حالت تاریک
چهارشنبه, 05 آذر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
خروج ۵ محله فارس از وضعیت بحرانی
معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس خبر داد:

خروج ۵ محله فارس از وضعیت بحرانی

معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس، در نشست خبری «رزمایش کارزار خدمت» به تشریح اولویت‌های اجرایی و فعالیت‌های حمایتی در محلات کم‌برخوردار پرداخت و از حل مشکلات ۵ محله از ۷۷ محله هدف خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، احسان مدبری، صبح امروز در نشست خبری «رزمایش کارزار خدمت» با حضور اصحاب رسانه، ضمن تبریک هفته بسیج و تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه (س) به تشریح فعالیت‌های اجتماعی این نهاد در محلات استان پرداخت.

وی بسیج را شبکه‌ای بزرگ و پویا با رویکرد حل مسئله برای آحاد مردم خواند و گفت: جامعه بسیج در تمام بحران‌ها هدفش حل مسئله است؛ تجربه‌ای که از برکت وجود امام راحل در سطح جهان شکل گرفت و کشورهایی مانند سوریه، یمن و عراق نیز از آن بهره بردند.

 معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس با تأکید بر افزایش خدمات‌رسانی بسیج در سال‌های اخیر، مشخصاً به ابعاد اجتماعی این خدمات اشاره کرد و تاکید کرد: تلاش شده تا خدمات اجتماعی به صورت تخصصی ارائه شود، چرا که جنس کار اجتماعی، رسیدگی تخصصی به مسائل مردمی است.

تمرکز بر محلات کم‌برخوردار

 معاون اجتماعی سپاه فجر استان فارس آمار محلات کم‌برخوردار کشور را ۱۱۰۰ محله عنوان کرد و افزود: از این تعداد، ۷۷ محله در استان فارس و ۳۳ محله در شهر شیراز لیست شده‌اند. عرایض بنده در این نشست منوط به این محلات است، اما تلاش شده تا این شبکه در تمام محلات شیراز ایجاد شود، زیرا آسیب‌های اجتماعی مرز جغرافیایی نمی‌شناسند.

آسیب‌شناسی ۱۵۰ مسئله محلی

مدبری در ادامه به روند کار در این ۷۷ محله که با عنوان «قرارگاه حضرت جوادالائمه» خطاب می‌شوند، اشاره کرد و گفت: ابتدا مسائل زیرساختی و فرهنگی در این محلات شناسایی شد. با کمک مدیران محلات، نسبت به آسیب‌شناسی مسائل اقدام شد که در مجموع ۱۵۰ مسئله محلی لیست گردید.

وی با بیان اینکه اولویت‌بندی‌ها بر اساس امکان رفع مسئله توسط دستگاه‌های دولتی انجام میشود تصریح کرد: با کمک دادستان محترم استان فارس، تلاش شد تا این مسائل کارشناسی شده و با حضور کارشناسان و نمایندگان دستگاه‌های متولی و مدیران محلات در محلات بررسی شوند.

در ادامه معاون اجتماعی سپاه فجر عنوان کرد: به لطف خدا، تا این لحظه تمامی این ۱۵۰ مسئله محلی توسط دستگاه‌های مربوطه کارشناسی شده و نظرات کارشناسی با حضور دادستان، نماینده دستگاه‌ها و مدیران محلات در همان محلات بررسی و اولویت‌بندی شده است.


ساماندهی ضایعات و مقابله با آسیب‌های اجتماعی

مدبری در تشریح نخستین مسئله اولویت‌دار شناسایی شده در این ۷۷ محله، به سازماندهی و ساماندهی ضایعات اشاره کرد و آن را بستری برای بروز آسیب‌های اجتماعی در بسیاری از محلات شیراز دانست. 

وی افزود: متأسفانه این معضل زمینه‌ساز عرضه مواد مخدر، خرید مال نامشروع، حضور اتباع غیرمجاز و سایر موضوعات شده است.

