حالت تاریک
یکشنبه, 22 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
مناسب‌ترین گزینه‌ها مواد غذایی خشک و کنسروی است
اهمیت رعایت بهداشت مواد غذایی در بحران؛

مناسب‌ترین گزینه‌ها مواد غذایی خشک و کنسروی است

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اهمیت حفظ سلامت عمومی در شرایط بحران گفت: رعایت ایمنی و بهداشت مواد غذایی در شرایط بحرانی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مسعود قنبریان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، توجه به اصول بهداشت محیط در شرایط بحران را ضمن حفظ سلامت عمومی، موجب پیشگیری از افزوده شدن بار اضافی به مراکز درمانی دانست و گفت: در گام نخست توصیه می‌شود همواره نظافت دستان را رعایت کنیم، زیرا شست‌وشوی مداوم دست‌ها را دارای نقشی مؤثر در کاهش بار بیماری‌ها، در شرایط بحرانی است و دست آلوده، از عوامل انتقال عوامل بیماری‌زا به مواد غذایی است.

وی انتخاب صحیح نوع مواد غذایی در شرایط بحرانی را نیز دیگر اقدام سلامت‌محور عنوان کرد و افزود: توصیه می‌شود انواعی از مواد غذایی انتخاب شود که تا حد امکان، نیازی به فرآیندهای گرمایشی و سرمایشی نداشته باشد؛ بنابراین مواد غذایی خشک و کنسروی از جمله نان خشک، بیسکویت و انواع کنسروها، گزینه‌های مناسبی در این زمینه محسوب می‌شود.

قنبریان پیش‌بینی دسترسی به آب و مواد خام سالم به‌عنوان مواد اولیه در تهیه غذا را دیگر اقدام سلامت‌محور در پیشگیری از مشکلات بهداشتی دانست و ادامه داد: بهتر است در شرایط بحران تا حد امکان، میوه‌ها و سبزی‌ها که در شرایط این چنینی امکان شست‌وشو و گندزدایی کامل ندارد، به صورت کوتاه مدت مصرف نشود.

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از افراد خواست تا در صورت دسترسی به شرایط مناسب، برای پخت و نگهداری مواد غذایی، تمامی شرایط دمای پخت مواد غذایی رعایت شود.

وی توصیه کرد تا مواد غذایی تهیه شده در کمترین زمان ممکن و طی کمتر از دو ساعت در دمای محیط نگهداری و به فوریت مصرف شود.

دکتر قنبریان افزود: در صورت وجود و دسترسی به مواد غذایی مناسب و یخچالی، رعایت زنجیره سرد مواد غذایی، در حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، موجب جلوگیری از فساد و مسمومیت‌های غذایی می‌شود.

مدیرگروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در صورت دسترسی به مواد غذایی پخته و فرآیند شده، لازم است دور از آلودگی‌های ثانویه نگهداری و تا حد امکان به کمک ظروف غیر قابل نفوذ و دارای سرپوش، از دسترسی عوامل محیطی از جمله حشرات و جوندگان دور نگه داشته شود. 

انتهای خبر/ 224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!