
قهرمان بیبازگشت؛
ماجرای آخرین پرواز عباس دوران
در سالروز شهادت عباس دوران، روایت داوود دهقان از آخرین پرواز این خلبان نامدار، پُر است از ایثار، وفاداری و رشادتی که نام او را در تاریخ ایران ماندگار کرد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در سالروز شهادت شهید عباس دوران، داوود دهقان راوی دفاع مقدس در مراسمی که امروز به مناسبت گرامیداشت این شهید والامقام در گلزار شهدای شیراز برگزار شد، به بازخوانی بخشهایی از زندگی افتخارآمیز این خلبان قهرمان دفاع مقدس پرداخت.
به گفته وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برخی از خلبانان نیروی هوایی از جمله عباس دوران از خدمت کنار گذاشته شدند؛ اما عباس دوران با پیگیری و اثبات لیاقت و رشادت خود دوباره به صف ناوگان هوایی کشور بازگشت.
راوی هشت سال دفاع مقدس گفت: در آغاز جنگ تحمیلی، زمانی که کمبود شدید مهمات وجود داشت و حتی اجازه دسترسی به انبارهای تسلیحات داده نمیشد، عباس دوران مصمم بود تا هر طور شده مانع تجاوز دشمن شود؛ او حتی معتقد بود اگر فقط پرواز کند و هواپیمای دشمن حضور او را در آسمان ببیند، میتواند نقش بازدارندهای ایفا کند.
دهقان افزود: عباس دوران در جریان عملیات مهمی چون عملیات «مروارید» و نبردهای هوایی بینظیری شرکت داشت و حماسههایی ماندگار خلق کرد. او با وجود آسیبهای جسمی، بیش از ۱۲۰ پرواز عملیاتی داشت. حتی زمانی که به درجه سرهنگی رسید و امکان کنار گذاشتن پرواز برایش فراهم شد، با اشک و التماس خواست که در میدان بماند.
وی روایت کرد: دوران پیش از آخرین پروازش و شهادت، به دیدار امام خمینی «ره» رفت و این دیدار برای او روحیهای مضاعف به همراه داشت. عباس دوران با پروازی حماسی در عملیات بمباران پالایشگاه بغداد، نقشه رژیم بعث برای برگزاری نشست بینالمللی در بغداد را نقش بر آب کرد و نامش را جاودانه ساخت.
راوی این رشادت و غیرت را تربیتیافته مکتب سیدالشهدا دانست و یادآور شد که عباس دوران با ایثار و عاشقی، علمدار تاریخ شد.
دهقان در ادامه روایت خود از حماسه شهید عباس دوران با اشاره به روحیه حسینی مردم ایران و وفاداری عباس به عهد خود گفت: «زمانی که عباس آماده عملیات بزرگ خود میشد، به امیر کاظمی، همرزم و کابین عقبش، تأکید میکرد که هرگز دکمهٔ خروج اضطراری او را نکشد. به گفته کاظمی، عباس دوران عهد کرده بود مأموریتش را تا آخر به انجام برساند. او با زخمهای قدیمی و بدن زخمی، اما با روحی بزرگ و مصمم، همچون کسی که برای وصال معشوق عجله دارد، وارد میدان شد.»
اولین عملیات استشهادی بینالمللی
دهقان با اشاره به لحظات آخر، روایت کرد: «وقتی هواپیمای آنان بالای سر بغداد رسید، هواپیمای عباس بهشدت آسیب دید و حتی آتش گرفت. با این حال، عباس اجازه نداد خود را نجات دهند؛ مأموریتش را ادامه داد و هواپیما را به هتل «الرشید»، محل اجلاس سران جنبش عدم تعهد، کوبید. این اقدام عباس دوران، نه فقط الگویی از شجاعت و ایثار، که اولین عملیات استشهادی بینالمللی در جهان لقب گرفت و توطئه بزرگ دشمنان را باطل ساخت.»
روایتهای الهامبخش دهقان با برگشت پیکر پاک و استخوانهای سوخته عباس پس از بیست سال به میهن ادامه یافت؛ روزی که ملت قهرمان ایران تابوت عباس را بر دستان خود بدرقه کردند و عباس لقب واقعی علمدار دوران معاصر را به خود گرفت.
اقتدا به حضرت عباس علیهالسلام
دهقان یادآور شد که عباس دوران همواره اقتدا به حضرت ابوالفضل علیهالسلام داشت؛ مادرش، همچون مادر عباس بن علی، همواره او را به وفاداری و ادب سفارش کرد؛ همان ادبی که عباس بن علی تا روز عاشورا و لحظه شهادت نسبت به اهلبیت و خواهرش زینب (س) داشت.
در بخشهایی از روایت، دهقان با ذکر مصائب کربلا و یادآوری فداکاریهای حضرت عباس (ع)، آنها را الهامبخش عباس دوران برشمرد. او با یادآوری دختر سهساله یک شهید مدافع حرم و مقایسه درد از دست دادن و زمین خوردن با لحظه زمین خوردن عباس بن علی، عمق مظلومیت و بزرگی این مسیر را تشریح کرد.
دهقان در پایان، از جمع حاضر خواست تا راه شهدا را ادامه دهند و سخنان حضرت زینب پس از عاشورا را حجتی برای وفاداری به امام و انقلاب دانست.
وی تأکید کرد: «عباس دوران تربیتشده مکتب سیدالشهدا بود؛ فداکار، مؤدب و علمداری که شهادت و خدمت را بالاترین افتخار دانست و برای وصال یار از همه چیز گذشت.»
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!