معاون اجتماعی سپاه فجر فارس اعلام کرد: با همکاری شهرداری، نیروی انتظامی، اداره اتباع و با ریاست دادستان محترم، سازماندهی این حوزه در دستور کار قرار گرفته است. 

مدبری خاطرنشان کرد: از هفته بسیج برای ورود جدی به این مسئله و پلمپ مراکز غیرمجاز اقدام خواهد شد و امیدواریم در آینده نزدیک، به ویژه در شهر شیراز، اخبار خوبی بشنوید.

 ارائه خدمات پزشکی و بهداشت خانواده در محلات محروم

در کنار شناسایی مسائل زیرساختی، معاونت اجتماعی بر اهمیت رسیدگی به بهداشت فردی و خانوادگی به دلیل فقر اقتصادی حاکم بر برخی خانواده‌ها تأکید کرد. مدبری در این راستا از ایجاد ایستگاه‌های خدماتی پزشکی با همکاری بسیج جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.

مدبری توضیح داد: این ایستگاه‌ها صبح و عصر خدمات پزشکی رایگان ارائه می‌دهند و تلاش می‌کنیم خدمات را به صورت سیار به تمام محلات منتقل کنیم. در این ایستگاه‌ها دندانپزشک، پزشک زنان و داخلی مستقر هستند و دارو نیز تأمین می‌شود.

وی افزود: برای پیگیری درمان‌های تخصصی پس از دریافت خدمات اولیه، ارتباط با خیریه‌های دارای مجوز تعریف شده تا اطمینان حاصل شود که خدمات درمانی ناقص نماند و پیگیری پس از درمان نیز انجام شود.

تقویت هویت محلات با تمرکز بر مشاوره خانواده

مدبری با اشاره به آسیب‌های خانوادگی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، از به‌کارگیری مشاورین و کارشناسان اجتماعی در کنار ایستگاه‌های سلامت خبر داد و گفت: ۳۰ مرکز مشاوره خانواده تحت عنوان «مراکز مشاوره خانواده مهر» در استان فعالیت دارد که چهار مرکز آن در شیراز مستقر هستند و روانشناسان در گرایش‌های مختلف خدمات تخصصی ارائه می‌دهند.

وی تأکید کرد: این خدماتی که عنوان شد محدود به هفته بسیج نیست؛ هفته بسیج بهانه‌ای برای ایجاد ارتباط است؛ کسانی که در حوزه مشاوره مراجعه کنند، حتی پس از هفته بسیج نیز توسط مراکز مشاوره خانواده مهر پشتیبانی خواهند شد تا اختلالات به صورت ریشه‌ای حل شود.

 تغییر نگاه اجتماعی از فقر به پتانسیل‌های مثبت

سیاست معاونت اجتماعی، علاوه بر رفع مسائل زیرساختی، پیگیری موضوع هویت محلات است. مدبری این نگاه منفی جامعه به برخی محلات قدیمی شیراز که اغلب با فقر و آسیب‌های اجتماعی تداعی می‌شود را یک آسیب ریشه‌ای دانست و بر لزوم تغییر این هویت تأکید کرد.

وی با بیان اینکه در همین محلات، پتانسیل‌های مثبت فراوانی وجود دارد، گفت: محله‌ای را سراغ داریم که نامش ذهن‌ها را به فساد خانگی می‌برد، اما در همین محله بیش از صد حافظ قرآن داریم. محله‌ای دیگر بیش از صد ورزشکار حرفه‌ای در خود پرورش داده است.

معاون اجتماعی سپاه فجر فارس رسالت رسانه‌ها را هدایت نگاه‌ها به سوی این پتانسیل‌های مثبت اعلام کرد و گفت: هسته‌های مردمی در موضوعات اجتماعی فعال شده‌اند تا مردم خودشان هویت‌های واقعی محلات را برگردانند.

