حالت تاریک
جمعه, 27 شهریور 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
بوجاری بذر گندم در کازرون آغاز شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون:

بوجاری بذر گندم در کازرون آغاز شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: ایستگاه بوجاری و ضدعفونی بذر گندم دیم کازرون با هدف تأمین بذر سالم برای کشت پاییزه فعالیت خود را آغاز کرد و پیش‌بینی می‌شود بیش از هزار و ۱۰۰ تن بذر تولید شود.

 فرهمند آقایی، در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، از آماده‌سازی بذور مورد نیاز کشت پاییزه توسط ایستگاه بوجاری و ضدعفونی بذر گندم دیم از اواسط شهریور ماه خبر داد.

 وی گفت: این عملیات تا اواسط آبان‌ماه ادامه دارد و روزانه حدود ۲۵ تن گندم در این ایستگاه بوجاری و ضدعفونی می‌شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان این دوره بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ تن بذر گواهی‌شده، پرورشی و مادری تولید شود که علاوه بر تأمین نیاز کشاورزان کازرون، بخشی از آن به شهرستان‌های نورآباد، رستم و کوهچنار ارسال خواهد شد.

آقایی ارقام «دهدشت»، «ساورز»، «آبان» و «سارنگ» را از عمده بذور تولیدی در این ایستگاه عنوان کرد و گفت: به منظور افزایش دانش فنی کارشناسان، دوره‌های آموزشی مرتبط با فرآوری و آماده‌سازی بذر به‌صورت سالانه در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال زرقان برگزار می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون با اشاره به مشاهده بیماری‌های سیاهک آشکار و پنهان گندم به‌صورت پراکنده در مناطق مختلف شهرستان، هدف از بوجاری و ضدعفونی بذور را ارتقای کیفیت و سلامت بذر و جلوگیری از انتقال عوامل بیماری‌زا به مزارع عنوان کرد.

وی ادامه داد: عملیات بوجاری و ضدعفونی بر اساس دستورالعمل‌های سازمان حفظ نباتات و کمیته تخصصی بذر و نهال انجام می‌شود و برای رعایت تناوب مصرف قارچ‌کش‌ها، ۴۰ درصد بذور با قارچ‌کش تبوکونازول FS6 درصد (راکسیل) و مابقی با سایر قارچ‌کش‌های مجاز از جمله دیفنوکونازول FS3 درصد (دیویدند) و پرتیوکونازول به همراه تبوکونازول FS40 درصد (لاماردو) ضدعفونی خواهند شد.

آقایی درباره فرآیند کنترل و تأیید بذور نیز گفت: پس از بسته‌بندی، مشخصات بذر روی لیبل درج می‌شود و کارشناسان مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از پارت‌های ۳۰ تنی نمونه‌برداری می‌کنند. این نمونه‌ها از نظر شاخص‌هایی مانند خلوص بذر و قوه نامیه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

به گفته وی، پس از تأیید بذر توسط مرکز تحقیقات، لیبل‌های دارای مشخصات و کد QR روی کیسه‌ها مهر می‌شود و محصول برای توزیع میان بهره‌برداران آماده خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی کازرون اضافه کرد: امسال برای نخستین‌بار کیسه‌های بذر دارای لیبل شناسه‌دار سامانه شناسه مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال هستند و کشاورزان می‌توانند با اسکن بارکد درج‌شده روی کیسه، اطلاعات مربوط به بذر را مشاهده کنند.

وی همچنین از انجام بازدیدهای فنی دوره‌ای تا پایان عملیات بوجاری و ضدعفونی خبر داد و گفت: کارشناسان حوزه‌های زراعت، حفظ نباتات و مکانیزاسیون با نظارت مستقیم مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بر روند اجرای عملیات نظارت خواهند داشت.

آقایی از کشاورزان نیز خواست در صورت استفاده از بذور خودمصرفی، پیش از کشت نسبت به بوجاری و ضدعفونی آن اقدام کنند تا از انتقال عوامل بیماری‌زا و بذر علف‌های هرز به مزارع جلوگیری شود.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

توضیح بنر