حالت تاریک
شنبه, 04 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
ضرورت توسعه ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای
کارشناسان مطرح کردند:

ضرورت توسعه ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای

کارشناسان اعتقاد دارند هم‌زمان با توسعه انرژی‌های خورشیدی و به منظور بهره‌برداری بهینه و تقویت پایداری شبکه برق، لازم است حدود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای احداث شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از ایرنا، دولت چهاردهم برای توسعه روزافزون نیروگاه‌های خورشیدی در کشور تلاش گسترده‌ای را آغاز کرده است؛ به اعتقاد برخی کارشناسان صنعت برق نیروگاه‌های خورشیدی به دلیل پایدار نبودن زمان تابش نمی‌توانند برق پایداری را تأمین کنند بر همین اساس می‌توان از نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای در کنار نیروگاه‌های خورشیدی استفاده کرد.

در این رابطه به تازگی وزیر نیرو گفته است که هم‌زمان با توسعه انرژی‌های خورشیدی، به منظور بهره‌برداری بهینه و تقویت پایداری شبکه برق، لازم است حدود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای احداث شود.

اهمیت نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای و ضرورت توسعه آنها

نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای به عنوان بزرگ‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی الکتریکی در جهان شناخته می‌شوند؛ این نوع نیروگاه‌ها با استفاده از دو مخزن آب در دو ارتفاع مختلف، در زمان کم‌باری و نیاز شبکه به مصرف‌کننده مطمئن برای ایجاد پایداری، آب را از مخزن پایینی به مخزن بالایی پمپ کرده و در زمان اوج مصرف، آب را به مخزن پایین‌دست رها می‌کند تا با استفاده از توربین، برق تولید کند.

با افزایش نفوذ انرژی‌های نو مانند خورشیدی و بادی در شبکه برق، وجود نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای به منظور ذخیره انرژی اضافی، مدیریت بار شبکه، افزایش قابلیت اطمینان و ثبات فرکانس امری حیاتی محسوب می‌شود.

نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای سیاه‌بیشه؛ گامی بلند به سمت توسعه

در این میان، نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای سیاه‌بیشه در شمال کشور به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات به عنوان تنها نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای کشور محسوب می‌شود که هم اکنون طرح افزایش تولید انرژی آن در دستور کار شرکت آب و نیرو قرار دارد.

با توجه به اهداف بلندمدت کشور در حوزه انرژی و کاهش انتشارات گازهای گلخانه‌ای، توسعه نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای به عنوان قلب مدار اقتصاد انرژی پاک و تجدیدپذیر شناخته می‌شود. این پروژه‌ها علاوه بر کمک به ثبات شبکه، می‌توانند به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری در بخش انرژی مطرح شوند.

پیش‌تر هم حسن احمدی مدیر دفتر مهندسی شرکت مدیریت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: ممکن است تولید نیروگاه‌های بادی و تجدیدپذیر با زمان مصرف سازگار نباشند؛ برای نمونه در هنگام شب، نیروگاه بادی به دلیل وزش باد کار کند در حالی که شبکه اصلاً نیازی به آن ندارد.

وی توضیح داد: برای حل این مشکل در دیگر کشورها، برق تولید شده را با نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای متصل می‌کنند تا برق مازاد تولیدی ذخیره شود و در زمان اوج مصرف، وارد مدار شود.

مدیر دفتر مهندسی شرکت مدیریت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادامه داد: اگر نیروگاه‌های تجدیدپذیر را توسعه دهیم و در کنار آن نیروگاه‌های تلمبه ذخیره‌ای هم در برخی سدها توسعه یابند، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر عملکرد بهتری خواهد داشت و پایداری بیشتری در تأمین برق از این نیروگاه‌ها خواهیم داشت.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!