حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
فرصت را از دست ندهید
میهمان نهج‌البلاغه باشیم؛

فرصت را از دست ندهید

امام در این گفتار کوتاه و بسیار حکیمانه همگان را به استفاده از فرصت‌ها دعوت می‌کند و می‌فرماید: « از دست دادن فرصت مایه غم و اندوه است.»

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»،  با توجه به تقارن خجسته آغاز سال ۱۴۰۴ با نام مبارک حضرت علی «ع»، از این پس، بامدادان را با انوار قدسی نهج‌البلاغه منور می‌سازیم.

امام در گفتاری کوتاه و بسیار حکیمانه همگان را به استفاده از فرصت‌ها دعوت می کند و می فرماید: « از دست دادن فرصت مایه غم و اندوه است» «إِضَاعَةُ الْفُرْصَةِ غُصَّةٌ».

همان گونه که در سند این حکمت اشاره شد امام شبیه آن را در وصیت نامه اش به امام حسن مجتبی فرموده و در کلامی دیگر: «الفرصة تمر من السَّحَابِ فَانْتَهُرُوا فُرض الخير؛ فرصت‌ها هم‌چون ابرها به سرعت در حرکت است، بنابراین فرصت های نیک را غنیمت بشمارید.

فرصت به معنای فراهم شدن اسباب انجام کاری است، زیرا بسیاری از کارها به ویژه کارهای مهم نیازمند به مقدماتی است که گاه از اختیار انسان بیرون است. هنگامی که بر اثر پیش‌آمدهایی آن اسباب فراهم شود، باید هرچه زودتر از آن‌ها استفاده کرد و به مقصد رسید؛ زیرا بسیار می‌شود فرصت ازدست‌رفته هرگز بازنمی‌گردد.

جوانی انسان فراغت، نشاط، کار صحت و سلامت همه از فرصت‌هایی است که به سرعت می‌گذرد و گاه به آسانی یا هرگز باز نمی‌گردد.

حدیث معروفی از امیرمؤمنان علی در تفسیر آیه شریفه «وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا؛ نصیبت را از دنیا هرگز فراموش نکن» آمده که فرمود: «لا تنس صِحتَكَ وَقَوَّتَكَ وَفَراغَكَ وَشَبَابَكَ وَنِشَاطَتَكَ أنْ تَطْلُبَ بِهَا الْآخِرَةَ؛ سلامتي و توانایی و فراغت بال و جوانی و نشاطت را فراموش نکن و به وسیله آن سعادت آخرت را تحصیل نما.

به یقین، غم و اندوه و حتی گریه و زاری برای از دست رفتن فرصت هیچ مشکلی را حل نمی کند چه بهتر که انسان بیدار باشد و فرصت‌ها را دریابد.

حدیث معروفی از رسول خدا نقل شده که فرمود: «إِنَّ لِرَبِّكُمْ في أيام دَهرَكُمْ نفحات ألا تنظر ضوا لها پروردگار شما در دوران زندگانی تان نسیم های سعادتی در اختیار شما می‌گذارد از آن نسیم‌ها استفاده کنید و خود را در معرض آن قرار دهید.

این نسیم‌های سعادت همان فرصت‌های گران‌بها است که در دوران زندگی برای انسان که گاه حاصل می‌شود.

در حدیث دیگری از امیرمؤمنان می‌خوانیم که فرمود: «أَيُّهَا النَّاسُ الآن الآن من قبل الندم و مِنْ قَبْلِ أَن تَقُولَ نَفْسُ يا حشرَنَا عَلَى مَا فَرَّطْتُ فِي جَلْبِ الله: ای مردم هم اکنون هم اکنون «به پا خیزید» پیش از آن‌که «فرصت‌ها از دست برود و پشیمان شوید و پیش از آن‌که به فرموده قرآن مجید» کسی بگوید: افسوس بر من از کوتاهی‌هایی که در اطاعت از فرمان خدا کردم».

انتهای خبر/224224

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!