برنامه‌های هفته بسیج: مسابقات قرآنی و لیگ‌های ورزشی

مدبری عنوان کرد: به مناسبت هفته بسیج ذیل فعالیتهای معاونت اجتماعی سپاه فجر برگزاری مسابقه قرآنی با حضور حافظان قرآن محلات محروم استان فارس است که جوایزی بین ۵ تا ۷ میلیون تومان به نفرات برتر اهدا خواهد شد تا هسته‌های قرآنی هویت یابند.

وی ادامه داد: از دیگر فعالیتها هسته‌های ورزشی به منظور ایجاد هویت، پیاده‌روی خانوادگی و سازماندهی مسابقات و لیگ‌های ورزشی محلی در جریان است تا در آینده لیگ‌های بین‌محله‌ای طراحی شود و ورزشکاران محلات کم‌برخوردار به نمایش گذاشته شوند.
مرکز تخصصی درمان اعتیاد با ظرفیت ۴۰۰ نفر و خدمات رایگان

معاونت اجتماعی سپاه فجر فارس در ادامه، بر لزوم حمایت‌های درمانی در حوزه اعتیاد در تمام نقاط کشور تأکید کرد و خبر خوشی در این زمینه برای استان فارس ارائه داد.

احسان مدبری اعلام کرد: استان فارس به برکت وجود یک مرکز تخصصی درمان اعتیاد به نام «بوستان سلامت شهدای بسیج» با ظرفیت ۴۰۰ نفر برخوردار است که ظرفیتی بسیار سودمند برای شهروندان شیراز و سایر هم‌استانی‌هاست.

وی با تاکید بر این که این مرکز متعلق به سپاه فجر است و نگاه مالی ندارد، ادامه داد: هر کس که نیاز به کار درمانی دارد اما با موانع مالی روبرو است، می‌تواند روی این مرکز حساب ۱۰۰ درصدی باز کند و حتی تا سطح رایگان از خدمات آن استفاده نماید. راه ارتباطی برای بهره‌مندی از خدمات این مرکز، سامانه ahrarion.ir اعلام شد.

 شبکه «احرار»: سازماندهی هسته‌های مردمی مقابله با اعتیاد

مدبری توضیح داد که «احرار» با نام جمعیت احرار که برگرفته از نام امام حسین (ع) است، نام شبکه‌ای از هسته‌های مردمی مقابله با اعتیاد است که نقش کنش اجتماعی ایفا می‌کند. این شبکه در استان فارس حدود ۳۰۰ هسته مردمی سازماندهی کرده است.

معاون اجتماعی سپاه فجر گفت: وظیفه این هسته‌های مردمی، قرار گرفتن میان خانواده‌های درگیر اعتیاد و مکانیزم‌های درمانی از جمله بوستان سلامت شهدای بسیج است. افرادی که خواهان عضویت و آموزش در این شبکه هستند، می‌توانند در سامانه مذکور ثبت‌نام کنند. 

وی ادامه داد: همچنین، هر فرد یا خانواده درگیر اعتیاد می‌تواند با ثبت درخواست خود در بخش «کمک می‌خواهم» همین سامانه، توسط هسته‌های مردمی به مراکز درمانی هدایت شده و میزان حمایت درمانی بسته به تشخیص هسته مردمی تعریف و محقق خواهد شد.

 خروج 5 محله از وضعیت بحران

در پایان، مدبری از پیشرفت چشمگیر در اجرای رزمایش کارزار خدمت خبر داد و اعلام کرد: با شناسایی مسائل، درگیر کردن دستگاه‌های متولی و حل مسائل زیرساختی و فرهنگی، اکنون که در هفته بسیج هستیم، با اعلام جانشین محترم فرمانده سپاه استان، 5 محله از مجموع ۷۷ محله، مطابق شاخص‌های ملی تعیین شده، مسائلشان حل شده و از بحران خارج شده‌اند.

انتهای خبر/ 224224

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!