حالت تاریک
چهارشنبه, 11 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
خریداری در بازار وجود ندارد
بازار خودرو در رکود عمیق؛

خریداری در بازار وجود ندارد

بازار خودرو وارد یکی از عمیق‌ترین دوره‌های رکود خود در سال‌های گذشته شده است؛ کارشناسان معتقدند خرید و فروش در بازار به حداقل رسیده و اغلب بازیگران، چشم‌انتظار بازگشت ثبات هستند.

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از میزان، بازار خودرو ایران که در سال‌های اخیر همواره با نوسانات قیمتی، تصمیمات مقطعی و نبود سیاست‌گذاری بلندمدت مواجه بوده، در پی تحولات اخیر، رکودی عمیق‌تر از گذشته را تجربه می‌کند.

رخدادهای مرتبط با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران باعث کاهش عرضه و تقاضا در بازار شد. البته بررسی وضعیت پیش از درگیری‌های اخیر نیز نشان می‌دهد که بازار خودرو مدت‌ها است در شرایط انتظاری قرار دارد.

بلاتکلیفی در اعلام قیمت‌های کارخانه‌ای، محدودیت‌های عرضه و نبود چشم‌انداز روشن برای واردات یا رقابت‌پذیری تولید داخل، از جمله عواملی هستند که فضای بازار را پیش از بروز تحولات اخیر نیز دچار رکود کرده بودند.

در همین زمینه مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو با اشاره به تأثیر جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران بر بازار خودرو، گفت: این بازار که به‌عنوان یک بازار سرمایه‌ای شناخته می‌شود، در چنین شرایطی با افزایش ریسک‌های اقتصادی و سیاسی فعالیت خود را تا حدودی متوقف کرد.

وی افزود: به دنبال آغاز تجاوزگری رژیم صهیونی، بسیاری از فعالان بازار، شامل نمایشگاه‌داران و دفاتر فروش، خودروهای امانی مشتریان را به آن‌ها بازگرداندند تا از خطرات احتمالی در امان بمانند؛ در چنین شرایطی تضمینی برای حفظ سلامت خودروها وجود ندارد و این موضوع نیز به رکود بازار دامن زد.

فرزانه با اشاره به ثبات قیمت خودرو طی ۲ روز اخیر گفت: قیمت‌ها نسبت به قبل از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تغییری نداشته است. در حالی که نرخ ارز تا حدودی نوسان داشته، اما هنوز این تغییر به افزایش قیمت خودرو منجر نشده است.

به گفته این کارشناس بازار خودرو تأثیر نرخ ارز بر قیمت خودرو قابل انکار نیست، اما مسئله مهم‌تر، کاهش قدرت خرید مردم و پایین بودن دستمزد نسبت به تورم است که باعث کاهش شدید تقاضا در بازار خودرو شده است.

فرزانه تصریح کرد: در حال حاضر بازار خودرو با رکودی عمیق‌تر از روزهای منتهی به جنگ مواجه است و سرمایه‌گذاران نیز تمایل کمتری به حضور در این بازار دارند.

به گفته او، بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد به دلیل نقدشوندگی بالاتر، بازارهای موازی مانند سکه و ارز را به خودرو ترجیح می‌دهند.


اعلام افزایش قیمت‌ها در شرایط جنگی کشور مناسب نبود

این کارشناس بازار خودرو درباره راهکارهای خروج از رکود گفت: برای خروج از رکود، باید به شرایط پیش از منازعات بازگشت و تغییرات در رفتار بازار را بررسی کرد. یکی از عوامل مهم برای بهبود بازار، ایجاد ثبات روانی و اقتصادی و کاهش تحریم‌ها از طریق گشایش‌های تجاری است.

وی با اشاره به اعلام افزایش قیمت برخی خودروها در هفته گذشته اظهار کرد: اعلام این افزایش قیمت‌ها در شرایط جنگی کشور مناسب نبوده و با وضعیت فعلی اقتصادی مردم همخوانی ندارد.

این کارشناس بازار خودرو افزود: خودروسازان باید درک متقابلی از شرایط مصرف‌کنندگان داشته باشند، چراکه در صورت نبود مشتری، تولید و فروش نیز معنا نخواهد داشت.

به گفته فرزانه اگرچه برخی محصولات در بازار با افزایش ۳ تا ۴ درصدی مواجه شده‌اند، اما عملاً خریداری در بازار وجود ندارد، مگر آنکه فرد نیاز مبرم به خودرو داشته باشد. به گفته او، مشتریان به دلیل بالا رفتن ریسک‌های اقتصادی و سیاسی ترجیح می‌دهند نقدینگی خود را در بازارهای دیگر حفظ کنند.

خروج بازار خودرو از رکود در کوتاه‌مدت؟

کارشناس بازار خودرو تأکید کرد: در کوتاه‌مدت چشم‌انداز روشنی برای خروج از رکود بازار خودرو وجود ندارد و ثبات سیاسی - اقتصادی شرط لازم برای بازگشت رونق به این بازار است.

وی در ادامه با اشاره به روند قیمتی کارخانه‌ها پیش از شروع تجاوز رژیم صهیونیستی گفت: پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، موضوع افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها مطرح بود، اما اکنون مشخص نیست این قیمت‌ها نهایی شده‌اند یا خیر.

کارشناس بازار خودرو تصریح کرد: در شرایطی که مردم با مشکلات متعدد اقتصادی مواجه هستند، اعلام افزایش قیمت از سوی برخی خودروسازان اقدامی غیرمنتظره بوده و با شرایط جامعه همخوانی ندارد.

فرزانه گفت: در شرایط فعلی امکان بازگشت رونق به بازار خودرو در کوتاه‌مدت وجود ندارد و روند رکود فعلی ادامه‌دار خواهد بود.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!