حالت تاریک
پنج‌شنبه, 27 شهریور 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
شعر؛ پلی میان احساس و اندیشه
فرهاد کرمی شاعر فراشبندی مطرح کرد:

شعر؛ پلی میان احساس و اندیشه

به مناسبت ۲۷ شهریورماه، روز شعر و ادب فارسی، شاعر استان فارسی از خاطره اولین جرقه‌های شعر، علاقه‌اش به سروده‌ای در وصف امام رضا (ع)، نقد فضای شعر معاصر فارس، و پیشنهادهایی برای تقویت انجمن‌های ادبی سخن گفت.

فرهاد کرمی، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» به مناسبت روز شعر و ادب فارسی گفت: جرقه شعر آزاد اواخر دوران دانشگاه در سال ۸۲ در ذهنم زده شد. پس از مدتی وقفه، از سال ۹۵ با حضور در انجمن ادبی افق و مطالعه آثار شاعران ایران و جهان، دوباره به فضای شعر بازگشتم. هر چه آموخته‌ام، جرعه‌ای بیش از دریای ادب و عرفان بزرگانی چون سعدی و حافظ نبوده است. 

 شعری که بیش از همه دوستش دارد 

کرمی سروده‌ای در وصف امام رضا (ع) را بهترین دل‌سروده خود می‌داند؛ غزلی که با مطلع «رضای جان همه را با خودش مأنوس کرده است / دل آشوب ما را خالی از کابوس کرده است» آغاز می‌شود و در آن به کرامات و مهربانی امام رئوف اشاره دارد. 

وضعیت شعر در فارس و فراشبند 

این شاعر، فضای شعر استان فارس و شهرستان فراشبند را «پر از استعداد اما گرفتار سطحی‌نگری» توصیف کرد و افزود: شبکه‌های اجتماعی ارتباط شاعران را بیشتر کرده؛ اما مفهوم‌گرایی را کمتر. باید مطالعه در کنار انتشار آثار در فضای مجازی جدی گرفته شود.

پیشنهاد برای تقویت انجمن‌های ادبی 

وی انجمن ادبی افق به سردبیری یاسین بهمنی را «فعال اما نیازمند حمایت بیشتر» دانست و گفت: همه ادب‌دوستان و دبیران ادبیات باید در کنار این انجمن حضور داشته باشند تا آینده بهتری رقم بخورد. 

تأثیر استاد شهریار 

کرمی با اشاره به این بیت استاد شهریار که «شهریارا، تو به شمشیر قلم در همه آفاق / به خدا ملک دلی نیست که تسخیر نکردی» گفت: قدرت مضمون در شعر شهریار بی‌نظیر است و هر شاعر معاصر باید گاهی از دریچه آثار او به شعر نگاه کند. 

فرهنگ عمومی و نقش مسئولان 

وی گسترش فرهنگ عمومی را نیازمند «صبر، خانواده‌محوری و الگو شدن» دانست و تأکید کرد: کار فرهنگی علاوه بر حمایت معنوی، حمایت مالی و ایجاد محیطی بانشاط می‌خواهد.

 ارزیابی کار اداره فرهنگ و ارشاد 

کرمی عملکرد رئیس اداره فرهنگ و ارشاد فارس را «همراه و دلسوز» توصیف کرد و افزود: با توجه به پیشرفت علمی و تکنولوژیکی، باید با زبان معاصر جوانان را قانع و جذب کرد تا پشتوانه فرهنگی کشور باشند.

انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!