حالت تاریک
دوشنبه, 16 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
آئین «هفت منبرون» داراب برگزار شد
آئین عشق و توسل در سایه علمدار کربلا؛

آئین «هفت منبرون» داراب برگزار شد

مراسم «هفت منبرون» یکی از آئین‌های سنتی و معنوی شهر داراب در استان فارس است که هر ساله در شب شام غریبان برگزار می‌شود؛ این مراسم ترکیبی از عزاداری مذهبی و باورهای مردمی است که ریشه در تاریخ و فرهنگ محلی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در قلب شهرستان داراب، آئین سنتی «هفت منبرون» در شب شام غریبان با نوایی از عشق و ارادت به خاندان نبوت (ص) طنین‌انداز می‌شود. این مراسم که در تقویم فرهنگی ایران به عنوان میراث ناملموس به ثبت رسیده، جلوه‌ای از باورهای عمیق مردم منطقه در توسل به ائمه اطهار (ع) و به‌ویژه حضرت ابوالفضل العباس (ع) است. 

«هفت منبرون» بیش از یک سنت، روایتی است از پیوند معنوی مردم با تاریخ کربلا و تلاش برای استجابت دعاها از طریق این آئین کهن. هدف اصلی این آئین ادای احترام به شهدای کربلا و به‌ویژه حضرت ابوالفضل (ع) است. مردم باور دارند که با شرکت در این مراسم و روشن کردن شمع در هفت مکان مقدس، می‌توانند حاجات خود را از اهل‌بیت طلب کنند.

این مراسم از آرامگاه امامزاده ابوالقاسم (ع) آغاز می‌شود؛ مردم اولین شمع خود را آنجا روشن می‌کنند. سپس در مسیری مشخص، به هفت خانه یا مکان مقدس که به «منبر» معروف‌اند، می‌روند.

در هر منبر، شمعی روشن می‌کنند و دعا می‌خوانند. این منبرها معمولاً خانه‌هایی هستند که در گذشته محل زندگی پرهیزگاران و سادات بوده‌اند.

 

در پایان، مردم دوباره به منبر اول بازمی‌گردند و با سینه‌زنی و عزاداری مراسم را به پایان می‌رسانند. این مراسم بیشتر توسط زنان و جوانان در کوچه‌پس‌کوچه‌های قدیمی اجرا می‌شود.

برخی منبرها با آئین‌های خاص همراه‌اند؛ مثلاً در یکی از آن‌ها بانویی صندوقچه‌ای پر از سکه به مردم تعارف می‌کند تا اگر حاجت گرفتند، سال بعد سکه‌ای بازگردانند.

این آئین به عنوان میراث ناملموس فرهنگی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

«هفت منبرون» داراب، گواهی زنده بر پویایی فرهنگ و سنت در جامعه است؛ جایی که نور شمع‌ها در هفت منزلگاه مقدس، نویدبخش استجابت دعا و گره‌گشایی از حاجات است. این مراسم که با حضور پرشور زنان و جوانان در کوچه‌های قدیمی و با آمیزه‌ای از عزاداری و سینه‌زنی برگزار می‌شود، نمایانگر وفاداری مردمان به میراث نیاکان و تعمیق باورهای دینی ایشان است.

انتهای خبر/224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!