حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 دی 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
مهار سیلاب و احیای سفره‌های زیرزمینی «صغاده» خفر
توسط بسیج سازندگی فارس انجام شد؛

مهار سیلاب و احیای سفره‌های زیرزمینی «صغاده» خفر

بسیج سازندگی استان فارس بار دیگر با ورود جهادی به میدان خدمت، پروژه سنگ بندی ملاتی روستای «صغاده» شهرستان خفر را با هدف مهار سیلاب و احیای سفره‌های زیرزمینی آب به اجرا درآورده است؛ اقدامی ماندگار برای صیانت از آب و خاک است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، بسیج سازندگی استان فارس بار دیگر با ورود جهادی به میدان خدمت، پروژه سنگ بندی ملاتی روستای «صغاده» شهرستان خفر را با هدف مهار سیلاب و احیای سفره‌های زیرزمینی آب به اجرا درآورده است؛ اقدامی ماندگار برای صیانت از آب و خاک است.  

این پروژه باهدف کنترل روان‌آب‌ها، جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب و افزایش تغذیه منابع آب زیرزمینی اجرا شد و در قالب پروژه‌های قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با همکاری بسیج سازندگی استان و اداره کل منابع طبیعی استان فارس پیگیری شد.

این سازه با ارتفاع ۶ متر و طول سرریز ۱۶۰ متر توانایی مهار حجم قابل‌توجهی از سیلاب‌های فصلی را دارد. وسعت حوزه آبخیزداری این سد حدود ۶ کیلومترمربع برآورد شده و با بهره‌برداری از آن، بخش قابل‌توجهی از روان آب‌های سطحی مهار و به سفره‌های زیرزمینی تزریق می‌شود. این اقدام در شرایط کم‌آبی و خشکسالی‌های متوالی سال‌های اخیر، اهمیت ویژه‌ای یافته و می‌تواند در تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی اهالی منطقه مؤثر باشد. 

پروژه سنگی - ملاتی صغاده با همکاری بسیج سازندگی استان فارس و اداره کل منابع طبیعی این استان، در قالب پروژه‌های قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال اجرا شد. در روند اجرای طرح، ضمن رعایت استانداردهای فنی، از توان نیروهای بومی و ظرفیت‌های محلی نیز بهره گرفته شد تا علاوه بر ایجاد اشتغال، مشارکت مردمی در توسعه پایدار تقویت شود. 

وسعت حوزه آبخیزداری این سد حدود ۶ کیلومترمربع برآورد شده که با بهره‌برداری از آن، بخش قابل‌توجهی از روان‌آب‌های سطحی مهار و به تغذیه سفره‌های زیرزمینی منطقه کمک خواهد شد. این موضوع به‌ویژه در شرایط کم‌آبی و خشک‌ سالی‌ های متوالی سال‌های اخیر، اهمیت دو چندانی دارد و می‌تواند در پایداری منابع آب کشاورزی و تأمین آب موردنیاز اهالی مؤثر باشد.

در همین راستا محمدرضا رضایی کوچکی رئیس کمیسیون عمران و نماینده مردم جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شیرازه با اشاره به اهمیت طرح‌های آبخیزداری گفت: هدف از اجرای این طرح‌ها جلوگیری از وقوع سیلاب و بیابان‌زایی در منطقه است. پروژه سنگی - ملاتی صغاده با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: باتوجه‌به بحران کم‌آبی و کاهش بارندگی‌ها در سال‌های اخیر، اجرای طرح‌های مدیریت منابع آب به یکی از اولویت‌های ملی تبدیل شده است. توسعه آبخیزداری، تغذیه مصنوعی سفره‌های زیرزمینی و احداث سدهای خاکی از جمله راهکارهای مؤثر برای ذخیره و مدیریت آب هستند که با جدیت در سطح شهرستان دنبال می‌شوند.

نماینده مردم جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت بالای بخش کشاورزی و استعداد بالای کشاورزان منطقه، تأکید کرد و گفت: اجرای چنین پروژه‌هایی می‌تواند زمینه پایداری تولید، افزایش اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان را فراهم کند. آن‌ها معتقدند که حفظ آب در منطقه، بزرگ‌ترین عامل ایجاد امید، نشاط و رضایت در میان مردم و بهره‌برداران است.

کوچکی در خاتمه کلام افزود: این پروژه نمونه‌ای از اقدامات جهادی بسیج سازندگی استان فارس در راستای توسعه پایدار روستایی و حفاظت از منابع آب‌وخاک به شمار می‌رود؛ اقدامی که آینده‌ای پایدارتر برای روستای صغاده و مناطق پایین‌دست رقم خواهد زد.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!