین به مشکلات مدارس مناطق عشایری و روستایی اشاره کرد و تأکید کرد: این مدارس با کمبود امکانات و نیرو مواجه‌اند و برای ادامه فعالیت خود نیازمند حمایت‌های ویژه هستند.

وی در پایان، مسائل بهداشت و درمان دانش‌آموزان، به‌ویژه دانش‌آموزان دارای بیماری‌های خاص را یکی دیگر از چالش‌های اساسی دانست و بر لزوم حمایت‌های مالی و خدمات درمانی بیشتر تأکید کرد.

کلاری در جمع‌بندی صحبت‌های خود، پنج راهکار کلیدی برای بهبود وضعیت آموزش‌وپرورش استان فارس برشمرد: ساخت و تجهیز مدارس جدید در مناطق پرتراکم، برنامه‌ریزی منسجم برای جذب نیروی انسانی، تأمین منابع مالی پایدار از طریق همکاری دولتی و خصوصی، توجه ویژه به مناطق عشایری و روستایی، پیگیری مسائل سلامت و درمان دانش‌آموزان نیازمند.

این اظهارات، تصویری واضح از چالش‌های آموزش‌وپرورش در استان فارس ارائه داده و نیاز به اقدام فوری و همه‌جانبه مسئولان را یادآور می‌شود.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!